"Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη": Το Θέατρο Τέχνης ανεβάζει μια παιδική παράσταση εμπνευσμένη από τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Το νέο έργο του Ανδρέα Φλουράκη έρχεται στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου της Φρυνίχου για να μας διδάξει την αξία της αγάπης για το περιβάλλον.

Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη Γιώργος Γκάβαλος©

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης "Καρόλος Κουν" παρουσιάζει από την Κυριακή 29 Οκτωβρίου το νέο ελληνικό έργο για παιδιά "Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη", του Ανδρέα Φλουράκη. Ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας, μετά την επιτυχία του στην Παιδική Σκηνή της Φρυνίχου "Ο Ρομπέν των Δασών" (2017), επιστρέφει με ένα έργο που έγραψε ειδικά για το Θέατρο Τέχνης και που είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από την "Βασίλισσα του Χιονιού" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (5-12 ετών).

Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη
Γιώργος Γκάβαλος©

Πρόκειται για μια συναρπαστική παραμυθένια περιπέτεια που με σύγχρονη γλώσσα και αναφορές, γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ και φαντασία, επιθυμεί να μιλήσει στις καρδιές των παιδιών τόσο για τις διαχρονικές αξίες της αγάπης και της φιλίας, όσο και για φλέγοντα περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα.

Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη
Γιώργος Γκάβαλος©

Η παράσταση ανεβαίνει με μια ομάδα που προέρχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την
Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης: Ρένα Κυπριώτη, Λευτέρης Βασιλάκης, Μαριλένα Μόσχου, Χρήστος Σταθούσης, Αναστασία Βλυσίδου, Ελένη Γεώργα, Καρολίνα Σακελλαρίου, Ανδρέας Καρτσάτος, Μάριος Αλεξανδρής.

Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη
Γιώργος Γκάβαλος©

Ο Τάσος Πυργιέρης, απόφοιτος επίσης της σχολής, σκηνοθετεί πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή μια ταλαντούχα εννεαμελή ομάδα ηθοποιών που με φαντασία ερμηνεύουν ρόλους ανθρώπων και ζώων, χορεύουν, παίζουν και τραγουδούν ζωντανά σε πρωτότυπη μουσική του Παναγιώτη Μανουηλίδη (Panú).

Στην παράσταση, που μιλά με έξυπνο τρόπο στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης που αξίζει να έχουμε τόσο ο ένας για τον άλλον όσο και όλοι και όλες μαζί για τον πλανήτη που
μας φιλοξενεί, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελίνα Δράκου, είναι φτιαγμένα κατά το 85% από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη
Γιώργος Γκάβαλος©

Ο Τάσος Πυργιέρης σημειώνει

Ποιος δεν έχει αγαπήσει τα παραμύθια του σπουδαίου του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ποιος δεν τα άκουσε από τα στόματα των γονιών του και των γιαγιάδων του, ποιος δεν έχει ονειρευτεί και δεν έχει διαμορφώσει το χαρακτήρα του ακούγοντας αυτές τις ιστορίες; Ο Ανδρέας Φλουράκης, εμπνευσμένος από την Βασίλισσα του Χιονιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, δημιούργησε  την "Ιστορία του Σπασμένου Καθρέφτη", έναν ύμνο στη φιλία, την αγάπη και την ανιδιοτέλεια, στην προσφορά και στην πίστη πως αν θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιον που αγαπάμε, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα για αυτόν. Προσδοκούμε να δημιουργήσουμε μια αεικίνητη, ευχάριστη, λαμπερή παράσταση, που όλοι οι φίλοι μας, μικροί και μεγάλοι, θα ταυτιστούν με τους ήρωες, που μάχονται για τη φιλία και την αγάπη και αναμετρώνται με τα συναισθήματά τους. Επιθυμώ μετά το πέρας της παράστασης, οι θεατές να φεύγουν από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, όπως ακριβώς αξίζει σε αυτό το θέατρο, έχοντας συμμετάσχει σε μια γιορτινή μέθεξη ιδεών, καλαισθησίας και ευφροσύνης, γιατί το θέατρο οφείλει  να μας εκπαιδεύει, να μας προβληματίζει αλλά και να μας δείχνει την όμορφη πλευρά της ζωής, να μας προσφέρει στιγμές ψυχικής υγείας και πνευματικής ανάτασης. 

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 80 '

Το έργο γράφτηκε ειδικά για το Θέατρο Τέχνης και είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από τη «Βασίλισσα του χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Πρόκειται για μια συναρπαστική παραμυθένια περιπέτεια που με σύγχρονη γλώσσα και αναφορές, γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ και φαντασία, επιθυμεί να μιλήσει στις καρδιές των παιδιών τόσο για τις διαχρονικές αξίες της αγάπης και της φιλίας, όσο και για φλέγοντα περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα. Η παράσταση ανεβαίνει με μια ομάδα που προέρχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Η ομάδα των ηθοποιών ερμηνεύει με φαντασία ρόλους ανθρώπων και ζώων, ενώ χορεύουν, παίζουν και τραγουδούν ζωντανά.

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.