Η κυρία της νύχτας

3

Με μια εξαιρετική σκηνοθεσία από τη Φρόσω Λύτρα σφραγίζεται η παράσταση, που βασίζεται στο αστυνομικό μυθιστόρημα του 1962.

Η κυρία της νύχτας

Με μια εξαιρετική σκηνοθεσία από τη Φρόσω Λύτρα σφραγίζεται η παράσταση, που βασίζεται στο αστυνομικό μυθιστόρημα του 1962.

Από τον Σνίτσλερ και τον Ζιροντού μέχρι τον Πομερά και τον Μαρή, όλα τα έργα που επιλέγει η Φρόσω Λύτρα κρύβουν μια αγωνία για τον άνθρωπο και τη μοίρα του, καθώς οι πρωταγωνιστές τους καλούνται να υπερβούν τα όρια και να καθορίσουν οι ίδιοι την πορεία των πραγμάτων. Αυτήν τη φορά είναι πολύ εμφανής όμως η προσωπική εμπλοκή της με το κείμενο. Η Λύτρα μπήκε στον πυρήνα του έργου και κούρδισε μια διαυγή και λειτουργική παράσταση όπου, στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο, τα πρόσωπα του έργου κινούνται μαζί με τα συναισθήματα, τις διακυμάνσεις και τις περιπλοκές τους.

Η κυρία της νύχτας - εικόνα 1

Μια μοιραία γυναίκα την οποία ερμηνεύει –όχι με τη σαγήνη που θα περιμέναμε– η Λίνα Σακκά κινεί τα νήματα για να εισβάλουν στη νουάρ ατμόσφαιρα της σκηνής θραύσματα ζωής, αναμνήσεις που θα κλείσουν ανοιχτούς λογαριασμούς και θα αποκαλύψουν πληγές που δεν επουλώθηκαν. Με εξαίρεση τις ερμηνείες των Στάθη Ματζώρου, Αλέξανδρου Ρήγα και Αγησίλαου Αλεξίου, οι υπόλοιποι ηθοποιοί φαίνεται να μην έχουν βρει το ήθος αλλά και το βάρος του ρόλου τους. Δεν ισορρόπησαν στη ριψοκίνδυνη ισορροπία ανάμεσα στο «είναι» του ηθοποιού και το «φαίνεσθαι» του δραματικού προσώπου. Αντίθετα, σύμμαχοι στο σκηνοθετικό όραμα είναι η σκηνογραφία του Μανόλη Παντελιδάκη, οι μουσικές των Μιχάλη Νιβολιανίτη και Αλέξανδρου Χρηστάρα, τα κοστούμια του Νίκου Χαρλαύτη, οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη αλλά και η χορογραφία του Αλέξη Φουσέκη, που μεταφέρει μια βιωμένη σωματικότητα με την ερμηνεία του ίδιου και της παρτενέρ του, Αναστασίας Κελέση.

ΚΙΒΩΤΟΣ Πειραιώς 115, Γκάζι, 2103427426. Διάρκεια: 80΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Η κυρία της νύχτας

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Νουάρ θεατρική μεταφορά του ανέκδοτου αστυνομικού μυθιστορήματος, με πρωταγωνίστρια μια μοιραία γυναίκα/εκδικήτρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.