"Νώντας", Αίγινα

Τηγανόσουπα έχετε δοκιμάσει;

Nontas

Ψαροταβέρνα-προορισμός, στο πιο προνομιακό σημείο της Πέρδικας, πάνω στο γραφικό λιμανάκι, ο "Νώντας" λειτουργεί από το 1936, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ξέρει να συνδυάζει ποιότητα, παράδοση και ανανέωση. Οι σεφ Σωζία και Αγγελική Μάρτη κάνουν θαύματα στην κουζίνα, ενώ τα πιάτα έρχονται όμορφα σερβιρισμένα, στα λευκοστρωμένα  τραπέζια με φόντο τη μαρίνα με τα μικρά σκάφη.

Nontas

Η αρχή γίνεται με την αναζήτηση των πρώτων υλών και ειδικότερα των φρέσκων ψαριών, τα οποία πρωταγωνιστούν σε παραδοσιακές συνταγές, άψογα τηγανισμένα ή ψημένα με μαεστρία. Δοκιμάστε την παραδοσιακή τηγανόσουπα, μια απλή αλλά εξαιρετικά νόστιμη σούπα με σκορπίνα και λαχανικά, που δεν είναι τυχαία best-seller. Εκτός από ψάρια και θαλασσινά, ετοιμάζουν ακόμη υπέροχες πίτες με χωριάτικο φύλλο, ποικιλία ορεκτικών, μαγειρευτά πιάτα με παραδοσιακές συνταγές, χταπόδι γιουβέτσι, ψητά στα κάρβουνα και σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

Nontas

Tip: Το αδελφάκι του "Νώντα", το ανακαινισμένο ξενοδοχείο "Angelina Boutique Escape", πάντα στην Πέρδικα, προσφέρεται για διαμονή με προσωπικότητα.

Πέρδικα, 2297061233, www.nontasfishrestaurant.gr, Facebook 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα