"Anerousa", Μάνη

Τοπική παράδοση σε σύγχρονο τέμπο

Anerousa

Mε τη διαχρονική γοητεία του κλασικού για οδηγό του και την υψηλή τεχνική για εργαλείο του, ο σεφ Βασίλης Τσατάκης μεταφράζει τη γευστική παράδοση της Μάνης σε ευφάνταστα πιάτα σύγχρονης αισθητικής που κρατούν για άλλη μία χρονιά το εστιατόριο του "Πέτρα & Φως Βoutique Hotel & Spa" στον αφρό των γευστικών προορισμών του Οιτύλου.

Anerousa chef

Προτάσεις όπως το παστίτσιο κόκορα με χειροποίητα ζυμαρικά, ντόπιο κόκορα και μπεσαμέλ ελληνικών τυριών και το "μπουρέκι μουσακάς" με σαντιγί σφέλας είναι ενδεικτικά της δημιουργικής προσέγγισης του σεφ στην ελληνική παράδοση, ενώ η τσουχτή, που σερβίρεται ως ραβιόλι με κρέμα μυζήθρας, γέμιση από μελάτο κρόκο αβγού και σύγκλινο σε δύο υφές, είναι μια αναπάντεχη μεταγραφή ενός τοπικού φαβορί, που αναδεικνύει τις κοσμοπολίτικες δυνατότητες της μανιάτικης κουζίνας, τις οποίες σιγοντάρουν τα επιδόρπια του pastry chef Γιάννη Κεχρολόγου. 

Anerousa

Tip: Η κάβα, με αξιόλογες επιλογές αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα, με έμφαση στα κρασιά της Πελοποννήσου, και τα κοκτέιλ του mixologist Ανδρέα Κασσά, είναι οι ιδανικοί υπασπιστές μιας ξεχωριστής γευστικής εμπειρίας.

Οίτυλο, Πελοπόννησος, 2733054050, 2733052915, 6944660913, www.anerousa.gr, Facebook , Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"The Rooftop Athens @Selina", Αθήνα

Το νέο talk of the town

28/07/2022

"Villa Grigio", Αθήνα

Δυνατές δονήσεις στις ιταλικές χορδές των aperitivi

"Zambri", Αθήνα

Μια εξωτική αποικία με ελληνομεσογειακό γευστικό χρώμα στην καρδιά της Κηφισιάς

"Κυρά Πόπη", Λαγονήσι

Φεγγαράδα μετά ψαροφαγίας

"Snob Athens", Αθήνα

Ένα χρωματιστό espresso gastro bar με φινετσάτο κήπο