Τα Βέλη του Έρωτα

2

Casual, ειλικρινής, αλλά υπερβολικά μικρής εμβέλειας ανεξάρτητη κομεντί καθυστερημένης ενηλικίωσης.

Τα Βέλη του Έρωτα

Όταν ο 35χρονος Τζέσι επιστρέφει στο πανεπιστήμιο όπου φοίτησε για την τελετή συνταξιοδότησης του αγαπημένου του καθηγητή, γνωρίζει τη 19χρονη δευτεροετή Ζίμπι και ξεκινά μαζί της μια φιλική σχέση με απρόσμενη εξέλιξη. Casual, ειλικρινής, αλλά υπερβολικά μικρής εμβέλειας ανεξάρτητη κομεντί καθυστερημένης ενηλικίωσης.

Τα Βέλη του Έρωτα - εικόνα 1

Ο 39χρονος Τζος Ράντνορ είναι κάτι περισσότερο από ένα αστείο τηλεοπτικό μουτράκι (ο Τεντ του «How I met your mother») το οποίο –όσο είναι της μόδας– αγωνίζεται να κάνει παράλληλη κινηματογραφική καριέρα. Το σκηνοθετικό και σεναριογραφικό ντεμπούτο του «Ερωτευμένοι στη Νέα Υόρκη», αφηγούμενο τις αισθηματικές περιπέτειες τριών ζευγαριών κι ενός αγοριού με φόντο την αμερικανική μητρόπολη, κέρδισε το βραβείο κοινού στο Σάντανς το 2010, ενώ στο ίδιο φεστιβάλ έκανε φέτος πρεμιέρα και η επόμενη, παρόμοιας κινηματογραφικής κοπής ταινία του. Τυπική ανεξάρτητη αμερικανική κομεντί, τα «Βέλη του Έρωτα» ακολουθούν την καθυστερημένη ενηλικίωση ακόμη ενός 35χρονου-που-συμπεριφέρεται-σαν-έφηβος. Χαμένος στην πραγματικότητα της Νέας Υόρκης όπου δουλεύει ως υπάλληλος, ο λάτρης της λογοτεχνίας, ετοιμόλογος, ελαφρά καταθλιπτικός και πρόσφατα παρατημένος από το κορίτσι του Τζέσι επιστρέφει στο πανεπιστήμιο όπου φοίτησε για την τελετή συνταξιοδότησης του αγαπημένου του καθηγητή. Εκεί γνωρίζει τη 19χρονη δευτεροετή Ζίμπι και ξεκινά μαζί της μια τρυφερή ανταλλαγή γραμμάτων με θέμα την κλασική μουσική. Την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί το Οχάιο, πάντως, η μεταξύ τους σχέση θα πάρει μια απρόοπτη τροπή. Όπως και στην πρώτη ταινία του, οι περίπλοκες σχέσεις των ενηλίκων γοητεύουν τον ευφυή και ατακαδόρο Ράντνορ, ο οποίος διαθέτει ευαίσθητη σκηνοθετική ματιά και συγχρόνως αυτοσαρκαστικό χιούμορ (στην εβραϊκή, γουντιαλενική παράδοση) και συμπαθητική παρουσία μπροστά στην κάμερα. Ξέρει να περιγράφει cool και μη χαρακτήρες όσο και αστεία αμήχανες καταστάσεις, ακκίζεται όμως από τις ικανότητές του και συχνά μοιάζει να ικανοποιείται κολακεύοντας απλώς τον σκηνοθέτη, σεναριογράφο, παραγωγό και πρωταγωνιστή εαυτό του. Έτσι οι γλυκόπικρες ερωτικές περιπέτειές του μένουν στο επίπεδο του easy come, easy go αισιόδοξου σινε-ανεκδότου, όσο κι αν εκείνος προσπαθεί με λογοτεχνικές, μουσικές και φιλοσοφικές αναφορές να τους δώσει συναισθηματικό βάθος και υπαρξιακές διαστάσεις. Ευτυχώς δεν ξεπερνά ποτέ τα όρια του ξιπασμού, ενώ ένα στερεό καστ συμπρωταγωνιστών –με απολαυστικότερη όλων την κυνική Άλισον Τζάνεϊ– ενισχύει την αφηγηματική του αμεσότητα.

ΗΠΑ. 2012. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: VILLAGE FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Βέλη του Έρωτα

Liberal Arts
2
  • Κομεντί
  • 2012
  • Διάρκεια: 97 '
  • Τζος Ράντνορ

Όταν ο 35χρονος Τζέσι επιστρέφει στο πανεπιστήμιο όπου φοίτησε για την τελετή συνταξιοδότησης του αγαπημένου του καθηγητή, γνωρίζει τη 19χρονη δευτεροετή Ζίμπι και ξεκινά μαζί της μια φιλική σχέση με απρόσμενη εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.