"Μπες στα παπούτσια μου" και "Μια τελεία...είναι μόνο η αρχή!" επιστρέφουν στο θέατρο Σταθμός

Δύο παραστάσεις - εργαστήρια σε σκηνοθεσία Γιώργου Μενεδιάτη επαναλαμβάνονται και περιμένουν τους μικρούς θεατρόφιλους.

Μια τελεία...είναι μόνο η αρχή Γιάννης Τσιγκέλης©

Συνεχίζεται για 3η χρονιά η επιτυχημένη διαδραστική παράσταση "Μπες στα παπούτσια μου" από την ομάδα "Ονειρόδραμα", μετά από μια ακόμα επιτυχημένη sold out xρονιά, που συμπεριλάμβανε κι ευρωπαϊκή περιοδεία. Η παράσταση – εργαστήριο που αγγίζει με βιωματικό τρόπο θέματα όπως είναι η ενσυναίσθηση, η διαφορετικότητα και ο σχολικός εκφοβισμός, και που αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό για τον απολαυστικό τρόπο που συμμετέχουν τα παιδιά, επαναλαμβάνεται στη σκηνή του θεάτρου Σταθμός από τις 28 Ιανουαρίου. Tαυτόχρονα, η επιτυχημένη διαδραστική sold out παράσταση - εργαστήρι "Μια τελεία...είναι μόνο η αρχή!" θα συνεχίσει από 27 Ιανουαρίου μόνο κάθε Σάββατο στις 3 μ.μ.

"Μπες στα παπούτσια μου"

Μπες στα παπούτσια μου
Lefteris Kalogios©

Η πρωτότυπη διαδραστική ιστορία, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Μενεδιάτη, παρουσιάζει φανταστικούς χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια δοσμένους με χιούμορ και φαντασία. Ακολουθεί εργαστήριο που ενσωματώνεται στην θεατρική διαδικασία. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη διάθεση του παιχνιδιού "μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου", τα παιδιά καλούνται να εξωτερικεύσουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα να ερευνήσουν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, και κατανοώντας έννοιες όπως είναι η διαφορετικότητα και ο σχολικός εκφοβισμός. Στην παράσταση παίζουν οι Χριστίνα Μουδάτσου και Γιώργος Μενεδιάτης.

Μπες στα παπούτσια μου
Lefteris Kalogios©

Η παράσταση-εργαστήριο περιλαμβάνει τρεις ενότητες:

  • Α' ενότητα: Αποτελείται από την πρωτότυπη θεατρική παράσταση "Μπες στα παπούτσια μου" όπου μέσα από κωμικές καταστάσεις, τα παιδιά θα αντιληφθούν τη θέση θύμα – θύτη.
  • Β' ενότητα: Οι ηθοποιοί μαζί με τα παιδιά θα φτιάξουν "Τα Δέντρα των συναισθημάτων". Με ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης θα αποκτήσουν περισσότερη ενσυναίσθηση, κατανόηση και σεβασμό.
  • Γ' ενότητα: Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με βάση την παράσταση που παρακολούθησαν. Προτείνουν κανόνες αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού και τα παιδιά εξωτερικεύουν τον δημιουργικό και καλλιτεχνικό τους εαυτό μέσα από το βιωματικό παιχνίδι.

Μπες στα παπούτσια μου
Lefteris Kalogios©

Η παράσταση-εργαστήριο τελείται υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και έλαβε έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού́ και Αθλητισμού́

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

"Μια τελεία...είναι μόνο η αρχή!" 

Μια τελεία...είναι μόνο η αρχή
Γιάννης Τσιγκέλης©

Ο Πέρρυ, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δεν μιλάει για τα προβλήματά του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πούκ. Μια μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα(!) και όλα θα αλλάξουν στην ζωή του. Μια έκθεση ζωγραφικής στο σχολείο θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τη χαρά της δημιουργικής διαδικασίας και τη δύναμη της συνεργασίας. Η ιστορία, σε κείμενο Βασίλη Παπαλαζάρου και σκηνοθεσία Γιώργου Μενεδιάτη, ξυπνάει τη δημιουργική διάθεση στα παιδιά όπου μέσα από το εργαστήρι που ακολουθεί αμέσως μετά, τα ενθαρρύνει με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, να εκφράσουν και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους στη ζωγραφική ξεκινώντας από μια τελεία. Παίζουν οι Παίζουν: Σταυρούλα - Μελισσάνθη Μάκρα, Βασίλης Παπαλαζάρου.

Μια τελεία...είναι μόνο η αρχή
Γιάννης Τσιγκέλης©

Στο Πρώτο Μέρος τα παιδιά παρακολουθούν τη διαδραστική θεατρική παράσταση. Στο Δεύτερο Μέρος, με την καθοδήγηση των έμπειρων ηθοποιών, τα παιδιά συμμετέχουν σε μια μεγάλη ομαδική ζωγραφιά με ελεύθερα σχέδια και χρώματα, η οποία γίνεται αφορμή να δημιουργήσουν όλα μαζί μια καινούργια ιστορία. Στο τέλος η μεγάλη ζωγραφιά μένει στην τάξη.

Από το ξεκίνημα της παρουσίασης, η παράσταση- εργαστήρι έλαβε από το 2022 την Αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, και του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μπες στα παπούτσια μου

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Το κωμικό έργο μάς βάζει για τρίτη χρονιά στη θέση του άλλου, εξηγώντας έννοιες όπως η ενσυναίσθηση, η διαφορετικότητα και ο σχολικός εκφοβισμός. Η πρωτότυπη διαδραστική ιστορία παρουσιάζει φανταστικούς χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια δοσμένους με χιούμορ και φαντασία, ενώ συνοδεύεται από εργαστήριο εκπαιδευτικών δράσεων. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου», τα παιδιά καλούνται να εξωτερικεύσουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα να ερευνήσουν τα συναισθήματα των άλλων.

Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Η παράσταση-εργαστήρι, που μέσα από τη βιωματική μάθηση βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους, είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Πίτερ Ρέινολντς «Η τελεία». Ο Πέρι, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά́ τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δε μιλάει για τα προβλήματά του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πουκ. Μια μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα (!) και όλα αλλάζουν στην ζωή́ του.

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.