«Θείος Βάνιας» ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Ρόλος-φετίχ για κάθε ώριμο ηθοποιό, ο θείος Βάνιας συμπυκνώνει την ανθρώπινη υπαρξιακή περιπέτεια. Με αυτόν θα αναμετρηθεί ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος δίπλα σε δυο δυνατούς συμπρωταγωνιστές.

«Θείος Βάνιας» ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Δεν έχουμε ξεχάσει πόσο έξοχος ηθοποιός είναι ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος. Ως μύστης της «Λήθης» του Δημήτρη Δημητριάδη στην παράσταση-εμπειρία που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Τάρλοου, το 2011, είδαμε να «γράφει» με μοναδικό τρόπο στο σώμα του την ανθρώπινη περιπέτεια από τη γέννηση στη ζωή και στο θάνατο. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδαμε να παίζει ως ηθοποιός επί ελληνικού εδάφους. Πριν από πέντε χρόνια έχοντας ανά χείρας βραβεία από τον τηλεοπτικό Καρυωτάκη και τη θεατρική «Λήθη», ένιωσε την ανάγκη της αλλαγής και εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο. Επέστρεψε ως σκηνοθέτης τον περασμένο Φεβρουάριο για να σκηνοθετήσει το γερμανικό έργο «Καζιμίρ και Καρολίνα» του Έντεν Φον Χόρβαρτ κι εκεί, τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας του με τον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη.

Οι δυο άνδρες ηθοποιοί συναντιούνται και πάλι θεατρικά τον ερχόμενο Νοέμβριο. Θα πρωταγωνιστήσουν μαζί με τη Θάλεια Ματίκα στο «Θείο Βάνια» του Τσέχοφ, το έργο -ύμνος στο μέσο άνθρωπο, τα όνειρα και τις αποτυχίες του. Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος επωμίζεται τον ρόλο του Βάνια και παράλληλα κάνει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία της παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Νοεμβρίου στο Άνεσις. Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί: Σοφία Πανάγου, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, , Δημήτρης Διακοσάββας, Δημήτρης Καπετανάκος και Μάνος Καζαμίας. Τα σκηνικά είναι του Σταύρου Λίτινα και τα κοστούμια της Ηλένια Δουλαδίρη. Η προπωλήσεις ξεκινούν από τη viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Θείος Βάνιας

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Οι ήρωες του έργου, διαχρονικοί και δραματικά επίκαιροι, βιώνουν τη φθορά και την ήττα, υποταγμένοι σε μια καθημερινότητα που τους διαλύει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber

"Τότε, τώρα, πάντα": Πότε ξεκινά η νέα επιθεώρηση από τον Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Άλσος

Ο μετρ του είδους θα ξεκαλοκαιριάσει στο Θέατρο Άλσος με νέα επιθεώρηση και ταλαντούχους συνεργάτες.

"The philanthropist": Οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν με τη νέα τους παράσταση

Το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" υποδέχεται ξανά το μουσικοθεατρικό σχήμα που αφηγείται σκοτεινά παραμύθια χρησιμοποιώντας μουσική, χορό, κουκλοθέατρο και animation.

"Ηρακλής Μαινόμενος": Δαδακαρίδης, Γουλιώτη, Γάλλος πρωταγωνιστούν στην σπάνια παιζόμενη τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά

Το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ευριπίδη παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2024 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών και συντελεστών.