"Cuvèe", Κως

Η γεύση των Δωδεκανήσων σε δημιουργικό remix

Cuvee © Χρήστος Δράζος

Aνανεωμένο και λαμπερό, με λάμψη που οφείλεται όχι μόνο στο Top Notch και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας που απέσπασε το 2022, αλλά και χάρη στη δημιουργική φινέτσα με την οποία προικίζει τις γεύσεις του ο πολυβραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης, το "Cuvée" διατηρεί τον τίτλο του πιο φίνου εστιατορίου της Κω, υποδεχόμενο φέτος στην κουζίνα του τον Κώστα Δασκαλάκη ως chef de cuisine.

Cuvee

Με τις σύγχρονες τεχνικές, τη μοντέρνα μαγειρική αντίληψη και την υψηλού επιπέδου γαστρονομική αισθητική να αποτελούν τους κεντρικούς άξονες του μενού, πιάτα όπως η signature αστακομακαρονάδα του Κυριάκη, με ταλιολίνι από μελάνι σουπιάς και καπνιστά αβγά πέστροφας ή τη Σφυρίδα με αυγολέμονο, σπαράγγια της θάλασσας, κάπαρη, άνηθο, έρχονται να προσθέσουν τις ντελικάτες γευστικές ισορροπίες τους στις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις, που βρίσκουν ιδανικό σκηνικό στο ατμοσφαιρικό poolside του ξενοδοχείου "Aqua Blu Boutique Hotel + Spa", με θέα στη φεγγαρόφωτη παραλία. 

Παύλος Κυριάκης

Tip: Η ενδυναμωμένη κάβα του "Cuvée", με εξαιρετικές επιλογές σε παλαιωμένες ετικέτες, αλλά και συναρπαστικές φιάλες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, αποδεικνύεται πολύτιμος υπασπιστής της εστιατορικής εμπειρίας

Ξεν. "Aqua Blu Boutique Hotel + Spa", Παραλία Λάμπη, 2242022440, www.aquabluhotel.gr, Facebook, Instagram 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Loop Around": Η τέχνη του colorful tufting ανθίζει στην Κυψέλη

Η Μυρτώ Κονδυλοπούλου κεντάει κυριολεκτικά στην οδό Πεστών, καθώς ασχολείται με το tufting, μια τεχνική δημιουργίας αντικειμένων που έχει ως πρώτη ύλη το μαλλί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/07/2023

Το "Hill Athens" σερβίρει τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που έλειπε από το Θησείο

Στο φινετσάτο τριώροφο εστιατόριο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, η βόλτα στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας απογειώνεται πιάνοντας θέση στο μοντέρνο χώρο με την πανοραμική θέα που ανοίγεται από τη Στοά Αττάλου και τον Λυκαβηττό μέχρι τονκατάφωτο Παρθενώνα.

Στην καλλιτεχνίζουσα και ανανεωμένη ταράτσα του "The Artist RoofTop Bar & Restaurant"

Το αγαπημένο στέκι υποδέχεται το καλοκαίρι με καινούργιο σεφ στο τιμόνι της κουζίνας και μας δίνει νέες αφορμές για να "σκαρφαλώσουμε" στα ψηλά του Ψυρρή.

"Salonica", Θεσσαλονίκη

Χρυσοσκουφάτη ελληνική κουζίνα με φόντο τον Θερμαϊκό.

"Idol", Σαντορίνη

"Farm to table" γαστρονομία με κάδρο την Καλντέρα.

"Mylos", Ρόδος

Μοντέρνα ελληνικότητα σε παραδεισένιο σκηνικό.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Θαλασσινή αρχοντιά στα καλύτερά της.