7 κωμωδίες φτιάχνουν τη θεατρική μας γρανίτα

Ανοιχτό θέατρο, δημοφιλείς πρωταγωνιστές και γέλιο; Έληξε, το καλοκαίρι θέλει την καλοπέραση του. Η φετινή σοδειά θερινών κωμωδιών που περιοδεύουν είναι πλούσια. Αν, μάλιστα, μας κάνουν να γελάσουμε μέχρι δακρύων, ακόμη καλύτερα...

7 κωμωδίες φτιάχνουν τη θεατρική μας γρανίτα

Ανοιχτό θέατρο, δημοφιλείς πρωταγωνιστές και γέλιο; Έληξε, το καλοκαίρι θέλει την καλοπέραση του. Η φετινή σοδειά θερινών κωμωδιών είναι πλούσια. Αν, μάλιστα, μας κάνουν να γελάσουμε μέχρι δακρύων, ακόμη καλύτερα...

«Ένα εξοχικό παρακαλώ»

7 κωμωδίες φτιάχνουν τη θεατρική μας γρανίτα - εικόνα 1

Το θέατρο Αθηνά ανοίγει την οροφή του και φέρνει στη σκηνή του τους Μαριάννα Τουμασάτου, Μάριο Αθανασίου, Κώστα Αποστολάκη, Μαρία Κορινθίου κ.ά. Μπλέκονται όλοι τους σε ένα κωμικό γαϊτανάκι παρεξηγήσεων εξαιτίας ενός εξοχικού και μιας αναπάντεχης ληστείας στην κωμωδία του Γιώργου Φειδά.

Το Χυτήριο γελάει Χ 2

7 κωμωδίες φτιάχνουν τη θεατρική μας γρανίτα - εικόνα 2

Ως θερινό θέατρο λειτουργεί και το Χυτήριο όπου, εκτός από τον ξέφρενο κι αθυρόστομο μονόλογο της Σοφίας Μουτίδου «Πολύ κακές λέξεις», παίζεται και το παρεΐστικο «Bam-Bam!», στο οποίο οι Σωτήρης Καλυβάτσης, Βάνα Ραμπότα, Σοφία Παυλίδου, Βασίλης Κούκουρας «παθαίνουν» διάφορα με αφορμή μια δεξίωση που πάει στραβά αλλά και εξαιτίας των πάμπολλων ερωτικών απιστιών τους.

«Κόκο... Μπλόκο»

7 κωμωδίες φτιάχνουν τη θεατρική μας γρανίτα - εικόνα 3

Σε καλοκαιρινές τρέλες μπαίνει ο θίασος των Νίκου Μουτσινά, Βασιλικής Ανδρίτσου, Πηνελόπης Αναστασοπούλου, Αντώνη Κρόμπα κ.ά.. Με φόντο τη Φολέγανδρο, μας υπόσχονται ξεκαρδιστικά μπερδέματα μεταξύ συζύγων, κουμπάρων, κολλητών και –βεβαίως- εραστών (σε περιοδεία, με δύο σταθμούς αυτές τις μέρες, το Ανοιχτό θέατρο Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας στις 2/7 και το Βεάκειο στον Πειραιά, στις 3/7).

«Το Μήλο»

7 κωμωδίες φτιάχνουν τη θεατρική μας γρανίτα - εικόνα 4

Με guest-stars τον Κώστα Βουτσά ως πληθωρική Πολίτισσα πεθερά και τον Γιώργο Κωνσταντίνου ως αρχοντική συμπεθέρα, η ερωτική κωμωδία των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία του πρώτου, έχει για πρωταγωνιστές ένα δυνατό ζευγάρι: την Ναταλία Δραγούμη και τον Αντώνη Λουδάρο ως αταίριαστους εραστές (σε περιοδεία. Προσοχή! Μόλις αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 4/7 πρεμιέρα στο Κηποθέατρο Παπάγου. Η νέα ημερομηνία για την πρεμιέρα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί).

«Χωρίζουμε λέμε…»

7 κωμωδίες φτιάχνουν τη θεατρική μας γρανίτα - εικόνα 5

Η Μπέσυ Μάλφα και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είναι το ζευγάρι στα πρόθυρα διαζυγίου που απευθύνεται στο δικηγόρο του για να διευθετήσει το θέμα. Εκείνος όμως είναι κάτι σαν συνδυασμός Σέρλοκ Χολμς και Ζίγκμουντ Φρόιντ: ανακριτής και ψυχαναλυτής τους – στον επίμαχο ρόλο, ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία (σε περιοδεία, με επόμενο σταθμό το Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια, στις 6/7).

«Fuga»

7 κωμωδίες φτιάχνουν τη θεατρική μας γρανίτα - εικόνα 6

Στη σουρεαλιστική αυτή πολιτική φάρσα με τον χαρακτηριστικό υπότιτλο «Ο Υπουργός το ’σκασε», ο Αλέξανδρος Μυλωνάς παίζει τον διεφθαρμένο πολιτικό που πιάνεται στη φάκα και οι Φαίη Ξυλά, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Χρανιώτης και Μπέτυ Αποστόλου τους υπόλοιπους φευγάτους αντιήρωες του πολυβραβευμένου Καταλανού Τζόρντι Γκαλθεράν (σε περιοδεία, με επόμενο σταθμό το Κηποθέατρο Νίκαιας, στις 18/7).

Περισσότερες πληροφορίες

ΒΑΜ - BAM!

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα συντηρητικό παντρεμένο ζευγάρι βρίσκεται κατά λάθος μπλεγμένο σε ένα τρελό παιχνίδι απιστίας

Πολύ κακές λέξεις

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

«Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα», μοιάζει να λέει μια απεγνωσμένη γυναίκα που όλα τής πάνε στραβά καθώς περιμένει στον προθάλαμο ενός νευρολόγου

Fuga

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 95 '

Ξεκινάει ως πολιτική σάτιρα κι εξελίσσεται σε ένα ανελέητο γαϊτανάκι ανατροπών και αποκαλύψεων που δεν σου επιτρέπει να θεωρήσεις τίποτα δεδομένο.

Ένα εξοχικό παρακαλώ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα χαλαρό οικογενειακό σαββατοκύριακο στο εξοχικό μετατρέπεται σε τραγέλαφο, καθώς συμβαίνουν πολλά αναπάντεχα γεγονότα

Κόκο... Μπλόκο

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Τι συμβαίνει όταν ο Μάνος, ο Πάνος, η Άνια, η Μάνια, η Βάνια και η Μαρίνα βρίσκονται στη Φολέγανδρο; Συνεχείς παρεξηγήσεις και ανατροπές μέχρι το τέλος.

Χωρίζουμε λέμε

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα ζευγάρι στα πρόθυρα διαζυγίου απευθύνεται σε έναν δικηγόρο, ο οποίος καταλήγει να είναι κάτι παραπάνω από δικηγόρος...

Το μήλο

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Μοντέρνα ρομαντική κομεντί πάνω στο αιώνιο θέμα της σχέσης των δύο φύλων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber