"Grada Nuevo", Θεσσαλονίκη

Βραβευμένη θαλασσινή γαστρονομία

Grada Nuevo

Mε τη διάκριση Top Notch στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων 2022 να έχει προστεθεί στη μακρά σειρά βραβεύσεών του, το εστιατόριο του Απόστολου Ρήγα τιμά το ψάρι και τα θαλασσινά εδώ και πάνω από 20 χρόνια, διατηρώντας τη φήμη του και ανεβάζοντας τον πήχη της νοστιμιάς κάθε χρόνο.

Grada Nuevo

Σε ένα χώρο όπου το ξεχωριστό μοντέρνο ντιζάιν και η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα πάνε χέρι χέρι με τη γαστρονομία, οι άξιες μαγείρισσες Ελένη Ρήγα και Πελαγία Σαββαΐδου ανασύρουν τις κλασικές συνταγές για ψάρια και θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και τις αποδίδουν με σύγχρονη ματιά και πολύ καλές τοπικές πρώτες ύλες. Ειδική μνεία αξίζουν τα ωμά όπως το σεβίτσε ροφού μαριναρισμένο σε χυμό μυρωδικών και λάιμ, με πουρέ γλυκοπατάτας και γλασαρισμένο καλαμπόκι, ενώ τα φιλετάκια μπαρμπουνιού σε κρούστα αρωματικών με ζωμό μπουγιαμπέσας και τα μάγουλα σφυρίδας σοτέ με ζωμό ψαριού και baby λαχανικά αναδεικνύουν με γνώση και άποψη την ψαγμένη πρώτη ύλη. 

Grada Nuevo

Tip: O Απόστολος Ρήγας θα σας καθοδηγήσει ως προς το wine pairing του γεύματος, από την πολύ καλή λίστα των 270 κρασιών, ενώ πολύ ενδιαφέρον έχει και το τρόλεϊ τυριών.

Καλαποθάκη 14, 2310271074, www.gradanuevo.gr, Facebook

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα