Το "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα" και "Τα σ' αγαπώ του κόσμου" ανεβαίνουν στο σανίδι

Με ιστορίες για την αγάπη, τη δίψα για γνώση και τη διαφορετικότητα θα ταξιδέψουν τους μικρούς θεατές οι παραστάσεις του νέου θεάτρου "Κατερίνα Βασιλάκου-Μαριάννα Τόλη" από τον Οκτώβριο.

Ένα παιδί μετράει τ' άστρα ©M21 FILMS

Δύο παιδικές παραστάσεις βασισμένες σε παιδικά μυθιστορήματα -"Ένα παιδί μετράει τ' άστρα" και "Τα σ' αγαπώ του κόσμου"- ανεβαίνουν τον Οκτώβριο στο Νέο Θέατρο "Κατερίνα Βασιλάκου-Μαριάννα Τόλη", σε σκηνοθεσία του Αναστάση Δεληγιάννη.

"Ένα παιδί μετράει τ' άστρα"

Από τις 7 Οκτωβρίου αρχίζουν οι παραστάσεις του έργου ενός από τους σπουδαιότερους΄Ελληνες συγγραφείς και ποιητές, του Μενέλαου Λουντέμη, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην παιδική σκηνή "Κατερίνα Βασιλάκου-Μαριάννα Τόλη" σε θεατρική διασκευή Σίσσυς Αλατά και σκηνοθεσία Αναστάση Δεληγιάννη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βογιατζάκης Γιάννης, Ζαχαρίου Φένια, Κατσανέας Μάκης, Μάγειρος Βαγγέλης, Μιχαλάκη Έλενα, Παπαδόπουλος Τζώρτζης, Παπαϊωάννου Θεοδώρα, Προβιάς Τάσος.

Ένα παιδί μετράει τ' άστρα
©M21 FILMS

Το έργο παρουσιάζει ανάγλυφα και τρυφερά τον πόθο ενός φτωχού παιδιού, του Μέλιου, να μάθει γράμματα καθώς και την προσπάθεια του να επιτύχει το στόχο του παρά τις αντίξοες κοινωνικές συνθήκες. Τα θεμέλια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ελευθερία της γνώμης, το δικαίωμα των παιδιών για ίση ευκαιρία στην εκπαίδευση, είναι μερικά από τα μηνύματα του έργου. Μία συναρπαστική  ιστορία, με αναπάντεχα επίκαιρα μηνύματα, που επιτρέπει στην ελπίδα να ανθίσει.

Διαβάστε Επίσης

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Ένα παιδί μετράει τ' άστρα
©M21 FILMS

"Τα σ' αγαπώ του κόσμου"

Απευθυνόμενη αποκλειστικά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, η ολοκαίνουργια παράσταση της Μάρως Θεοδωράκη σε σκηνοθεσία του Αναστάση Δεληγιάννη, ανεβαίνει από τις 22 Οκτωβρίου στη σκηνή του νέου θεάτρου "Κατερίνα Βασιλάκου-Μαριάννα Τόλη". Παίζουν οι ηθοποιοί: Βογιατζάκης Γιάννης, Ζαχαρίου Φένια, Κατσανέας Μάκης, Μάγειρος Βαγγέλης, Μιχαλάκη Έλενα, Παπαδόπουλος Τζώρτζης, Παπαϊωάννου Θεοδώρα, Προβιάς Τάσος.

Τα σ' αγαπώ του κόσμου

Το έργο αφορά ιστορίες γεμάτες ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, που διδάσκουν στα παιδιά την αγάπη για τον συνάνθρωπο, τον ηλικιωμένο, την γονιό, τη φιλική αγάπη, την αγάπη για τα ζώα, την αγάπη για την ίδια τη ζωή. Έτσι, η παράσταση έρχεται να αποκαλύψει στους μικρούς και στους μεγάλους φίλους μας ότι την αγάπη μπορούμε να την γιορτάζουμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή, με κάθε αφορμή. Κάθε σ’ αγαπώ έχει την δική του ιστορία. Κάθε σ’ αγαπώ χτίζεται μέσα στην ενσυναίσθηση, στη στοργή και στην φροντίδα. Με την ίδια φροντίδα και με το βλέμμα στην παιδική ψυχή γεννήθηκαν τα σ’ αγαπώ του κόσμου εμπνευσμένα από σκηνές της καθημερινότητας, από όνειρα, από ανάγκη για τρυφερότητα. Ιστορίες γεμάτες καλοσύνη αλλά και αφορμές για να μάθουμε να αγαπάμε. Ιστορίες που μαθαίνουν στα παιδιά να αγαπούν χωρίς να τους κουνάμε το δάχτυλο .

Ο σκηνοθέτης αναφέρει: "Μια παράσταση που "γεννήθηκε" για να μοιράσει όνειρα, ελπίδα, ενσυναίσθηση. Έχοντας στη μνήμη μας την ομορφιά του να είσαι παιδί και να ανακαλύπτεις βρίσκουμε  το παιδί μέσα μας και το αφήνουμε να δημιουργήσει, να εκφραστεί και να χρωματίσει την παράστασή μας." Η συγγραφέας με τη σειρά της δηλώνει: "Με τον πιο γλυκό τρόπο εύχομαι όλα τα σ’ αγαπώ του κόσμου να αγγίξουν κάθε παιδική ψυχή. Άλλωστε είναι πολλά τα σ' αγαπώ για να μην τα μοιραζόμαστε!"

Διαβάστε Επίσης

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα παιδί μετράει τ' άστρα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 110 '

Η παράσταση εξιστορεί την περιπέτεια του Μέλιου Καδρά -ενός φτωχού και ορφανού αγοριού. Στο χωριό του Μέλιου, το αφεντικό του δεν τον αφήνει να μορφωθεί, διότι υποστηρίζει πως θα του αποσπά την προσοχή από τη δουλειά. Ένας καλός δάσκαλος του χωριού θα καταλάβει τη δίψα του παιδιού για μάθηση και θα του δώσει, αρχικά, κάποια βιβλία. Ο Μέλιος μοιάζει να συγκλονίζεται από αυτά. Μόλις το αφεντικό του μαθαίνει ότι ο Μέλιος ασχολείται με τα βιβλία θυμώνει και του απαγορεύει να ξανασυναντήσει τον δάσκαλο. Όταν οι δρόμοι παιδιού και δάσκαλου χωρίζουν, ο Μέλιος πηγαίνει στην πόλη ολομόναχος, για να πάει σχολείο.

Τα σ' αγαπώ του κόσμου

  • Μιούζικαλ

Κάθε σ’ αγαπώ έχει την δική του ιστορία . Κάθε σ’ αγαπώ χτίζεται μέσα στην ενσυναίσθηση , στη στοργή και στην φροντίδα. Με την ίδια φροντίδα και με το βλέμμα στην παιδική ψυχή γεννήθηκε και η παράσταση, που εμπνέεται από σκηνές της καθημερινότητας, από όνειρα, από ανάγκη για τρυφερότητα. Ιστορίες γεμάτες ελπίδα, καλοσύνη αλλά και αφορμές για να μάθουμε να αγαπάμε. Ιστορίες που μαθαίνουν στα παιδιά να αγαπούν χωρίς να τους κουνάμε το δάχτυλο. Ιστορίες γεμάτες ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η αγάπη για τον συνάνθρωπο, τον ηλικιωμένο, τη γονιό, η φιλική αγάπη, η αγάπη για τα ζώα, η αγάπη για την ίδια τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Τα ανάποδα Χριστούγεννα": Η νέα παιδική παράσταση που θα δούμε φέτος στο Christmas Factory

Σε κείμενο Γεράσιμου Ευαγγελάτου, μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν παρουσιάζεται η νέα παραμυθένια ιστορία που θα δούμε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/11/2023

"Τα γενέθλια της Ριρίκας": Μια παιδική μουσικοθεατρική παράσταση για τη φιλία από τη Μαρία Κηλαηδόνη

Ένα τρυφερό ταξίδι γεμάτο ζωντανή μουσική, φαντασία και πολύ χιούμορ μας περιμένει στο θέατρο Μεταξουργείο.

Κυριακές στη "σχεδία" με παραμύθια και δημιουργική απασχόληση για παιδιά

Η "σχεδία" ετοιμάζει τις δράσεις "Πρωινοί Σελιδοδείκτες: Με μια 'σχεδία' στις χώρες του κόσμου" και "Το δέντρο μας: Ένα γλυπτό για το 'σχεδία home'".

"Ο Μορμόλης" της Συντεχνίας του Γέλιου βάζει τα γιορτινά του

Η Συντεχνία του Γέλιου συνεχίζει να ανεβάζει με μεγάλη επιτυχία το έργο του Γερμανού θεατρικού συγγραφέα που επέδρασε καθοριστικά στις γενιές παιδιών της μεταπολίτευσης και έθεσε το σημείο εκκίνησης νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως.

"Ο ψεύτης βοσκός" και η παρέα του δημιουργούν μια ξεκαρδιστική και ταυτόχρονα διδακτική παράσταση

Μια πρωτότυπη διασκευή της Ειρήνης Σταματίου, που μεταμορφώνει το γνωστό μύθο του Αισώπου σε μια παράσταση γεμάτη γέλιο, χορό, τραγούδι αλλά και πολλά διδάγματα.

Η Παραμυθοχώρα καλοσωρίζει τον Δεκέμβριο με δύο παραστάσεις που μιλούν για την αξία της φιλίας

Πρόκειται για το κουκλοθέατρο "Τικ και Τέλα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και το Χιόνι", που παρουσιάζει δύο πολύ τρυφερές ιστορίες και "Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο" στο θέατρο 104.

Και τα Χριστούγεννα μικροί μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά, μεταξύ άλλων, θα πλάσουν τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια και θα γνωρίσουν τον Αμερικανό καλλιτέχνη Alexander Calder και τα κινούμενα γλυπτά του.