"Vai Palm Beach", Βάι

Κρητικοί γευστικοί θησαυροί με θέα τα φοινικόδεντρα

Vai

Tο παραδεισένιο φυσικό περιβάλλον συναντά τις ξεχωριστές τοπικές και όχι μόνο γεύσεις με την επίβλεψη του ταλαντούχου σεφ Χρήστου Λάπα στο "Vai Palm", ένα beach-restaurant που κάνει τη διαφορά, έτσι όπως απλώνεται σαν πριβέ παρατηρητήριο προς το φοινικόδασος του Βάι, ένα από τα πιο εξωτικά τοπία στην Ελλάδα.

Vai

Στα καλαμένια στέγαστρα πάνω στην άμμο, αλλά και στην άνετη και σκιερή βεράντα του all-day εστιατορίου-café, η πρώτη ύλη έχει… τον πρώτο λόγο. Φρεσκότατα ψάρια, από φαγκριά μέχρι σκάρους και μπαρμπούνια, καταφθάνουν καθημερινά σε συνεργασία με τους ψαράδες της περιοχής και σερβίρονται άψογα ψημένα ή τηγανισμένα. Η κρητική παράδοση αλλά και τα ντόπια υλικά αναδεικνύονται με σύγχρονο πνεύμα σε πιάτα όπως το ριζότο με σουπιά κρασάτη με το μελάνι της και μάραθα ή το τσιγαριαστό αρνί με γιαχνερά χόρτα, οφτή πατάτα και ξύγαλο Σητείας. Μην ξεχάσετε να περάσετε από το deli του εστιατορίου για να προμηθευτείτε εκλεκτά κρητικά προϊόντα. 

Vai

Tip: Η κάβα που επιμελείται με αφοσίωση στον τοπικό αμπελώνα ο σομελιέ του εστιατορίου, Στέλιος Λιλιμπάκης, εξασφαλίζει το ιδανικό pairing.

Βάι Λασιθίου, 2843061129, 6974196268, 6989406170, www.vai-restaurant.gr, Facebook 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα