Ζεράρ Ντεπαρτιέ στο Μέγαρο με «Εξομολογήσεις»

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός καταφθάνει στο Μέγαρο Μουσικής για μια βραδιά, στις 19/1, απαγγέλλοντας αποσπάσματα από τις «Εξομολογήσεις» του Αγίου Αυγουστίνου.

Ζεράρ Ντεπαρτιέ στο Μέγαρο με «Εξομολογήσεις»


Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός καταφθάνει στο Μέγαρο Μουσικής για μια βραδιά, στις 19/1, απαγγέλλοντας αποσπάσματα από τις «Εξομολογήσεις» του Αγίου Αυγουστίνου.
Κανείς μάλλον δεν περίμενε από τον έφηβο Ζεράρ Ντεπαρτιέ που εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 13 ετών και έδρασε ως μικροληστής, ζιγκολό και τυμβωρύχος πως θα γινόταν ένας από τους πιο διεθνείς ηθοποιούς της Γαλλίας. Πολυτάλαντος αλλά και αμφιλεγόμενος, ο Ντεπαρτιέ έχει μείνει αξέχαστος για τις εξαιρετικές ερμηνείες του ως Γιάννης Αγιάννης στους Άθλιους του Βίκτωρος Ουγκό αλλά και ως Οβελίξ στις φιλμικές μεταφορές του πασίγνωστου κόμιξ με τους γενναίους Γαλάτες. Ωστόσο, η εκρηκτική προσωπικότητα του Ντεπαρτιέ, με τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του για το «άδοξο» παρελθόν του αλλά και τα βίαια ξεσπάσματα θυμού να έχουν απασχολήσει τα Μέσα περισσότερο κι από τους ρόλους του. Αποκορύφωμα, η απάρνηση της γαλλικής του υπηκοότητας και η μετακόμισή του στη Ρωσία, όπου αποδέχτηκε τη ρωσική υπηκοότητα μετά από πρόσκληση του ίδιου του προέδρου Πούτιν. Ο Άγιος Αυγουστίνος, του οποίου τη ζωή θα μας «εξομολογηθεί» στη παράσταση «Εξομολογήσεις», έχει χαρακτηρισθεί ένα alter ego της δικής του προσωπικότητας, καθώς έζησε κι εκείνος έκλυτο βίο μέχρι να ανακαλύψει το φως της πίστης και να μεταμορφωθεί σε ενάρετο Χριστιανό και έναν από τους πιο σκοτεινούς, επιδραστικούς και πολυγραφότατους φιλοσόφους της λατινικής πατρολογίας.
Έναρξη προπώλησης: Παρασκευή 19/12 Τηλ.:2107282333 www.megaron.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Εξομολογήσεις του Αγίου Αυγουστίνου

  • Μονόλογος

Μια εξομολόγηση του Γάλλου σταρ, ο οποίος υποδύεται το alter ego του Αγίου Αυγουστίνου, που πριν γίνει ενάρετος άνθρωπος και αναπτύξει πνευματικό έργο, απόλαυσε τις ηδονές της ζωής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηρακλής Μαινόμενος": Δαδακαρίδης, Γουλιώτη, Γάλλος πρωταγωνιστούν στην σπάνια παιζόμενη τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά

Το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ευριπίδη παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2024 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών και συντελεστών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

"801,5 μ.": Θέατρο ντοκουμέντο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Χάρης Πεχλιβανίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δηπεθε Ιωαννίνων, έρχεται για λίγες παραστάσεις από την Ήπειρο στην Αθήνα.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 15 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

Στην πρόβα του "Άτλαντα της δεκαετίας του 2000" αναρωτηθήκαμε: Είναι τα 00s ήδη ιστορία;

Το "α" βρέθηκε στη νέα δουλειά του Παντελή Φλατσούση όσο ήταν ακόμη εν εξελίξει, πήρε μια ιδέα από την καινούργια αναμέτρησή του με τη μνήμη και το παρελθόν και ρώτησε το καστ: "Τι θυμάσαι από το 2000;".

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.