"Τα πρώτα μου Χριστούγεννα": Παπαληγούρα, Τάρλοου και Δεληβοριάς συμπράττουν για καλό σκοπό

Σε διαφορετικό ρόλο απ' ό,τι τους έχουμε συνηθίσει θα δούμε τους δύο ηθοποιούς, που θα αφηγηθούν το παραμύθι της Έρις Κύργια σε μουσική του γνωστού τραγουδοποιού. Προλάβετε μία θέση και εσείς! (είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά)

Τα πρώτα μου Χριστούγεννα

Το θέατρο Πορεία στηρίζει το Μικρό Βουνό και τον Κήπο της Κάλμης και διοργανώνει στις 7 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 στον Κήπο της Κάλμης το αφηγηματικό δρώμενο "Τα πρώτα μου Χριστούγεννα", που δημιούργησαν ειδικά για την εκδήλωση συντελεστές του θεάτρου Πορεία. Το παραμύθι, που έγραψε η Έρι Κύργια, θα αφηγηθούν η Λένα Παπαληγούρα και ο Δημήτρης Τάρλοου, και μουσικά θα ντύσει ο Φοίβος Δεληβοριάς. Η είσοδος θα είναι με ελεύθερη συνεισφορά και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στη στήριξη του Κήπου της Κάλμης και του Μικρού Βουνού για την αποκατάσταση των καταστροφών από την πυρκαγιά του Ιουλίου. (Για ηλικίες άνω των 3 ετών)

Δύο αδέρφια, ο Δημήτρης και η Λένα, αφηγούνται μια ιστορία από τις πρώτες μέρες τους στην Ελλάδα, όπου ήρθαν μικρά παιδιά ακολουθώντας τους γονείς τους στη νέα δουλειά του πατέρα τους. Άφησαν πίσω με θλίψη τους φίλους και τα ξαδέρφια τους, τον παππού και τη γιαγιά τους, τα παιχνίδια τους στη θάλασσα και τον τόπο τους, όπου ο χειμώνας, το χιόνι, το κρύο, οι σκούφοι και τα γάντια είναι ανύπαρκτα, τα Χριστούγεννα, ο Άγιος Βασίλης, το στολισμένο δέντρο άγνωστες λέξεις. Προσγειώθηκαν στη νέα πατρίδα τους μέσα σε αυτή την παράξενη γιορτή και είδαν με τα ίδια τα μάτια τους τη γέννηση του Χριστού, πήραν το πιο ακριβό δώρο από τον Άγιο Βασίλη και έμαθαν το θαύμα των Χριστουγέννων. Από τότε, κάθε χρόνο ανυπομονούν να το ξαναβιώσουν!

Σημαντικό: Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας, συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSck2qcEZmMKLarI5q3LTaz7auMSDmjr7Y80GSz0d6n5uOMCEw/viewform. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ώρα προσέλευσης: 11.30, ώρα έναρξης 12.00. Τοποθεσία: https://goo.gl/maps/AYR1bj1yLzuKRqqv8.

Ο Κήπος της Κάλμης - Calme Garden είναι ένα μη κερδοσκοπικό εγχείρημα, το οποίο με γνώμονα την αγάπη για τη φύση, την παιδεία και τις τέχνες, έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτιστικό κήπο και κέντρο κοινότητας. Τα τελευταία δύο χρόνια φιλοξενεί το παιδαγωγικό εγχείρημα Μικρό Βουνό, όπου παιδιά διαφόρων ηλικιών έρχονται σε επαφή με τη φύση μέσα από καθημερινά εργαστήρια. Τον Ιούλιο του 2023, ο Κήπος καθώς και ορισμένα κτίριά του υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τα πρώτα μου Χριστούγεννα

  • Παραμύθι

Δύο αδέρφια, ο Δημήτρης και η Λένα, αφηγούνται μια ιστορία από τις πρώτες μέρες τους στην Ελλάδα, όπου ήρθαν μικρά παιδιά ακολουθώντας τους γονείς τους στη νέα δουλειά του πατέρα τους. Άφησαν πίσω με θλίψη τους φίλους και τα ξαδέρφια τους, τον παππού και τη γιαγιά τους, τα παιχνίδια τους στη θάλασσα και τον τόπο τους, όπου ο χειμώνας, το χιόνι, το κρύο, οι σκούφοι και τα γάντια είναι ανύπαρκτα, τα Χριστούγεννα, ο Άγιος Βασίλης, το στολισμένο δέντρο άγνωστες λέξεις. Προσγειώθηκαν στη νέα πατρίδα τους μέσα σε αυτή την παράξενη γιορτή και είδαν με τα ίδια τα μάτια τους τη γέννηση του Χριστού, πήραν το πιο ακριβό δώρο από τον Άγιο Βασίλη και έμαθαν το θαύμα των Χριστουγέννων. Από τότε, κάθε χρόνο ανυπομονούν να το ξαναβιώσουν! Όλα τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στη στήριξη του Κήπου της Κάλμης και του Μικρού Βουνού για την αποκατάσταση των καταστροφών από την πυρκαγιά του Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.