Τηλέμαχος Athens

Υψηλή κρεατική

Τηλέμαχος Athens

Η κουλτούρα του κρέατος βρήκε το σπίτι της σε έναν υψηλής αισθητικής χώρο όπου η ελληνική παράδοση, τα διεθνή ρεύματα της κρεατοφαγίας κι ο σαγηνευτικός κόσμος του κρασιού συναντιούνται σε μια μοναδική, σχεδόν μυστικιστική εμπειρία. Το εστιατόριο του Γιώργου Τσιλιγκίρη είναι μια πρεσβεία κρέατος, που, κρυμμένη στο βάθος της στοάς της Πανεπιστημίου, αποπνέει αστική αύρα με την ψηλοτάβανη, καλόγουστα διακοσμημένη σάλα της. Στα τραπέζια του θα νιώσεις άρχοντας με το που αριβάρουν το λαχταριστό κοντοσούβλι μαύρου χοίρου, το αρνάκι στη σούβλα με την τραγανή πετσούλα του, το χυμώδες T-bone και η ψημένη στην εντέλεια σπαλομπριζόλα. Την Τσικνοπέμπτη, μάλιστα, εκτός από αυτά, θα παίξουν δυνατά μπάλα μερακλίδικα κοκορέτσια και αρνίσια παϊδάκια δίπλα στις γνωστές ξεχωριστές και ψαγμένες κοπές τους. 

Tip: Το ιδανικό ταίρι σ’ αυτό το τσιμπούσι περιωπής δεν είναι άλλο από τις περίφημες χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες τους, που μαζί με τις 200 και πλέον προτάσεις της κάβας συμπληρώνουν το απόλυτο κρεατοφαγικό σενάριο.

Περισσότερες πληροφορίες

Τηλέμαχος Athens

Πανεπιστημίου 10 (στοά), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα "επιβιβάζουν" καθημερινά στα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

26/05/2022

Το "Βασίλαινας" σαλπάρει για Αντίπαρο

To αθηναϊκό εστιατόριο που πρόσφατα τιμήθηκε με το "Βραβείο Κοινού" των Χρυσών Σκούφων, βάζει πλώρη για Αντίπαρο.

Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης φέρνουν "Theion" άρωμα Ελλάδας στο Γκίλντφορντ

Με την μπαγκέτα στην κουζίνα στα χέρια του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και τον Ανέστη Ποιμενίδη δεξί του χέρι, το εστιατόριο "Theion" των Αντώνη Δεναξά και Γιάννη Θεοδώρου περνά στη νέα εποχή του.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

H "Cookoovaya" πετάει για Σεν Τροπέ

... και φωλιάζει εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais.

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

Η Γωγώ Δελογιάννη ανεβαίνει στην ταράτσα

Το "Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα" ανοίγει τις πόρτες του στα ψηλά της Κολοκοτρώνη.