"Pavlov ή δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα": Ένα έργο στο Σταθμός για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η παράξενη κωμωδία του Βενεζουελάνου Γκουστάβο Οτ για τη χειραγώγησή μας από το Μ.Μ.Ε. έρχεται σε σκηνοθεσία Δήμητρη Αποστολόπουλου, με τον Στρατή Χατζησταματίου στον ρόλο του Πάκο.

Pavlov ή δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα © Αλίνα Κέκη

"Είναι ένα πείραμα, τα σάλια του σκύλου τρέχουν κάθε φορά που ακούει το καμπανάκι. Ονομάζεται εξαρτημένο αντανακλαστικό"

Η παράξενη, τρομακτική κωμωδία "Pavlov ή δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα" του Γκουστάβο Οτ, έρχεται στο θέατρο Σταθμός με πρωταγωνιστές τους Διονυσία Μπαλαμώτη, Βασίλη Μπούτσικο, Ιοκάστη Παπανικολάου, Διονύση Πιφέα, και Στρατή Χατζησταματίου, σε σκηνοθεσία Δήμητρη Αποστολόπουλου, από τις 15 Απριλίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Το έργο γραμμένο το 1986 στη Βενεζουέλα ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πέντε ηθοποιοί, εφτά ρόλοι, μια τράπουλα, ένα φίδι και ο Μαραντόνα ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να αφηγηθούν ιστορίες για την αδυσώπητη χειραγώγηση μας από τα Μ.Μ.Ε αλλά και τον εθισμό μας στο σύνδρομο της κλειδαρότρυπας.

Pavlov ή δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα
© Αλίνα Κέκη

 

Λίγα λόγια για το έργο

Η Αμάντα είναι η παρουσιάστρια της βραδινής ραδιοφωνικής εκπομπής "Amanda de las notches'’. Μαζί με τον Εντουάρντο, τον βοηθό της , προσφέρουν σε δυστυχισμένους ανθρώπους, που αδυνατούν να κοιμηθούν το βράδυ, λίγη συντροφιά. Οι υπηρεσίες τους περιλαμβάνουν συμβουλές στα ερωτικά, κάρτες ταρό, ερμηνεία των ονείρων, ψυχολογική υποστήριξη και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ζητήσει ο κάθε ακροατής. Όταν η Αμάντα βρεθεί δολοφονημένη μέσα στον ραδιοφωνικό σταθμό με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη, τότε ‘’οι ακροατές’’ γίνονται οι βασικοί ύποπτοι της δολοφονίας της. Πώς μπορούν να δολοφονήσουν έναν άνθρωπο αν, δεν έχουν επίγνωση της πράξης τους;

Οι συντελεστές

Στον ρόλο του Πάκο θα δούμε τον Στρατή Χατζησταματίου, με τους υπόλοιπους ρόλους να ερμηνεύονται από τους Διονυσία Μπαλαμώτη (Πίλι), Ιοκάστη Παπανικολάου (Αμάντα), Βασίλη Μπούτσικο (Μαουρίσιο) και τον Διονύση Πιφέα (Εντουάρντο). Από τις 13/5 τον Διονύση Πιφέα αντικαθιστά ο Πάρης Αλεξανδρόπουλος. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Βίκυ Πάντζιου, τους φωτισμούς σχεδίασε η Μαριέττα Παυλάκη και ο
μουσικός σχεδιασμός είναι του Μπάμπη Αλεφάντη.

Pavlov ή δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα
© Αλίνα Κέκη

Pavlov ή δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα
© Αλίνα Κέκη

Pavlov ή δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα
© Αλίνα Κέκη

Pavlov ή δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα
© Αλίνα Κέκη

Pavlov ή δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα
© Αλίνα Κέκη

Προπώληση μέσω more.come εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.