Δυο ξεχωριστά νέα βιβλία για μικρά παιδιά από τις εκδόσεις Ίκαρος

Όμορφες ιστορίες που θα μυήσουν τα παιδιά στα πρώτα τους βιβλία.

παιδικό βιβλίο

Το εκδοτικό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς για τις εκδόσεις "Ίκαρος" κλείνει με δύο νέες αφίξεις στην κατηγορία παιδικού βιβλίου. Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου καλωσορίσαμε τους δύο καινούριους τίτλους παιδικού βιβλίου από τις ομώνυμες εκδόσεις, "Εκδρομή στο Φεγγάρι" και "Αρκουδάκος – Οι πρώτες μου λέξεις".

 "Εκδρομή στο Φεγγάρι" 

ταξίδι στο φεγγάρι

Εξερεύνηση διαστήματος, ταξίδι στο φεγγάρι και γνωριμία με εξωγήινους, είναι μόνο μερικές από τις συναρπαστικές "στάσεις" που θα κάνουν οι λιλιπούτιοι "αναγνώστες" ενός έτους, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου χωρίς λέξεις (silent book) του συγγραφέα Τζον Χέαρ. Και αυτό σημαίνει, ότι το ταξίδι θα υλοποιηθεί μέσω της ζωντανής του εικονογράφησης. Την ημέρα της σχολικής εκδρομής, με το κίτρινο διαστημικό λεωφορείο, ένας μικρός αστροναύτης βρίσκεται μόνος του ξαφνικά στο Φεγγάρι, αφού αποκοιμήθηκε στην προσπάθειά του να ζωγραφίσει τη Γη από μακριά. Είναι σίγουρα όμως μόνος του..; 

Πρόκειται για "μια όμορφη ιστορία χωρίς λόγια για ένα σχολικό ταξίδι στο Φεγγάρι, με μια γλυκιά και αστεία συνάντηση εξωγήινων", έγραψε γι’αυτό η Publishers Weekly, ενώ το School Library Journal το χαρακτήρισε ως "μια έξυπνη και αξιοσημείωτη ιστορία σεληνιακής περιπέτειας". Το βιβλίο, με την αμεσότητα και προσαρμοστικότητα που το χαρακτηρίζουν, λόγω της φύσης του, έχει τιμηθεί με το βραβείο "Pied Piper", ενώ τα School Library Journal, Horn Book και Bank Street το κατέταξαν ως καλύτερο βιβλίο της χρονιάς 2019.  Ένα βιβλίο – απόδειξη, ότι ορισμένες φορές δεν χρειάζονται λόγια. 

"Αρκουδάκος – Οι πρώτες μου λέξεις"

 

Αρκουδάκος - οι πρώτες μου λέξεις

Η δεύτερη κυκλοφορία, ανήκει στην επιτυχημένη σειρά προσχολικών βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Αρκουδάκο του Μπένζι Ντέϊβις, σε απόδοση Μαριλένας Πανουργιά. Πάνω από πεντακόσιες λέξεις περιλαμβάνονται στο πολύχρωμο αναδιπλούμενο βιβλίο, συνοδευμένες με τεράστιες εικόνες για ακόμα πιο μεγάλες εξερευνήσεις στην αγκαλιά των γονιών. Ένα βιβλίο, προσαρμοσμένο για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στην ευαίσθητη βρεφική ηλικία, με δεκάδες γνώριμα αντικείμενα και σκηνικά, που εξασφαλίζουν αμείωτο ενδιαφέρον και εύκολη μετάβαση στα κρίσιμα επόμενα στάδια της λεξιλογικής τους ανάπτυξης.

Οι πολλαπλές ιδιότητες του συγγραφέα, εικονογράφου, συγγραφέα και σκηνοθέτη  κινουμένων σχεδίων, αλλά και τα βραβεία που απέσπασε για τα προηγούμενά του βιβλία "Ο Νόι και η φάλαινα" και "Το νησί του παππού"  είναι η σφραγίδα για την συνολική επιμέλεια της νέας αυτής έκδοσης, που έκλεισε τον κύκλο των παιδικών εκδόσεων "Ίκαρος" για το 2021. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".