Οι εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφόρησαν το βιβλίο "Ο σύμβουλος του βασιλιά" για τους μικρούς αναγνώστες

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το νέο βιβλίο για παιδιά του βραβευμένου συγγραφέα (Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014) Μάκη Τσίτα.

Ο σύμβουλος του βασιλιά

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το νέο βιβλίο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας του βραβευμένου συγγραφέα (Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014) Μάκη Τσίτα. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστορία, με χιούμορ και φαντασία από τη σειρά "Μικρές Καληνύχτες" . Η πολύ ωραία και ταιριαστή εικονογράφηση είναι της Μαιρηλίας Φωτιάδου.

Μια φορά κι έναν καιρό εμφανίστηκε ένας άνθρωπος που είχε την ικανότητα να δίνει τη σωστή απάντηση για οποιοδήποτε θέμα. Γι’ αυτό και ο βασιλιάς της χώρας τον ονόμασε Σοφό, τον έκανε επίσημο σύμβουλό του και τον πήρε μαζί του στο παλάτι. Και στην αρχή  όλα κυλούσαν ωραία και καλά κι ήταν όλοι χαρούμενοι. Λίγο καιρό όμως μετά τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν, ο σύμβουλος έκανε το ένα µμεγάλο λάθος μετά το άλλο... Μα τι συνέβαινε στ’ αλήθεια;

Για τον συγγραφέα

Μάκης Τσίτας

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά και σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Ζει στην Αθήνα και διευθύνει το ενημερωτικό site για το βιβλίο και τον πολιτισμό Diastixo.gr . Έργα του στο θέατρο σκηνοθέτησαν οι Ρούλα Πατεράκη, Τατιάνα Λύγαρη, Σοφία Καραγιάννη, Προμηθέας Αλιφερόπουλος, Έρση Βασιλικιώτη, Taru Makela, Alexandru Mazgareanu. Στίχους του μελοποίησαν οι Γιώργος Σταυριανός, Τάκης Σούκας, Τατιάνα Ζωγράφου, Νίκος Βασιλείου. Διηγήματα και βιβλία του για παιδιά έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Για το μυθιστόρημά του "Μάρτυς μου ο Θεός" (εκδόσεις Μεταίχμιο) έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 και τιμήθηκε από τους Δήμους Αθηναίων, Πέλλας, Έδεσσας, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το "Μάρτυς μου ο Θεός" κυκλοφορεί σε 12 ευρωπαϊκές γλώσσες. Έχει εκδώσει 5 βιβλία για ενήλικες και 29 βιβλία για παιδιά, τα τρία από τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο: "Η καμηλοπάρδαλη Χαραλαμπία" (Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Κύπρου), "Έρχεται ο γίγαντας" (Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), "Ο σύμβουλος του βασιλιά".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.