Βασίλαινας

Head-to-tail ελληνική φαγητογραφία

Βασίλαινας © Λεωνίδας Τούμπανος

Με γευστικό προφίλ που προσαρμόζεται συνεχώς στις σύγχρονες τάσεις, διατηρώντας όμως ατόφιο τον ελληνικό χαρακτήρα του, ο διακεκριμένος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας "Βασίλαινας" ισορροπεί σταθερά την αίσθηση της οικειότητας με καινοτόμες ιδέες. Στην άνετη σάλα του και στο Vassilenas Parkside, στο πάρκο Μαδρίτης ακριβώς απέναντι από το εστιατόριο, ο σεφ Μάνος Γαρνέλης παρουσιάζει πιάτα με ελληνικό πρόσημο σε μια φαγητογραφία περιωπής. Στο νέο a la carte μενού φιγουράρουν προτάσεις όπως το χριστόψαρο με χόρτα εποχής φρικασέ, σιφόν "αβγολέμονου" και μάραθο, λαχανοντολμάδες με θαλασσινά, φρέσκος τόνος χουνκιάρ μπεγιεντί, σφυρίδα στιφάδο, αλλά και προσεγμένες vegan επιλογές σε ορεκτικά και κυρίως, ενώ το επίσης νέο μενού γευσιγνωσίας "Head to tail" δίνει βήμα στη zero waste λογική ως ένδειξη ηθικής και ορθής γευστικής αξιοποίησης της πρώτης ύλης.

Tip: Tα άρτια ενορχηστρωμένα wine pairings με περισσότερες από 150 ετικέτες κρασιών 
της κάβας ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης