Οι Μάγοι της Μπάλας

1

Ένα σπουδαίο επιτελείο κωμικών χαραμίζεται σε μια άνιση και ελάχιστα αστεία μπαλαφάρα.

Οι Μάγοι της Μπάλας

Ένας πρώην σπουδαίος ποδοσφαιριστής, νυν αλκοολικός και οικονομικά κατεστραμμένος, αναλαμβάνει να προπονήσει την ερασιτεχνική ομάδα ενός ψαράδικου χωριού της Βρετάνης και να την οδηγήσει στους 32 του Κυπέλλου Γαλλίας. Ένα σπουδαίο επιτελείο κωμικών χαραμίζεται σε μια άνιση και ελάχιστα αστεία μπαλαφάρα.

Οι Μάγοι της Μπάλας - εικόνα 1

Αν κάποιος δυσκολεύεται να βρει την καλύτερη μυθοπλαστική ταινία που έχει γυριστεί με θέμα το ποδόσφαιρο, είναι πολύ απλά γιατί αυτή βρίσκεται χαμένη κάπου ανάμεσα σε ένα σωρό μετριότητες. Σε αυτές έρχονται να προστεθούν και οι «Μάγοι της Μπάλας», μια εντελώς άνιση κωμωδία με θέμα τη (μελοδραματική) δεύτερη ευκαιρία και φόντο μια ποδοσφαιρική εντεκάδα ερασιτεχνικής κατηγορίας. Πρόκειται για την ομάδα ενός ψαράδικου χωριού της Βρετάνης, αντιμέτωπου με οικονομικά προβλήματα που απειλούν με πτώχευση την τοπική κονσερβοποιία. Η μόνη (;) λύση βρίσκεται στο να προκριθούν στους 32 του Κυπέλλου Γαλλίας κερδίζοντας τα επόμενα τρία δύσκολα ματς. Επικεφαλής του εγχειρήματος αναλαμβάνει ένας πρώην σπουδαίος ποδοσφαιριστής, νυν αλκοολικός και οικονομικά κατεστραμμένος, επιστρατεύοντας μια αλλοπρόσαλλη... συντρίμ τιμ βετεράνων. Εξίσου αλλοπρόσαλλα, προφανή κι εντελώς προβλέψιμα είναι και όλα όσα εκτυλίσσονται εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, καθώς ένα πρωτοκλασάτο επιτελείο Γάλλων κωμικών χαραμίζεται σε μια τσαπατσούλικη κι ελάχιστα αστεία μπαλαφάρα. Και μάλιστα από τον σκηνοθέτη του «Ζωή σαν Τριαντάφυλλο», ο οποίος δεν μπορεί να στήσει ούτε καν μία ελάχιστα αληθοφανή ποδοσφαιρική σκηνή.

Γαλλία. 2012. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: VILLAGE FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Μάγοι της Μπάλας

Les Seigneurs / The Dream Team
1
  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ολιβιέ Νταάν

Ο πρώην σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου και νυν αλκοολικός και οικονομικά κατεστραμμένος Πατρίκ Ορμπερά πρέπει να βρει σταθερή δουλειά για να μπορεί να βλέπει τη μικρή κόρη του, η οποία μεγαλώνει με τη μητέρα της. Έτσι, αναλαμβάνει να προπονήσει την ερασιτεχνική ομάδα ενός ψαράδικου χωριού της Βρετάνης, η οποία πρέπει να κερδίσει τα τρία επόμενα ματς για το Κύπελλο Γαλλίας και με τις εισπράξεις από τα εισιτήρια να σώσει την υπό πτώχευση τοπική κονσερβοποιία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.