"Play it again, Sam": Παράταση και πρώτη ματιά στο έργο του Γούντι Άλεν στο Faust

Συνεχίζεται μέχρι τον Απρίλιο η χαριτωμένη ιστορία “Play it again, Sam (πρώην «Ωραίος και σέξι»)” που έγραψε ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος που λίγοι γνωρίζουν ότι έχει υπάρξει και επιτυχημένος θεατρικός συγγραφέας.

Play it again Ιωάννης Ξανθάκης©

Παράταση μέχρι τον Απρίλιο παίρνει η παράσταση "Play it again, Sam (πρώην "Ωραίος και σέξι")” στο θέατρο Faust, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Ζαχαράκη. Ποιος από εμάς δεν πέρασε ώρες να φαντάζεται τις αγαπημένες του ταινίες και πώς θα μπορούσε αυτή η φαντασία να γίνει πραγματικότητα; Οι Νικόλας Βασιλειάδης, Θάνος Δεσποτόπουλος, Νόνη Ζαννή, Λίνα Καλπαζίδου, Σοφία Κικιλίντζια και Παναγιώτης Λέκκας πρωταγωνιστούν μέχρι τις 18 Απριλίου στην ιστορία του νευρωτικού κριτικού κινηματογράφου Άλαν Φέλιξ, ο οποίος προσπαθώντας να ξεπεράσει το πρόσφατο διαζύγιό του, φαντάζεται τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ να ζωντανεύει μέσα από τα πόστερ της ταινίας "Καζαμπλάνκα” και να τον συμβουλεύει στη Νέα Υόρκη του 1969. 

Play it again
Ιωάννης Ξανθάκης©

Ο Άλαν καταφεύγει στο φιλικό του ζευγάρι, τον Ντικ και τη Λίντα, οι οποίοι τον βοηθούν κανονίζοντάς του ραντεβού με διάφορες γυναίκες. Οι απανωτές αποτυχημένες προσπάθειες τον κάνουν να φαντασιώνεται διάφορα ερωτικά σενάρια ακόμα και με τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου. Ο αδέξιος Άλαν Φέλιξ, η πρώην του Νάνσυ, ο καλύτερος του φίλος Ντικ, η γυναίκα του Λίντα, επτά ατυχέστατες γυναίκες και ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ σας περιμένουν για να αναφωνήσετε κι εσείς στον πιανίστα "Play it again, Sam"!

Play it again
Ιωάννης Ξανθάκης©

Λίγοι θυμούνται πλέον πώς ο Γούντι Άλεν εκτός από σκηνοθέτης και σεναριογράφος έχει  υπάρξει και επιτυχημένος θεατρικός συγγραφέας. Το "Play it Again Sam", το δεύτερο θεατρικό του έργο, ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ με πρωταγωνιστή τον ίδιο στον ρόλο του Άλαν και την Νταϊάν Κίτον στο ρόλο της Λίντα. Έπειτα από την μεγάλη επιτυχία (453 παραστάσεις και 3 βραβεία Τόνι) του θεατρικού έργου που τον καθιέρωσε ως κωμική, νευρωτική περσόνα, ο Γούντι Άλεν το διασκευάζει για την μεγάλη οθόνη με σκηνοθέτη τον Χέρμπερτ Ρος. Στην Ελλάδα η ταινία προβάλεται με τον τίτλο "Ωραίος και Σέξι".

Play it again
Ιωάννης Ξανθάκης©

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Χρύσας Δαπόντε.

Play it again
Ιωάννης Ξανθάκης©

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Play it again, Sam (πρώην «Ωραίος και σέξι»)

  • Κωμωδία

Nέα Υόρκη 1969. Ο νευρωτικός, παράξενος και αδέξιος κριτικός κινηματογράφου Άλαν Φέλιξ, προσπαθώντας να ξεπεράσει το πρόσφατο διαζύγιό του, φαντάζεται τον Χάμφρει Μπόγκαρτ να ζωντανεύει μέσα από τα πόστερ της ταινίας Καζαμπλάνκα και να τον συμβουλεύει. Καταφεύγει στο φιλικό του ζευγάρι, τον Ντικ και τη Λίντα, οι οποίοι τον βοηθούν κανονίζοντας του ραντεβού με διάφορες γυναίκες. Οι απανωτές αποτυχημένες προσπάθειες τον κάνουν να φαντασιώνεται διάφορα ερωτικά σενάρια ακόμα και με τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου. Ο αδέξιος Άλλαν Φέλιξ, η πρώην του Νάνσυ, ο καλύτερος του φίλος Ντικ, η γυναίκα του Λίντα, 7 ατυχέστατες γυναίκες και ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ σας περιμένουν για να αναφωνήσετε κι εσείς στον πιανίστα «Play it again, Sam!».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Άτλας της δεκαετίας του 2000": Νέες φωτογραφίες και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την παράσταση του Παντελή Φλατσούση

Βλέπουμε νέο υλικό από τη Κεντρική Σκηνἠ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου ο σκηνοθέτης θα έχει μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δημήτρη Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

"Άλλες εποχές": Βλέπουμε νέες φωτογραφίες από το έργο του Πίντερ για τα αινίγματα της μνήμης

Νέα ματιά στο σκηνοθετικό σύμπαν του Άρη Τρουπάκη μάς δίνουν οι φωτογραφίες από τη σκηνή του θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, όπου ερμηνεύουν ο Δημήτρης Αλεξανδρής, η Δέσποινα Κούρτη και η Ερατώ Πίσση.

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ένα κορυφαίο ανέβασμα Μπέκετ από τον Θόδωρο Τερζόπουλο

Είδαμε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση τη μνημειώδη παράσταση που σκηνοθέτησε ο διεθνής Έλληνας δημιουργός με το ιταλικό Emillia Romagna Teatro.

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.