Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι

2

Άνιση και δημιουργικά ασταθής, η ταινία θα προσπαθήσει να καταπιαστεί με τα πάντα, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει επιτυχώς καμία από τις κινηματογραφικές της φιλοδοξίες.

Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι

Ο ονειροπόλος υπάλληλος του περιοδικού «Life» Γουόλτερ Μίτι χάνει το αρνητικό της φωτογραφίας που θα κοσμούσε το τελευταίο εξώφυλλο της έντυπης έκδοσής του. Αυτό θα αποτελέσει την αφορμή για να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι με σκοπό να βρει το πολύτιμο κομμάτι φιλμ αλλά και τον πραγματικό εαυτό του. Άνιση και δημιουργικά ασταθής, η ταινία θα προσπαθήσει να καταπιαστεί με τα πάντα, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει επιτυχώς καμία από τις κινηματογραφικές της φιλοδοξίες.

Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι - εικόνα 1

Τo short story του Τζέιμς Θάρμπερ που δημοσιεύτηκε στον «New Yorker» το 1939 μεταφέρθηκε για πρώτη­ φορά στην οθόνη οκτώ χρόνια αργότερα από τον Νόρμαν Ζ. Μακ­Λέοντ. Η «Κρυφή Γοητεία του Γουόλτερ Μίτι» του 1947, που είχε για πρωταγωνιστή τον χαρισματικό Ντάνι Κέι, αποτέλεσε­ ένα technicolor ταξίδι στο συναρ­παστικό κόσμο του φανταστικού και παράλληλα ένα ημι-σατιρικό homage στη μαγεία της 7ης τέχνης.
Τώρα ο Μπεν Στίλερ, σε διπλό ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, επιχειρεί να διασκευάσει μία από τις κλασικές στιγμές του Χόλιγουντ αλλάζοντάς της δημιουργική ρότα. Ήρωας στη φαντασιόπληκτη κινηματογραφική ιστορία της «Κρυφής Γοητείας του Γουόλτερ Μίτι» είναι ο ονειροπόλος υπάλληλος του περιοδικού «Life» Γουόλτερ, που χάνει το αρνητικό της φωτογραφίας η οποία επρόκειτο να μπει στο τελευταίο­ εξώφυλλο της έντυπης έκδοσής­ του. Αυτό θα αποτελέσει­ την αφορμή για να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι με σκοπό να βρει το πολύτιμο κομμάτι φιλμ αλλά και τον πραγματικό εαυτό του. Ταυτόχρονα ο ντροπαλός Μίτι­ προσπαθεί να βρει τον τρόπο για να προσεγγίσει τη συνάδελφό του Σέριλ Μέλχοφ, ενώ η «μεταβατική» περίοδος στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού είναι γεμάτη κλεισίματα τμημάτων και απολύσεις. Μια εποχή τελειώνει, όμως μια νέα ξεκινά – και για τον ήρωά μας.
Η απότομη επαφή του Γουόλτερ Μίτι με την αληθινή ζωή θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια σειρά από προκλήσεις και την άγρια ενηλικίωσή του. Εμπεριέχοντας στοιχεία κωμωδίας, περιπέτειας φαντασίας και κυρίως ανεξάρτητης δραμεντί, το φιλμ θα προσπαθήσει να συνδυάσει χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία τις εντυπωσιακές «παγωμένες» εικόνες των περιπλανήσεων του ονειροπόλου πρωταγωνιστή στη Γροιλανδία, με αμήχανα χιου­μοριστικά διαλείμματα και ανέμπνευστες φανταστικές σεκάνς – όπως αυτή που παρωδεί τον Μπέντζαμιν Μπάτον. Άνιση και δημιουργικά ασταθής, η ταινία θα προσπαθήσει να καταπιαστεί με τα πάντα, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει επιτυχώς καμία από τις κινηματογραφικές της φιλοδοξίες. Αυτά που θα μείνουν τελικά είναι λίγες, καλές ταξιδιάρικες σκηνές και η ανθρωπιά που βγάζει η συγκρατημένη ερμηνεία του Μπεν Στίλερ.

ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι

The Secret Life of Walter Mitty
2
  • Φαντασίας
  • 2013
  • Διάρκεια: 114 '
  • Μπεν Στίλερ

Ο ονειροπόλος υπάλληλος του περιοδικού «Life» Γουόλτερ Μίτι χάνει το αρνητικό της φωτογραφίας που θα κοσμούσε το τελευταίο εξώφυλλο της έντυπης έκδοσής του. Αυτό θα αποτελέσει την αφορμή για να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι με σκοπό να βρει το πολύτιμο κομμάτι φιλμ αλλά και τον πραγματικό εαυτό του. Ταυτόχρονα, ο ντροπαλός Μίτι προσπαθεί να βρει τρόπο για να προσεγγίσει τη συνάδελφό του Σέριλ Μέλχοφ, ενώ η «μεταβατική» περίοδος στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού είναι γεμάτη κλεισίματα τμημάτων και απολύσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.