Δείπνο με φίλους

3

Τέσσερις αναγνωρίσιμοι πρωταγωνιστές και μια βραβευμένη με Πούλιτζερ δραματο-κομεντί για τα καλά και τα δεινά του γάμου σε μια πολύ συμπαθητική παράσταση.

Δείπνο με φίλους

Τέσσερις αναγνωρίσιμοι πρωταγωνιστές και μια βραβευμένη με Πούλιτζερ δραματο-κομεντί για τα καλά και τα δεινά του γάμου σε μια πολύ συμπαθητική παράσταση

Δείπνο με φίλους - εικόνα 1

Eνα ζευγάρι, ο Τομ (Παύλος Χαϊκάλης) και η Μπεθ (Μπέσσυ Μάλφα), χωρίζει. Ο Μάρτιν (Γρηγόρης Βαλτινός) και η Κάρεν (Ρένια Λουιζίδου), που τους είχαν κάνει το προξενιό και υπήρξαν το φιλικό ζευγάρι με το οποίο συμπορεύτηκαν επί μία δεκαπενταετία, παρακολουθούν το χωρισμό και κρύβουν τεχνηέντως τον τρόμο που τους προκαλεί. Ίσως για­τί αναρωτιούνται, όπως λέει και ο Μάρτιν, «τι θα γινόταν αν όλοι ακολουθούσαμε τα ένστικτά μας»… Το έργο του Αμερικανού συγγραφέα, που έλαβε το Βραβείο Πούλιτζερ 2000, καταπιάνεται με κοινά θέματα –τα «πρέπει» και τα «θέλω», ο γάμος και η οικογένεια, η κρίση της μέσης ηλικίας και άλλα υπαρξιακά προβλήματα των 40something μεσοαστών– με τα οποία έχουν ασχοληθεί κατά κόρον το σινεμά (βλ. «Η Μεγάλη Ανατριχίλα») και η τηλεόραση (βλ. «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή»). Μέσω ενός νατουραλιστικού πλαισίου αναφορών, χρησιμοποιώντας δηλαδή αναγνωρίσιμα μοτίβα συμπεριφοράς και διαλόγους, άλλοτε με νεο-μπουλβάρ χιούμορ και άλλοτε με κριτική διάθεση, ο Μάργκιουλις μας καλεί –με την τεχνική του φλας μπακ– να δούμε ακόμη και το χίπικο και μποέμικο παρελθόν των Αμερικανών ηρώων του, καθιστώντας τους έτσι οικείους, πολύ οικείους. Η παράσταση ρέει εύρυθμα, οι έμπειροι πρωταγωνιστές διαθέτουν τα εχέγγυα για να αποδώσουν αυτούς τους ρόλους, η μεταξύ τους χημεία δίνει μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα στο εγχείρημα και η σκηνή στο μπαρ μεταξύ Βαλτινού και Χαϊκάλη είναι υπέροχη. Εν ολίγοις, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από μια φιλήσυχη θεατρική βραδιά...

ΙΛΙΣΙΑ Διάρκεια: 120΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Δείπνο με φίλους

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Δύο γυναίκες και δύο άντρες, ζευγάρια και φίλοι μεταξύ τους, ζουν την κοινή τους καθημερινότητα ως ερωτευμένοι, ως αντίπαλοι, ως εχθροί και σύντροφοι. Ο ένας όμως αποφασίζει να σπάσει αυτόν το δεσμό και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η κασέτα" θα παίζει για λίγο ακόμη στο Σταθμός

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, το οποίο ανέβασε ο γνώστης του συγγραφικού της σύμπαντος Μάνος Καρατζογιάννης, μετρά τις τελευταίες εμφανίσεις του στο σανίδι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Το "4 + ένα" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι μια σπουδή πάνω στα στοιχεία της φύσης (μας)

Το νέο έργο της Κυριακής Νασιούλα είναι μία συνάρτηση χορού και επιστήμης που θα επιτρέψει στα στοιχεία της φύσης να καταλάβουν την αίθουσα της Κεντρικής Σκηνής.

Λευτέρης Γιοβανίδης: "Με τους Τούρκους συναδέλφους μας θέλαμε να μιλήσουμε για τη δύναμη που έχει η τέχνη να ενώνει"

Διαβάστε τι μας είπε ο σκηνοθέτης του σημαντικού εγχειρήματος που φέρνει επί σκηνής Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς στη σπουδαία σαιξπηρική τραγωδία, "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", που έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής (16-19/5) μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις της στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Νεκταρία Γιαννουδάκη: "Η επικαιρότητα αποδεικνύει ότι η πατριαρχία ακόμα καλά κρατεί"

Στο νέο ανέβασμα του κλασικού έργου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" που υπογράφει σκηνοθετικά ο Αλέξανδρος Κοέν, η γνωστή ηθοποιός Νεκταρία Γιαννουδάκη που είδαμε πολύ πρόσφατα και στο "Da" με τον Γρηγόρη Βαλτινό, όπως και στις τηλεοπτικές "Ψυχοκόρες", υποδύεται το ρόλο της οικονόμου στο πλευρό της "Μπερνάρντα" Αιμιλίας Υψηλάντη.

Το "Farewell / Εν τόπω χλοερώ" είναι αφιερωμένο σε όσους δεν θα έρθουν αλλά έστειλαν καρτούλα αλλαγής

Η Βάσια Ατταριάν και η ομάδα Ντουθ επανέρχονται μετά το talk of the town "Nostalgia generation" και μοιράζονται μαζί μας αποκλειστικά ένα σημείωμα με εξαιρετικές αφιερώσεις.

Νέες φωτογραφίες από τη "Γραμμή του ορίζοντος" του Εθνικού

Ρίχνουμε μια ματιά στο σκηνικό σύμπαν της νέας και τελευταίας παράστασης που ετοιμάζει η Πειραματική για φέτος, η οποία παρουσιάζει στη σκηνή το εμβληματικό βιβλίο του Χρήστου Βακαλόπουλου.

"Η Θάλασσα κι ο Γέρος": Ένα νέο έργο με τον Τάσιο Νούσια, σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ανακαλύψτε τους σταθμούς της νέας παράστασης που σκηνοθετεί η Μαρλέν Καμίνκσι και που βασίζεται στο αριστούργημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ "Ο γέρος και η θάλασσα".