"Dal Professore"

Primo posto.

Ιταλικό εστιατόριο - Dal Professore - Κηφισιά © Λεωνίδας Τούμπανος

O "καθηγητής" Νίκος Δημητροκάλης έχει την ιταλική κουζίνα στην καρδιά του και με ψυχή τη μεταφέρει στα τραπέζια του "Dal Professore". Εδώ δοκιμάζεις μια πολύ προσωπική εκδοχή της κουζίνας της Μπότας, ωραία καλιμπραρισμένη, σε προτάσεις που αναδεικνύουν τον γευστικό της πλούτο. Για του λόγου το αληθές, ξεφουρνίζει την "πίτσα του μέλλοντος", όπως την αποκαλεί, μια πανάλαφρη, κρατσανιστή και κυψελωτή "non pizza", με φυσικό προζύμι και εύπεπτο ζυμάρι που διαθέτει 90% υγρασία, στην οποία δεν χρησιμοποιεί κίτρινα τυριά αλλά διάφορα είδη μοτσαρέλας, επιλέγει αλλαντικά με ονομασία προέλευσης, ενώ της βάζει και λίγη γλύκα, προτείνοντας μια ενδιαφέρουσα εκδοχή με κρέμα λεμονιού ή φουντουκιού. Η νόστιμη όμως αυτή τρατορία με την ολάνθιστη αυλή και την κομψή σάλα σερβίρει και βαθιά νόστιμα ζυμαρικά –to die for–, όπως και πιάτα με φρέσκο ψάρι ημέρας και υψηλής ποιότητας κρέας. Το καλογραμμένο ιταλικό σενάριο ολοκληρώνουν τα επιδόρπια, μιας και ο σεφ αγαπά και το γλυκό προφίλ της γείτονος.

Ιταλικό εστιατόριο - Dal Professore - Κηφισιά
© Λεωνίδας Τούμπανος

Tip: Στα "οπωσδήποτε" το pennoni alla norma rivisitata, σε εκδοχή με γαρίδες, κρέμα μελιτζάνας και ξινοτύρι Νάξου, αλλά και το τεχνικά απαιτητικό raviolone του, γεμιστό με υγρό κρόκο αβγού, ανθότυρο και άγρια χόρτα.

Ανακαλύψτε περισσότερα εστιατόρια με ιταλική κουζίνα εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα