"Από το Γκάζι με αγάπη!": 5 εκδηλώσεις του διήμερου φεστιβάλ στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου που δεν πρέπει να χάσετε

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων υπόσχεται ένα αξέχαστο διήμερο με δημιουργικές δράσεις για οικογένειες και παιδιά. Δείτε τα highlights του «Από το Γκάζι με αγάπη!» που δεν πρέπει να χάσετε.

Από το γκάζι με αγάπη

Το πιο ξεχωριστό Σαββατοκύριακο για οικογένειες και παιδιά 3-12 ετών έρχεται στις 14 και 15 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Αφορμή, φυσικά, η κορύφωση των εορτασμών των 10 χρόνων λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Με τίτλο "Από το Γκάζι με αγάπη!", η μεγάλη επετειακή γιορτή του μουσείου γυρνά τον χρόνο πίσω, επιλέγει τις δράσεις που αγαπήθηκαν περισσότερο από τα παιδιά σε αυτήν την πρώτη δεκαετία και τις παρουσιάζει μαζί με νέες μέσα σε ένα συναρπαστικό διήμερο.

Εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια φυσικών επιστημών, ρομποτικής, χορού και δημιουργικής κίνησης, kids yoga, πειράματα, εικαστικές δημιουργίες και θεατρικές παραστάσεις απαρτίζουν το πλούσιο πρόγραμμα του διημέρου που δημιουργήθηκε με έμπνευση το μουσείο και την ιστορία του, ενώ παιχνίδια ελεύθερης ροής, χωρίς προκράτηση θέσης, έρχονται από το πρωί μέχρι το απόγευμα σε μια ξεχωριστή, επετειακή γιορτή ειδικά αφιερωμένη στα παιδιά, τους αγαπημένους επισκέπτες του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.

Δείτε τα 5 highlights του διήμερου προγράμματος που δεν πρέπει να χάσετε

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Τεχνορομπότ

Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα από την πολιτιστική εταιρεία "Τέχνης Όνειρα" 
Για οικογένειες με παιδιά 4-7 ετών


Κάποτε, ήταν ένας επιστήμονας που έκανε εφευρέσεις και το όνομά του ήταν Ίσκιος-Βρίσκιος. Ο βασιλιάς μιας μεγάλης πολιτείας που την έλεγαν Τεχνόπολη, κάλεσε τον Ίσκιο-Βρίσκιο και του ανέθεσε να φτιάξει ένα ρομπότ που θα βοηθάει και θα προστατεύει τους ανθρώπους, ένα ρομπότ που θα φωτίζει κάθε πρόβλημα και θα δίνει τη λύση. Αντέχετε να ακούσετε τη συνέχεια; Μέσα από παιχνίδια ρόλων και αυτοσχεδιασμού, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν την ιστορία του εργοστασίου φωταερίου, την τεχνολογία του 19ου αιώνα αλλά και τη σύγχρονη τεχνολογία μέσα από την δύναμη των ρομπότ!

Σάββατο: 14/10
1-2 μ.μ. | Κτίριο Δεξαμενές Καθαρισμού
Κόστος: 2€ / παιδί (δωρεάν για τους συνοδούς)

We are the robots!

Εργαστήριο ρομποτικής και ηλεκτρικών κατασκευών 
Τεχνική και εκπαιδευτική επιμέλεια: Αγνή Παχούλη & Μάριος Ξένος
Για παιδιά 9-12 ετών

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να φτιάξεις το δικό σου ρομπότ; Κι όμως, είναι απλούστερο από όσο φαντάζεσαι! Οι μικροί μας φίλοι κατασκευάζουν έξυπνες μηχανές και απλά ηλεκτρονικά συστήματα, και προγραμματίζουν τη συμπεριφορά τους χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία. Τα παιδιά λειτουργούν ομαδικά, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, σε ένα μοναδικό εργαστήριο STEAM που έρχεται να φωτίσει τα πιο παράξενα μυστήρια της τεχνολογίας.

Κυριακή 15/10
10.30 π.μ. – 12 μ.μ. & 12.30-2 μ.μ. | INNOVATHENS
Κόστος: 2€ / παιδί

"Νίκολα Τέσλα: Ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο" 

Θεατρική παράσταση από την ομάδα "Μαγνήτες"
Για παιδιά και εφήβους από 8-13 ετών

Δύο ηθοποιοί ενσαρκώνουν χαρακτήρες από τη ζωή του Νίκολα Τέσλα και μαζί τους, μία μουσικός δημιουργεί ζωντανά τη μουσική επένδυση της παράστασης. Ο Νίκολα Τέσλα, ένας από τους σπουδαιότερους εφευρέτες στον κόσμο, αφιέρωσε τη ζωή του στη διάδοση του ηλεκτρισμού και όχι μόνο! Γεννήθηκε σε μια εποχή όπου τα σπίτια ακόμα φωτίζονταν με κεριά. Ξεπερνώντας πολλά εμπόδια, ο μικρός Τέσλα κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει ένας σπουδαίος εφευρέτης και μηχανικός που θα άλλαζε τον κόσμο. Η ιστορία της ζωής του Νίκολα Τέσλα, από μικρό παιδί μέχρι τη στιγμή της επιτυχίας του, συνοδεύεται από ηχοτοπία που ενισχύουν την ατμόσφαιρα και ερεθίζουν τη φαντασία, ενώ τα παρεμβαλλόμενα τραγούδια δίνουν μια ευχάριστη ανάσα στην θεατρική δράση.

Ηθοποιοί: Στέβη Φόρτωμα, Σοφία Αθανασοπούλου | Μουσικός επί σκηνής: Eύα Μυλωνά

Κυριακή 15/10
4-5 μ.μ. | Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2 - Αμφιθέατρο "Μιλτιάδης Έβερτ"
Εισιτήριο παράστασης: 2€ / άτομο

Το κυνήγι του μαύρου θησαυρού

Κυνήγι θησαυρού
Για οικογένειες με παιδιά από 7 ετών


Ποιος προσπαθεί να κλέψει τον λιθάνθρακα και να σαμποτάρει την παραγωγή του φωταερίου; Η Αθήνα κινδυνεύει να μείνει στο σκοτάδι… Βοήθησέ μας να αποκαλύψουμε τον ένοχο και να μείνει η πόλη φωτισμένη! Μικροί και μεγάλοι παίρνουν τον χάρτη τους και καλούνται στους δικούς τους χρόνους να εξιχνιάσουν ένα άλυτο μυστήριο στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου και, μέσα από γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες, να ξεκλειδώσουν όλα του τα μυστικά.

Σάββατο 14 και Κυριακή 15/10
11 π.μ. – 6 μ.μ., με σειρά προτεραιότητας
Προμηθεύσου το kit του χάρτη με 2€ από το Industrial Gas Museum Shop.

ΦωτίΖω, ΦωτίΖεις

Εργαστήριο kids yoga με την Κωνσταντίνα Ροϊδοπούλου
Για οικογένειες με παιδιά 5-11 ετών

Ένα "φωτεινό" εργαστήριο γιόγκα, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά, έρχεται να τιμήσει τα 10 χρόνια δημιουργικής και "φωτεινής" παρουσίας του Μουσείου. Γονείς και παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν μέσα από άνετες και διασκεδαστικές θέσεις γιόγκα (άσανας), να παίξουν και να "κρατήσουν" στα χέρια τους ο ένας το φως του άλλου. Όταν είμαστε μαζί, η ενέργεια μας πολλαπλασιάζεται, το φως γίνεται πιο δυνατό και μπορούμε να καταφέρουμε όλα όσα θέλουμε. Όλοι έχουμε άπλετο φως μέσα μας, ας το αφήσουμε να λάμψει και να φωτίσει ολόκληρη την πόλη! Συστήνεται στους συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν το δικό τους στρώμα. 

Κυριακή 15/10
11 π.μ., 11.30 π.μ., 12 μ.μ., 12.30 μ.μ. | Κτίριο Δεξαμενές Καθαρισμού 
Διάρκεια: 30’
Κόστος: 2€ / παιδί (δωρεάν για τους συνοδούς)

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Γενικές πληροφορίες:
Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 11 π.μ. – 7 μ.μ.
Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 10.30 π.μ. – 5 μ.μ.

Εισιτήρια:
Δράσεις: 2€ ανά παιδί (δωρεάν για τους συνοδούς)
Θεατρικές παραστάσεις: 2€ ανά άτομο 

Προπώληση: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.