Παιδικά κυριακάτικα happenings στο "Buba Bistrot Exotique"

Τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα από μια διαδικασία ανακάλυψης, γνώσης και διασκέδασης με παραμύθια, μουσική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικές κατασκευές, yoga parties και άλλες δραστηριότητες.

Buba Bistrot Exotique

Τα καθιερωμένα κυριακάτικα παιδικά Buba happenings στο νεοκλασικό κτίριο του "Buba Bistrot Exotique" επιστρέφουν από την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Με νέα διάθεση, ρυθμό και ένα νέο line-up η ομάδα του "Buba" παρουσιάζει μια σειρά από εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά events για παιδιά 3 έως 10 ετών και είσοδο ελεύθερη.

Τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα από μια διαδικασία ανακάλυψης, γνώσης και διασκέδασης με παραμύθια, μουσική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικές κατασκευές, yoga parties και άλλες δραστηριότητες.

Buba Bistrot Exotique

Το πρόγραμμα

24/9 | Εξερεύνηση στις ζούγκλες της Ταϋλάνδης με την εικαστικό παιδαγωγό τέχνης Έφη Φουρίκη

Ζωγραφική και κατασκευές στο πατάρι του "Buba". Η Έφη Φουρίκη προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους σ’ ένα ταξίδι εξερεύνησης στις ζούγκλες της Ταϋλάνδης, με οδηγό το πολύχρωμο Τουκάν και ένα παιχνιδιάρικο Μπιντουρόνγκ.

1/10 | Ο κλέφτης των φύλλων από το Σχολείο Παιχνιδιού

Μια όμορφη ιστορία, που παρουσιάζουν οι θεατροπαιδαγωγοί με δραματοποιημένη αφήγηση, γίνεται αφορμή για πολλά ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων και θεατρικά δρώμενα με θέμα το Φθινόπωρο.

8/10 | Εξερευνήσεις στην Αυστραλία -Τα μονοπάτια των τραγουδιών με την εικαστικό-παιδαγωγό τέχνης Έφη Φουρίκη

Τα παιδιά ξεκινούν ένα ταξίδι γνωριμίας με τα τραγούδια, τους μύθους και τα σχέδια των Αβορίγινων. Αντλώντας έμπνευση από τα έργα τους και την τεχνική τους, θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα. Ζωγραφική και κατασκευές στο πατάρι του "Buba".

Buba Bistrot Exotique

15/10 | Εργαστήριο κεραμικής για παιδιά με την εικαστικό/ζωγράφο/γλύπτρια, Κλεοπάτρα Τσάλη

Τα παιδιά, με έμπνευση από τα κυκλαδίτικα ειδώλια, θα διδαχθούν την αρχαία τεχνική "μακαρόνι" και θα φτιάξουν ένα δικό τους γλυπτό σε διάλογο με τα αριστουργήματα του κυκλαδίτικου πολιτισμού. Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να γνωρίσουν ένα κομμάτι της ιστορίας μέσα από το παιχνίδι και την δημιουργία και να έρθουν σε επαφή με μια από τις πιο βασικές τεχνικές της κεραμικής την οποία θα μπορούν εύκολα να την χρησιμοποιήσουν και στο σπίτι.

22/10 | Παίζοντας και Θεατροποιώντας παλιά ομαδικά παιχνίδια από το Σχολείο Παιχνιδιού

Ένας παππούς που ζει στο δάσος και μια γιαγιά που λέει τραγούδια και παραμύθια, θυμούνται τα τα παιχνίδια που έπαιζαν παλιά. Έτσι βάζουν τα παιδιά να τα ξαναπαίξουν αλλά και να φτιάξουν δικά τους και στήνουν μαζί τους διάφορες σκηνικές καταστάσεις.

Buba Bistrot Exotique

29/10 | 1ο Παραμυθένιο ταξίδι με το δελφίνι Άλαν! με την Ευγενία Μηνακούλη, δασκάλα yoga & εικαστικό

Τα παιδικά μαθήματα yoga με αφηγήσεις και διασκέδαση επιστρέφουν με καινούριες ιστορίες και πρακτικές. Ακολουθούμε το δελφίνι Άλαν στη θάλασσα αναζητώντας έναν χαμένο θησαυρό.

5/11 | Όλα είναι Κίνηση… από το Σχολείο Παιχνιδιού

Δράσεις και παιχνίδια Σωματικού Θεάτρου. Εργαστήριο ευαισθητοποίησης της κιναισθητικής αντίληψης των παιδιών. Μέσα από διάφορες κινητικές φόρμες ατομικές και ομαδικές οι συμμετέχοντες/ουσες θα απελευθερώσουν τα εκφραστικά τους μέσα, θα αυτοσχεδιάσουν, θα φτιάξουν τις δικές τους εικόνες.

Buba Bistrot Exotique

12/11 | Εξερεύνηση στα χωριά της Αφρικής με την εικαστικό-παιδαγωγό τέχνης Έφη Φουρίκη

Η δράση προσκαλεί τα παιδιά να γίνουν εξερευνητές και να ανακαλύψουν πώς κατασκευάζουν και στολίζουν τα σπίτια τους στα χωριά της Αφρικής. Δημιουργία γεωμετρικών μοτίβων με φυσικά υλικά και τα χρώματα της γης,

19/11 | Ρόλος στον τοίχο από το Σχολείο Παιχνιδιού

Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι. Πολλά χρώματα και ένας μεγάλος καμβάς περιμένουν τα παιδιά για ένα αλλιώτικο παιχνίδι σκυταλοδρομίας. Ξεκινούν να φτιάχνουν "έναν άνθρωπο" προσθέτοντας, ο/η ένας/μια μετά τον άλλο/η, το δικό του στοιχείο σε αυτόν. Όταν ολοκληρωθεί η ομαδική ζωγραφιά, τα παιδιά ασκούνται στην παρατήρηση και καλούνται να ανακαλύψουν ποιος είναι αυτός ο παράξενος άνθρωπος και να τον ζωντανέψουν θεατρικά.

26/11 | 2ο Πικ νικ στο Διάστημα με την Ευγενία Μηνακούλη, δασκάλα yoga & εικαστικό

Τα παιδιά ανακαλύπτουν το θαυμαστό σύμπαν με ένα διαφορετικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Buba Bistrot Exotique

3/12 | Χριστουγεννιάτικες ιστορίες από το Σχολείο Παιχνιδιού

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, εικόνες και μουσικές οδηγούν στην Δραματοποίηση παραμυθιών. Γιορτινές καρτέλες, διάφορα σκηνικά αντικείμενα και μουσικά ερεθίσματα δημιουργούν ένα περιβάλλον που μέσα σε αυτό ζωντανεύουν Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από διάφορα μέρη του κόσμου.

10/12 | Μάνταλα -Εξερευνήσεις στην Ινδία με την εικαστικό-παιδαγωγό τέχνης Έφη Φουρίκη

Ένα ταξίδι δημιουργίας και χρωματισμού σχεδίων mandala με τη χρήση φυσικών υλικών, γεμάτο με τα χρώματα και τα αρώματα των μπαχαρικών. 

17/12 |Τα καραβάκια των Χριστουγέννων από το Σχολείο Παιχνιδιού

Σκηνικά Παιχνίδια, δρώμενα με θέμα τα καράβια και τους ναυτικούς αλλά και διάφορα υλικά και λαογραφικές πληροφορίες, οδηγούν στη κατασκευή ενός μικρού γιορτινού καραβιού που τα παιδιά παίρνουν μαζί τους.

Buba Bistrot Exotique

7/1 | Κάτι αρχίζει! από το Σχολείο Παιχνιδιού

Μουσικοκινητικό, θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι. Ιστορίες με καλικάτζαρους που έφυγαν, διάφορες κάρτες ευχών, κρουστά μουσικά οργανάκια. Με αυτά τα ερεθίσματα τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους δρώμενα, τα δικά τους "κάλαντα" και την ωραιότερη κάρτα με την ευχή της χρονιάς που ξεκινά!

14/1 | Εξερευνήσεις στην Κίνα -Κινέζικοι Δράκοι με την εικαστικό-παιδαγωγό τέχνης Έφη Φουρίκη

Η εικαστικός-παιδαγωγός τέχνης Έφη Φουρίκη προσκαλεί τα παιδιά σε ένα ταξίδι εξερεύνησης της Κίνας μέσα από τους μύθους και τους συμβολισμούς τους. 

21/01 | 3ο Περιπέτεια με τον Χάρι Πότερ! με την Ευγενία Μηνακούλη, δασκάλα yoga & εικαστικό

Μια "μαγεμένη" διαδρομή στο μοναδικό κόσμο του αγαπημένου Harry ξεκινά.

Info: Είσοδος δωρεάν - Περιορισμένη Διαθεσιμότητα | Πληροφορίες-Kρατήσεις: 2106231151

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Buba Bistrot Exotique

Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.