"Saradari", Χερσόνησος Ηρακλείου

Θάλασσα στα πόδια και στο πιάτο

Sarantari

Eπαναπροσδιορίζοντας επιτυχημένα τη φιλοσοφία του beach restaurant, σε ένα χώρο με σύγχρονη νησιώτικη αισθητική και υπέροχη θαλασσινή θέα, 1,5 χλμ. έξω από τη Χερσόνησο Ηρακλείου, το "Saradari", στην ομώνυμη παραλία, έχει μια πλευρά που τιμά την ελληνική κουζίνα και τις ξεχωριστές πρώτες ύλες.

Sarantari

Συνδυάζοντας την πείρα 19 χρόνων της οικογένειας Κορδώνη με τις νέες ιδέες του έμπειρου σεφ Χρήστου Λάπα προτείνει, πλάι στα ωμά και comfort πιάτα, παραδοσιακές και θαλασσινές επιλογές που ξεχωρίζουν. Τα φρέσκα ψάρια ημέρας που εξασφαλίζουν από ντόπιους ψαράδες δίνουν άλλη νοστιμιά σε μια καϊκίσια μακαρονάδα ή σε μια ροφομακαρονάδα, ενώ τα απολαμβάνουμε και άψογα ψημένα. Από τον ντάκο με τριμμένη βιολογική ντομάτα, φέτα ΠΟΠ, ξύγαλο Σητείας και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μέχρι την κρασάτη σουπιά μαγειρεμένη στο μελάνι της με μάραθα, η Κρήτη και τα προϊόντα της έχουν εδώ τη φροντίδα που τους ταιριάζει.

Saradari

Tip: Η παράδοση έχει την τιμητική της, με τα ντολμαδάκια σε συνταγή της κυρίας Νίκης και τον γαύρο μαρινάτο με αχνιστά χόρτα εποχής να συναντούν τα ψητά και τηγανητά ψαράκια και θαλασσινά

Αγίου Γεωργίου, Χερσόνησος (περιοχή Σαραντάρι), 2897025375, www.saradari.com, Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα