Mamma Mia

3,5

Ωραίες φωνές ερμηνεύουν τα hits των ABBA σε αυτήν την ελληνική παραγωγή του διασκεδαστικού μιούζικαλ, που αναβλύζει κέφι, με τη Δέσποινα Βανδή να δίνει τον τόνο στο disco party .

Mamma Mia

Ωραίες φωνές ερμηνεύουν τα hits των ABBA σε αυτήν την ελληνική παραγωγή του διασκεδαστικού μιούζικαλ, που αναβλύζει κέφι, με τη Δέσποινα Βανδή να δίνει τον τόνο στο disco party .

Mamma Mia - εικόνα 1

Το 1999 έκανε θραύση στο West End η υπέροχη ιστορία αγάπης και ανθρωπιάς σε κείμενο της Κάθριν Τζόνσον, που στήνεται πάνω στα θρυλικά τραγούδια των ABBA. Κάποια από τα hits του χρυσού συγκροτήματος της δεκαετίας του ’70 συνοδεύουν την ιστορία της Σόφι (Demmy), η οποία λίγο προτού παντρευτεί τον αγαπημένο της Σκάι (Άρης Μακρής) αποφασίζει να ανακαλύψει ποιος είναι ο πατέρας της. Διαβάζοντας το νεανικό ημερολόγιο της μαμάς της, της Ντόνα­ (Δέσποινα Βανδή), μαθαίνει για το χίπικο παρελθόν της και τους τρεις άντρες στη ζωή της εκείνη την εποχή, άρα και τους ισάριθμους πιθανούς μπαμπάδες...

Έτσι τρεις μεταξύ τους άγνωστοι άντρες (Άκης Σακελλαρίου, Αργύρης Αγγέλου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης) λαμβάνουν ένα γράμμα από τη Σόφι, φτάνουν καλεσμένοι στο γάμο και το ερωτικό παρελθόν της Ντόνα αναβιώνει... σε ένα ελληνικό νησί. Σε αυτήν την απλοϊκή αλλά γλυκιά ιστορία η δύναμη των τραγουδιών είναι πανίσχυρη, ο ρυθμός τους σε πιάνει από την πρώτη νότα και σε οδηγεί σε αυτό που οι περισσότεροι αναζητούν σε μια παράσταση μιούζικαλ: την αναδημιουργία μιας ψευδαίσθησης ξενοιασιάς, άλλοτε και λούσου, μέσα από τη μελωδία, το χορό και τις αφηγήσεις μιας ζωής…

Mamma Mia - εικόνα 2

Το μιούζικαλ ως είδος έχει σκοπό να τρέφει το όνειρο και το «Mamma Mia» τον υπηρετεί απολύτως αυτόν το σκοπό. Μπορεί να μην έχει τις τραγουδιστικές ή χορευτικές απαιτήσεις του «Sweet Charity» ή του «Καμπαρέ» του Μόμπ Φόσι, πριμοδοτεί όμως το μπρίο και την ένταση και η σκηνοθέτις Θέμιδα Μαρσέλλου ξέρει πώς να τα αναζητήσει για να τα αναδείξει. Στη διασκευή της κατάφερε να αποδώσει στην ελληνική γλώσσα γνωστά τραγούδια («Money, money, money», «Honey, honey» κ.ά.), ακολουθώντας άψογα τον ήχο του πρωτοτύπου και δίνοντας νόημα στο περιεχόμενο. Οι γοργοί ρυθμοί και οι δυναμικές χορογραφίες της Άννας Αθανασιάδη (μακάρι στο σκηνικό του Μανόλη Παντελιδάκη να υπήρχε περισσότερος χώρος να αναπτυχθούν με άνεση) κάνουν την παράσταση να ρέει αβίαστα.

Η Θ. Μαρσέλλου φόρτωσε με νιάτα κι ενέργεια τη σκηνή κι εμπιστεύτηκε για τη σύνθεση του 45μελούς θιάσου καλλιτέχνες με ταλέντο στο τραγούδι. Με δεδομένο το φωνητικό της χάρισμα, η Δέσποινα Βανδή μπορεί να μην έχει θεατρικότητα, έχει όμως μια ειλικρίνεια, μια αμεσότητα κι ένα έμφυτο ρυθμό που σε γοητεύουν. Φωνητικά κι ερμηνευτικά αποκαλυπτική η Demmy, με αμείωτο επικοινωνιακό γκελ κι ευφράδεια η Μπέττυ Μαγγίρα δημιουργεί ένα κωμικό δίδυμο με τη Μαριέλλα Σαββίδου, η οποία θυμίζει καρατερίστες ηθοποιούς άλλης εποχής. Οι Άκης Σακελλαρίου, Αργύρης Αγγέλου και Αλέξανδρος Μπουρδούμης «παίζουν» με τα βασικά χαρακτηριστικά της περσόνας τους –γοητευτικός ο πρώτος, συνεσταλμένος ο δεύτερος και παρορμητικός ο τελευταίος–, ενώ μπαίνουν με φόρα στη νεανικής ορμής παράσταση, που κλείνει­ με χορό και τραγούδι σε μια σκηνή-disco.

ΑΚΡΟΠΟΛ Ιπποκράτους 9-11, 2103648303. Διάρκεια 140΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Mamma mia!

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 140 '

Ρομαντική κομεντί με ενδιαφέρουσα πλοκή και τα συναισθήματα να συμπορεύονται με τα διαχρονικά τραγούδια των ABBA.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!