Σαββατοκύριακο στο φεστιβάλ "Περιβαλλο-Τεχνήματα"

Μια διήμερη εορταστική εκδήλωση έρχεται στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι για να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σε σχέση με το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

περιβάλλον

H Περιφέρεια Αττικής και o Δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με τη Fireflies Fest και την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής συνδιοργανώνουν και προσκαλούν μικρούς και  μεγάλους στη διήμερη εορταστική εκδήλωση "Περιβαλλο-Τεχνήματα" που θα διεξαχθεί στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, ένα από τα σημαντικότερα αστικά πάρκα της Αττικής, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ., για να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν την ομορφιά της φύσης και της τέχνης, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια εκμάθησης για τη σημασία του περιβάλλοντος στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας ενός τόπου. 

Τα "Περιβαλλο-Τεχνήματα" είναι ένα νέο πολιτιστικό – περιβαλλοντικό φεστιβάλ που  απευθύνεται κυρίως στα παιδιά και στόχο έχει την ευαισθητοποίησή τους για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, μεταμορφώνοντας το Άλσος Βεΐκου σε έναν ανοιχτό χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης, πολιτιστικής δημιουργίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Μέσα από διασκεδαστικές συμμετοχικές δράσεις, παιδιά κάθε ηλικίας, θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν, να ενημερωθούν και  να διασκεδάσουν, συμμετέχοντας σε διαδραστικές εμπειρίες και αποκτώντας πολύτιμη γνώση για τη σημασία της έμπρακτης φροντίδας και της συνεισφοράς όλων μας στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, με εργαλεία την τέχνη και την αγάπη για τη φύση και το ζωικό βασίλειο. 

Οι 3 βασικοί άξονες της εκδήλωσης "Περιβαλλο-Τεχνήματα" είναι οι εξής:  

Η διαδρομή της μέλισσας 

• Η φροντίδα των ζώων 

• Η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία 

Κάθε μια από τις παραπάνω κατηγορίες θα απαρτίζεται από διαφορετικές δραστηριότητες, καθώς και extra δράσεις, όπως διαδραστική παράσταση, αφήγηση παραμυθιών, συλλογικά έργα με βιωματικό χαρακτήρα, κ.ά. Παράλληλα, στην εκδήλωση "Περιβαλλο-Τεχνήματα" έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν και άλλες οργανώσεις, όπως οι "Save Your Hood" (περιβαλλοντική οργάνωση) και οι "Ζωές" (οργάνωση για τη φροντίδα των ζώων) καλώντας τους επισκέπτες να γνωρίσουν τις δράσεις τους και να συμμετάσχουν σε όσες δραστηριότητες θα προσφέρουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες: T: 697-683-5271 | E: firefliesfestivals@gmail.com 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η Ταμίλα Κουλίεβα για το "Η Μάσα και ο Αρκούδος": "Μια καλή παιδική παράσταση δεν έχει ηλικία"

Η "Μάσα και ο Αρκούδος" αφού σάρωσε τη μικρή οθόνη έγινε θέατρο για παιδιά. Η Ταμίλα Κουλίεβα μιλάει στο "α" για την ομώνυμη παιδική θεατρική παράσταση που υπογράφει σε καλοκαιρινή περιοδεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
22/08/2026

Έξτρα παραστάσεις για την "Παρέα του Μίκυ και το τραγούδι της χαράς"

Ο Μίκυ, η Μίνι, ο Ντόναλντ, η Νταίζη, ο Γκούφυ με τη φωνή του Σπύρου Μπιμπίλα στις τελευταίες παραστάσεις της μουσικής περιπέτειας για παιδιά από τη Γιώτα Τζουάνη.

"Τα στενά παπούτσια" της Ζωρζ Σαρή επιστρέφουν στην Αττική για λίγες ακόμη παραστάσεις

Η αγαπημένη ιστορία της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας από τη Ζωρζ Σαρή συνεχίζει το ταξίδι της και συναντά ξανά το αθηναϊκό κοινό.

Η "Μωβ ομπρέλα" της Άλκης Ζέη πετάει ξανά: Η παράσταση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Η αγαπημένη ιστορία της Άλκης Ζέη επιστρέφει στο θέατρο Πορεία ανανεωμένη τον Οκτώβριο, για ένα ταξίδι γεμάτο φαντασία, συγκίνηση και… λίγη μαγεία.

"Καλοκαίρι στην πόλη" με κατασκήνωση στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Σε αυτή τη γιορτή οι καλεσμένοι δεν είναι συνηθισμένοι: θεοί και ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, επιστήμονες και καλλιτέχνες κάνουν την εμφάνιση τους.

Ένα δωρεάν κινηματογραφικό διήμερο παρέα με τον Δελφινομικρούλη

Είσοδος ελεύθερη, animation για μικρούς (και μεγάλους)... Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να περάσει ένα ευχάριστο βράδυ;

Καλοκαίρι με τον θρυλικό "Οδυσσεβάχ" της Ξένιας Καλογεροπούλου

Η μουσική του Διονύση Σαββόπουλου συνοδεύει μελωδικά το ταξίδι του Οδυσσεβάχ, σε μία από τις πιο συναρπαστικές παιδικές θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού.