Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους 3D

2

Συνδυασμός live action και ψηφιακού animation σε μια εκπαιδευτική, χιουμοριστική προϊστορική περιπέτεια με απίστευτη τρισδιάστατη αληθοφάνεια.

Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους 3D

Οι περιπέτειες του Πίτση, ενός μικρού το δέμας, αλλά γενναίου και ερωτευμένου δεινόσαυρου στο τέλος της κρητιδικής περιόδου. Συνδυασμός live action και ψηφιακού animation σε μια εκπαιδευτική, χιουμοριστική προϊστορική περιπέτεια με απίστευτη τρισδιάστατη αληθοφάνεια.

Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους 3D - εικόνα 1

H βραβευμένη με Emmy και BAFTA σειρά ντοκιμαντέρ του BBC για την εποχή των δεινοσαύρων «Walking with dinosaurs», η οποία συνδύαζε αληθινά ντεκόρ με CGI (ψηφιακό) animation, δοκιμάζει τώρα την κινηματογραφική εκδοχή της μεταφέροντάς μας στα τέλη της κρητιδικής περιόδου, περίπου πριν από 70 εκατομμύρια χρόνια. Με καθαρά εκπαιδευτική διάθεση προς το νεανικό target group της, συνδυάζει κάποιες στοιχειώδεις επιστημονικές πληροφορίες με τις περιπέτειες του Πίτση, ενός μικρού το δέμας, αλλά γενναίου κι ερωτευμένου δεινόσαυρου, ο οποίος από περίγελως της αγέλης θα γίνει τελικά ο σωτήρας και ηγέτης της (θα πάρει και το κορίτσι). Το καταπληκτικό 3D δίνει εντυπωσιακή αληθοφάνεια στις σκηνές δράσης, θυμίζοντάς μας πόσο έχει εξελιχτεί η τεχνολογία των οπτικών εφέ από την εποχή του «Τζουράσικ Παρκ».
Οι Μπάρι Κουκ («Μουλάν», «Ο ­Γιος του Αϊ-Βασίλη») και Νιλ Νάιτιν­γκεϊλ (παραγωγός πολλών τηλεο­πτικών ντοκιμαντέρ) όμως δεν έχουν κάποια ενδιαφέρουσα πλοκή για να εξελίξουν, ενώ τόσο το ρομαντικό όσο και το χιουμοριστικό στοιχείο (να μην πούμε για το σύγχρονο live action της αρχής και του τέλους) δυσκολεύονται να δέσουν με την περιπέτεια, σε ένα κινηματογραφικό σύνολο που μπορεί να πείσει όσους θεατές έχουν τελειώσει το δημοτικό. Γιατί για όλους τους υπόλοιπους η οπτικά­ εντυπωσιακή ξενάγησή τους στο μεσοζωικό αιώνα δεν μπορεί να τους κρατήσει το ενδιαφέρον ­περισσότερο από ένα τέταρτο – είκοσι λεπτά το πολύ.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2013. Διάρκεια: 87΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Περπατώντας Με Τους Δεινόσαυρους: Η Ταινία (3D)

Walking with Dinosaurs 3D
2
  • Animation
  • 2013
  • Διάρκεια: 87 '
  • Μπάρι Κουκ

Οι περιπέτειες του Πίτση, ενός μικρού το δέμας, αλλά γενναίου και ερωτευμένου δεινόσαυρου στο τέλος της κρητιδικής περιόδου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης

Μεταφορά ενός μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, βασισμένο σε οσκαρική ταινία. Άνευρο, ελάχιστα πειστικό και αδέξιο στην εναλλαγή πραγματικότητας - φαντασίας, με ερμηνευτική έκπληξη τον ταλαντούχο Τόνατιου. | Powered by Uber.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
23/10/2025

Η Κατάρα του Σέλμπι Όουκς

Found footages, home videos και κλασική αφήγηση συνδυάζονται σε μια "υβριδική" ταινία τρόμου, η οποία χτίζει ατμόσφαιρα, αλλά δεν έχει στέρεο στόρι για να την υποστηρίξει. | Powered by Uber.

Τα Τέρματα του Αυγούστου

Η ανθρωπογεωγραφία μιας κινηματογραφικά αόρατης Ελλάδας αναδεικνύεται γλαφυρά μέσα από την τρυφερή ματιά σε ένα μικρόκοσμο συναρπαστικών αντιθέσεων. | Powered by Uber.

Chainsaw Man - Η Ταινία: Reze Arc

Manga που έγινε πρώτα τηλεοπτικό και τώρα κινηματογραφικό anime, με πρωτότυπη, "διχασμένη" πλοκή (ρομαντική και περιπετειώδη), μαύρο χιούμορ και γραφική βία. | Powered by Uber.

Το Χειρόγραφο της Σαραγόσα

Παραμυθένια και απολαυστική διασκευή ενός γοητευτικού συρταρωτού μυθιστορήματος (ιστορίες μέσα σε άλλες ιστορίες) του 19ου αιώνα. | Powered by Uber.

Στο Κολωνάκι και το HAU Movie Club βλέπεις το "Ψυχώ" με ελεύθερη είσοδο

Μία δωρεάν πρόταση για το φετινό Halloween, με την προβολή της εμβληματικής ταινίας στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Ο κινηματογραφικός Διονύσης Σαββόπουλος

Το αποτύπωμα που άφησε ο καλλιτέχνης στη μεγάλη οθόνη μέσα από τα σάουντρακ και τις ταινίες που συμμετείχε.