Τριπλό θεατρικό ραντεβού για παιδιά κάθε ηλικίας

Τρεις θεατρικές παραστάσεις για μικρούς θεατές μόλις ξεκίνησαν την πορεία τους.

Α, Να Το © Λήδα Τουλουμάκου

"A, Να το"

Η Χριστίνα Πλατανιώτη δημιούργησε μια παράσταση βρεφικού θεάτρου που γνωρίζει στα πολύ μικρά παιδιά τη θεατρική διαδικασία με πρωταγωνιστές δύο μικρούς ανθρώπους που ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον κόσμο. Η ανακάλυψη είναι η λέξη-κλειδί του έργου, που παίζει με τη μουσική και το τραγούδι. (Βαφείο)

Η ξεχασιάρα Μελίσσα
Κώστας Κανελλόπουλος©

"Η Ξεχασιάρα Μελίσσα"

Η Άννα Γαρεφαλάκη μας βάζει στον κόσμο της Μελίσσας της μελισσοκόμου. Μια γλυκιά ιστορία ενηλικίωσης που εξελίσσεται μέσα στο όνειρό της με κεντρικούς ήρωες τη μέλισσα Μελίσσα και τον κηφήνα Γλύκα, η οποία γνωρίζει στα παιδιά τον κόσμο των μελισσών μέσα από τη βιωματική μάθηση. (Vault)

Ο μικρός πρίγκιπας
Γιώργος Ζακάπας, Βασίλης Καζής©

"Ο μικρός πρίγκιπας"

Η μικτή συμπεριληπτική ομάδα "Όνειρο είναι" παρουσιάζει ξανά το αγαπημένο έργο του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί για τη φιλία, την αγάπη και την αφοσίωση, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Αναστάση Κολοβού και Σωτήρη Ταχτσόγλου, με τη δυνατότητα προσβασιμότητας μέσω της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας κατόπιν συνεννόησης. (Αλκμήνη)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο μικρός πρίγκιπας

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 70 '

Η ομάδα «Όνειρο είναι», είναι μια μικτή συμπεριληπτική ομάδα (συμμετέχουν καλλιτέχνες με αναπηρία). Στόχος της θεατρικής ομάδας, είναι να ξεπεράσει τα εμπόδια, τις ρατσιστικές προκαταλήψεις και κάθε είδους στερεότυπα στην τέχνη. Βασικός της δε στόχος, είναι να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων, όπως και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αναπηρίας στην Τέχνη. Σε αυτή της τη δουλειά, η ομάδα διασκευάζει την πασίγνωστη γαλλική ιστορία του μικρού πλάσματος που περιδιάβαινε από πλανήτη σε πλανήτη, συνδυάζοντας τον χορό και το ζωντανό τραγούδι. Μέσα από τις περιπέτειές του, τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της ενσυναίσθησης και της φιλίας. Η παράσταση κατόπιν συνεννόησης είναι προσβάσιμη στην νοηματική γλώσσα.

Α, Να Το

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 40 '

Μια παράσταση φτιαγμένη με καθαρές γραμμές και με αρχετυπικό τρόπο, ώστε να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να ενταχθούν στην θέαση και τη θεατρική διαδικασία. Η μουσική, ο ρυθμός και το τραγούδι αποτελούν σημαντικό στοιχείο της παράστασης. Ο σημαντικότερος πυλώνας αυτού το εγχειρήματος είναι η ίδια η ανακάλυψη. Η ιστορία που παρουσιάζεται αφορά δύο μικρούς ανθρώπους που ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Πώς είναι να ξεκινάς το ταξίδι της ανακάλυψης; Εκεί που όλα μοιάζουν καινούργια απροσδόκητα, τρομακτικά μα και αστεία την ίδια στιγμή; Πώς είναι να ξυπνάς σε έναν ολότελα καινούργιο κόσμο; Πώς είναι να ανακαλύπτεις το σώμα σου, τη φωνή σου, το λόγο, τη δύναμή σου, τη μουσική, τον κόσμο γύρω σου και πώς είναι να ανακαλύπτεις κι άλλον ένα μικρό άνθρωπο σαν εσένα; Μέσα από την παράσταση οι μικροί άνθρωποι θα έχουν πολλές ευκαιρίες να ταυτιστούν και να δουν στη σκηνή να ζωντανεύουν στιγμές που τους θυμίζουν κάτι από τη δική τους καθημερινότητα. Εξάλλου η Να και η Το θα είναι εκεί για να τους βοηθήσουν.

Η ξεχασιάρα Μελίσσα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Mια Μελισσοκόμος - μέσα στις σκοτούρες της - βλέπει ένα καλό όνειρο. Πρόκειται για την ιστορία μιας μικρής μέλισσας, της Μελίσσας, που χάνει το σμήνος της, ξεχνά τον δρόμο για την κυψέλη και περιπλανιέται πολύ σε λάθος μέρη, ώσπου συναντά τον Γλύκα, έναν κηφήνα, που της μαθαίνει τη σημασία του παιχνιδιού. Μαζί θα συνεχίσουν τον δρόμο για το σπίτι, θα αναζητήσουν τροφή, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και δυσκολίες, μέχρι που η Μέλια τους δείχνει τον προορισμό. Και τότε, η Μελίσσα και ο Γλύκας - με λίγο σπρώξιμο από τη Μελισσοκόμο- εξάλλου δικό της είναι το όνειρο! - θα χρειαστεί να διαλέξουν τον δρόμο της ζωής τους. O Αϊνστάιν όντως προέβλεψε ότι τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνιση των μελισσών θα χαθει και το ανθρώπινο γένος.Σήμερα η περιβαλλοντική απειλή και το άγχος της προόδου παραμερίζουν τη χαρά της ζωής. Όμως η ανάγκη για παιχνίδι και τραγούδι τρυπώνει στις καρδιές και πολλές φορές τα καταφέρνει να ανοίξει τον δρόμο στην αγάπη, την απάντηση σε κάθε αδιέξοδο.

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Βαφείο-«Λάκης Καραλής»

Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115

Vault

Μελενίκου 26

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.