Thess Bao

Χεράτη καλοφαγία με άποψη

Thes Bao © Ισαάκ Βαβούρας

Μπορεί να απολαμβάνουμε τη νοστιμιά του και στην Αθήνα εδώ και κάποιο καιρό, το Thess Bao όμως είναι βέρο παιδί της Θεσσαλονίκης όχι μόνο στο όνομα, αλλά και στη χάρη. Εδώ ήταν που ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης, παρέα με τους Γιάννη Ζιόγκα και Γιάννη Πατρίκα, αποφάσισαν το 2019 να εισάγουν καινά δαιμόνια στη χεράτη καλοφαγία της πόλης, εδώ ήταν που το αφράτο του ψωμάκι πρωτοσυνάντησε λιχουδιές σαν το pulled beef μαγειρεμένο σε oyster sauce, με φρέσκα λαχανικά, cilantro yogurt sauce και πίκλες από μανιτάρια shimeji, ή πανσέτα BBQ, kimchi αγγούρι και καπνιστή μαγιονέζα από μαύρο σκόρδο, κι εδώ ήταν που τα bao burgers έγραψαν τη δική τους ιστορία, βρίσκοντας θέση σε ένα μενού που περιλαμβάνει ακόμη και μπόλικες vegan εκδοχές, σαν το bao με γύρο μανιταριών, τζατζίκι με αβοκάντο και λάδι κάνναβης, κέτσαπ Φλωρίνης και φουντούκι.

Thes Bao
© Ισαάκ Βαβούρας

Tip: Εννοείται ότι πουθενά αλλού δεν έχει την ίδια γεύση με αυτήν που έχουν στη Θεσσαλονίκη το τηγανητά bao – μπουγάτσα, με κρέμα, αφρό κανέλας και ζάχαρη άχνη.

Καλαποθάκη 3, Θεσσαλονίκη, 2310235225 | Λώρη Μαργαρίτη 11, Θεσσαλονίκη, 2310235226 | Περικλέους 30-32, Αθήνα, 2103214717 | www.thessbao.gr
FB: Thess Bao, IG: thessbao

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα