"Γίνε μαζί μου παιδί…": Διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια στον Εθνικό Κήπο

Οι παιδαγωγοί από όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου του Δήμου Αθηναίων ετοίμασαν ποικίλες δράσεις για τα φιλοξενούμενα παιδιά και τους γονείς τους.

Νέα εποχή για τον Εθνικό Κήπο

Την Κυριακή 26 Μαΐου, ο ανανεωμένος Εθνικός Κήπος στην καρδιά της Αθήνας, θα γεμίσει με παιδικές φωνές και χαμόγελα μικρών και μεγάλων. Οι παιδαγωγοί από όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου του Δήμου Αθηναίων, εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν μία μεγάλη εκδήλωση για τα φιλοξενούμενα παιδιά και τους γονείς τους με τίτλο: "Γίνε μαζί μου παιδί…".

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να περάσουν ευχάριστα μικροί και μεγάλοι μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια.

Από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ., επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες δράσεις, όπως: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, σφεντόνα, μπαλάκια με στόχους, δραστηριότητες αντιστοίχισης στον μικρό λαβύρινθο, αφήγηση παραμυθιών, παιχνίδια νερού και δεξιοτήτων, εργαστήρια κατασκευών, πλαστικής και face painting καθώς και αυτοσχέδια εναλλακτικά παιχνίδια.

Οι συγκεκριμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο διαφορετικά σημεία του Εθνικού Κήπου, κατάλληλα διαμορφωμένα, έτσι ώστε τα παιδιά και οι γονείς τους να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα. Δώρα, εκπλήξεις και πολύ κέφι περιμένουν μικρούς και μεγάλους.

Το παρών στην εκδήλωση θα δώσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Καλοκαίρι στον "Ελληνικό Κόσμο" με εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάλογα με την ηλικία τους.

Επαγγελματικός προσανατολισμός: Πώς μπορούν τα παιδιά να επιλέξουν το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν;

Η εργασιακή σύμβουλος Ειρήνη Ανδριώτη έδωσε τις χρήσιμες συμβουλές της στην εκπομπή "Πρωίαν σε είδον" για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την σημασία του για παιδιά, αλλά και ενήλικες.