5 συναυλίες για παραμυθένια Χριστούγεννα με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε τις συναυλίες που θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους στη μαγεία των Χριστουγέννων και δεν πρέπει να χάσετε.

Disney 100

Tίποτα δεν μπορεί να μας βάλει σε εορταστικό κλίμα όσο οι παραμυθένιες υπερπαραγωγές, τα κάλαντα, οι πολυπληθείς ορχήστρες και τα βιενέζικα βαλς σε ανθοστόλιστες αίθουσες. Έτσι, συγκεντρώσαμε τις συναυλίες που θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους στη μαγεία των Χριστουγέννων και δεν πρέπει να χάσετε τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

Λάμπρος Φισφής & Δημήτρης Μακαλιάς: "Να τα πούμε;" 

5 συναυλίες για παραμυθένια Χριστούγεννα με τα παιδιά - εικόνα 1

Δύο κωμικοί με αστείρευτη εξυπνάδα και αποθέματα ενέργειας, ο Λάμπρος Φισφής και ο Δημήτρης Μακαλιάς, παρουσιάζουν στις 23, 24 και 26 Δεκεμβρίου μια μουσική παράσταση με τίτλο "Να τα πούμε;", στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Στο επίκεντρο της συναυλιακής σειρά είναι η πλούσια παρακαταθήκη του Γιάννη Μαρκόπουλου σε μεταγραφές παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και καλάντων από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ερμηνεύουν οι Μικροί Μουσικοί του Ωδείου Αθηνών, ενώ, συμμετέχει και ενδεκαμελής ορχήστρα.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

100 χρόνια μαγείας

Disney 100: The Concert

Φέτος, η Disney συμπληρώνει έναν αιώνα δημιουργίας και μια επετειακή συναυλιακή παραγωγή ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο των εορτασμών του θρυλικού στούντιο. Το "Disney 100: The Concert!" κάνει στάση την Παραμονή των Χριστουγέννων στο Christmas Theater, για μια μουσική αναδρομή στα πιο ωραία τραγούδια και μουσικά θέματα που γράφτηκαν για τις ταινίες της Disney, από μια ορχήστρα 56 μουσικών και τις φωνές των μεγάλων τραγουδιστών του Γουέστ Εντ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Μαλισσόβας και τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Δημοσθένης Φωτιάδης.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Χριστουγεννιάτικες μουσικές στο Φουαγιέ Μουσών

5 συναυλίες για παραμυθένια Χριστούγεννα με τα παιδιά - εικόνα 3

Το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί μια σειρά από εορταστικές συναυλίες για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο, στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του Φουαγιέ των Μουσών, δίπλα στο παγοδρόμιο. Καθημερινά, μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, χορωδιακά σχήματα νέων και ανερχόμενα μουσικά συγκροτήματα από τα ωδεία και τα μουσικά σχολεία της Αττικής θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο για μια σειρά από απογευματινές εμφανίσεις με φόντο τους επίδοξους πατινέρ. Έτσι, το παραδοσιακό μουσικό σύνολο "Οι δρόμοι της θάλασσας" του Μουσικού Σχολείου Πειραιά (23/12), το ολιγομελές σύνολο jazz του Ωδείου Αθηνών (26/12 & 30/12) και το σύνολο πνευστών και κρουστών του El Sistema Greece (29/12) παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια των Χριστουγέννων, κάλαντα και δημοφιλείς μελωδίες στο πνεύμα των ημερών.

Παραμυθένια βαλς στο Christmas Theater

Ορχήστρα Μότσαρτ

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης κάνει ποδαρικό στην ανθοστόλιστη αίθουσα του Christmas Theater για ένα πρωτοχρονιάτικο ταξίδι στην αυστριακή πρωτεύουσα, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου. Οι 50 δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας μαζί με σολίστ της Όπερας της Βιέννης μεταφέρουν το αθηναϊκό κοινό στον 18ο αιώνα και την πόλη, που έζησε και μεγαλούργησε ο Μότσαρτ, ερμηνεύοντας έργα του μεγάλου μουσουργού. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, την τιμητική τους έχουν τα δημοφιλή βαλς και οι πόλκες της οικογένειας των Στράους. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

"Χριστούγεννα στο Ωδείο" 

Ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος κάνουν ένα Χριστουγεννιάτικο comeback παρέα με την performer Ματίνα Νικολάου και τους Χρήστο Ελένη και Χάρη Λουφόπουλο. Όλοι μαζί συνθέτουν ένα  μουσικοθεατρικό πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Χιούμορ, συγκίνηση, νοσταλγία, ροκ, λαϊκό, ρέγγε, παραδοσιακή, πρόζα, μουσική σε μια παράσταση που τα χωράει όλα. Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στο Ωδείο "Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος".

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Vienna Classic Orchestra

  • Κλασική-Σύγχρονη

Υπό τη διεύθυνση του Daniel Kavatza, η διεθνούς φήμης ορχήστρα ερμηνεύει έργα των Mozart, Johann & Joseff Strauss αλλά και των Leroy Anderson, Franz Lehar, Gustav Peter, Vittorio Monti και Emmerich Kalman. Η φημισμένη σοπράνο Judith Halaz τραγουδά γνωστές άριες

«Disney 100: The concert»

  • Κινηματογραφική

Μια μουσική αναδρομή στα 100 χρόνια της Disney. Πρωταγωνιστούν τα μεγάλα ονόματα του West End, όπως ο Ben Forster, Rachel John, Lauren Samuels, Adrian Hansel, Rob Houchen και η Νάντια Μπουλέ σε διπλό ρόλο, στην παρουσίαση και στο τραγούδι. Θα ακούστουν τραγούδια από ταινίες με τις οποίες μεγάλωσαν πολλές γενιές, όπως τα "Alladin", "Lion King", "Little Mermaid", "Frozen", "Beauty and the Beast", "Mary Poppins", "Encanto", και πολλές ακόμη, καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια από τον κόσμο της Pixar, του Star Wars και της Marvel.

«Τα κάλαντα του Γιάννη Μαρκόπουλου»

  • Χριστουγεννιάτικα

Ο μεγάλος συνθέτης άφησε, μεταξύ άλλων, πλούσια κληρονομιά τη δική του μεταγραφή παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, αφού αφουγκράστηκε τα κάλαντα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και τα ενορχήστρωσε για τα παιδιά, τα εγγόνια του και όλα τα παιδάκια στον κόσμο που γίνονται μικροί αγγελιαφόροι της χαράς αυτές τις μέρες. Οικοδεσπότες θα είναι δύο κωμικοί με αστείρευτη εξυπνάδα και αποθέματα ενέργειας, ο Λάμπρος Φισφής και ο Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ συμμετέχει ενδεκαμελής ορχήστρα και οι Μικροί Μουσικοί του Ωδείου Αθηνών. Ο Λάμπρος Φισφής, άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το αβίαστο γέλιο και την ωραία ατμόσφαιρα και ο Δημήτρης Μακαλιάς, πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό και ακούραστο πειραχτήρι, είναι τα δύο ξωτικά της βραδιάς που μοιράζουν τη χαρά, πρωτοστατούν στη γιορτή και μας καλούν να τραγουδήσουμε μαζί τους.

«Χριστούγεννα στο Ωδείο»

  • Χριστουγεννιάτικα

Ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος συναντιούνται και φέτος το χειμώνα για μια σειρά εμφανίσεων: αυτήν τη φορά επιστρέφουν σε ένα χριστουγεννιάτικο comeback. Guest star η περφόρμερ Ματίνα Νικολάου, ενώ το μουσικό σύνολο θα συμπληρώσουν με μια νότα παραδοσιακή ο Χρήστος Ελένης και ο Χάρης Λουφόπουλος. Όλοι μαζί φτιάχνουν ένα μουσικοθεατρικό πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Μουσικές και ρυθμοί που θα έλεγε κανείς ότι δεν θα χωρούσαν ποτέ στο ίδιο πρόγραμμα μεταμορφώνονται, παρουσιάζονται από άλλη οπτική και αγαπιούνται ξανά από την αρχή σε μια παράσταση που έρχεται να μας θυμίσει μουσικές που αγαπάμε, να μας προβληματίσει, να μας συγκινήσει και να μας κάνει να γελάσουμε.

Χριστουγεννιάτικες μουσικές

  • Χριστουγεννιάτικα

Απολαύστε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Μέγαρο, ακούγοντας γιορτινές μελωδίες από νέα παιδιά, στην ειδική σκηνή στο Φουαγιέ των Μουσών, δίπλα στο παγοδρόμιο.

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.