Ο Σπυριδάκης επιστρέφει στον «Άγριο σπόρο»

Θέατρο επιτυχιών το Επί Κολωνώ, συνεχίζει για τρίτη χρονιά με την παράσταση «Άγριος σπόρος» του Γιάννη Τσίρου.

Ο Σπυριδάκης επιστρέφει στον «Άγριο σπόρο»

Θέατρο επιτυχιών το Επί Κολωνώ, συνεχίζει για τρίτη χρονιά με την παράσταση «Άγριος σπόρος» του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη, που διακρίθηκε στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «αθηνοράματος» 2016 (καλύτερη παράσταση, σκηνοθεσία και αντρικός ρόλος). Έργο αιχμηρό, με πρωταγωνιστές παρακμιακές φιγούρες της ελληνικής επαρχίας, συγκινεί τους θεατές με την αλήθεια του.

Ο Σπυριδάκης επιστρέφει στον «Άγριο σπόρο» - εικόνα 1

Ο Τάκης Σπυριδάκης έκανε εξαρχής αίσθηση στον ρόλο του βιοπαλαιστή Σταύρου, ο οποίος δίνει ένα διαρκή αγώνα για επιβίωση, ενώ ταυτόχρονα­ δυσκολεύεται να ενταχτεί στη μεταβαλλόμενη κοινωνική πραγματικότητα. «Πες του δήμαρχου... δέκα τετραγωνικά παράγκα έχουμε κι εγώ ζήτησα άδεια μόνο για δώδεκα. Εννιά χρόνια παλεύω, τη χολή μου έφτυσα. Καλύτερη τύχη θα ’χα αν ήμουν ξένος», λέει με απόγνωση. Πέρυσι ο Έλληνας καταξιωμένος ηθοποιός αναγκάστηκε (για προσωπικούς λόγους) να αποσυρθεί για κάποιο χρονικό διάστημα και ο Στάθης Σταμουλακάτος αποδείχτηκε άξιος αντικαταστάτης του. Ωστόσο φέτος επανέρχεται δριμύτερος, με συμπρωταγωνιστές τους Χριστίνα Μαριάνου και Ηλία Βαλάση. (Από 3/11)

Περισσότερες πληροφορίες

Άγριος σπόρος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Ακροβατώντας μεταξύ κωμωδίας και δράματος, ο Τσίρος σκιαγραφεί μια αρχετυπική μορφή του Έλληνα της επαρχίας για να σχολιάσει τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber

"Τότε, τώρα, πάντα": Πότε ξεκινά η νέα επιθεώρηση από τον Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Άλσος

Ο μετρ του είδους θα ξεκαλοκαιριάσει στο Θέατρο Άλσος με νέα επιθεώρηση και ταλαντούχους συνεργάτες.

"The philanthropist": Οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν με τη νέα τους παράσταση

Το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" υποδέχεται ξανά το μουσικοθεατρικό σχήμα που αφηγείται σκοτεινά παραμύθια χρησιμοποιώντας μουσική, χορό, κουκλοθέατρο και animation.