Ο Μάνος Βακούσης έλαβε το "Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου"

Για την ερμηνεία στο έργο του Ερίκ Εμανουέλ Σμιτ "Ο επισκέπτης" αλλά και την πολύχρονη προσφορά του στο ελληνικό θέατρο, ο σημαντικός ηθοποιός κατέκτησε την κορυφαία τιμητική διάκριση της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Ο επισκέπτης

Στον Μάνο Βακούση απονεμήθηκε  η κορυφαία τιμητική διάκριση "Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου" της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, για τη μεγάλη και ουσιαστική  πορεία του στην τέχνη καθώς και για την ερμηνεία του στον "Επισκέπτη" του Ερίκ Εμανουέλ Σμιτ που παίχτηκε επί δύο σεζόν με διαρκή sold out στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης”, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια (η παράσταση συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ από τις  29 Μαρτίου με τους Μαρία Παπαλάμπρου, Φώτη Θωμαΐδη, Δημήτρη Παπαδάτο). 

Μάνος Βακούσης
Έλλη Πουπουλίδου©

Ο Μάνος Βακούσης, στον "Επισκέπτη" ερμηνεύει τον αινιγματικό επισκέπτη σε ένα εξαιρετικό ως προς τη θεματική, τη γραφή και το ύφος του έργο, το οποίο διαχειρίζεται  με ένα ιδιαίτερο τρόπο τα μυστήρια της ανθρώπινης φύσης, αλλά και τα μεγάλα ιδεολογικά και μεταφυσικά ερωτήματα της ύπαρξης. Ο ίδιος, σύμφωνα με την επιτροπή "κατόρθωσε να εντάξει το μεταφυσικό - φιλοσοφικό στοιχείο του ρόλου σε ένα κλίμα φυσικής καθημερινότητας".

Ο επισκέπτης
Στιγμμιότυπο από την παράσταση

"Είναι μία γιορτή για εμένα  αυτή η επιβράβευση, μια μεγάλη γιορτή για όλα αυτά που έχω ζήσει στο θέατρο".

Ηθοποιός πολυβραβευμένος, σημαντικών ρόλων και επιλογών που δεν παρέκκλιναν από τις αρχές του, υπηρετεί με την ίδια συνέπεια τον κινηματογράφο και το θέατρο. Η βράβευσή του  με το "Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου"  από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο Μάνος Βακούσης με αλήθεια και πάθος πορεύεται στην τέχνη του. 

Ο ίδιος  δήλωσε: "Είναι μία γιορτή για εμένα  αυτή η επιβράβευση, μια μεγάλη γιορτή για όλα αυτά που έχω ζήσει στο θέατρο. Και ειδικά γιατί αυτή η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από ανθρώπους που εκτιμώ βαθύτατα για το έργο τους”.

Μάνος Βακούσης
Έλλη Πουπουλίδου©

Την Κριτική Επιτροπή Θεάτρου για τη σεζόν 2022-23 απαρτίζουν οι θεατρικοί κριτικοί: Λέανδρος Πολενάκης (πρόεδρος), Κώστας Ζήσης, Μαρία Μαρή, Νίκος Μπατσικανής και Κωνσταντίνος Μπούρας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο επισκέπτης

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Τολμηρή αλληγορία για την πίστη, όπου ο συγγραφέας «σκηνοθετεί» μια συνάντηση του διάσημου αθεϊστή, Σίγκμουντ Φρόιντ, με τον Θεό, με φόντο την εισβολή των Ναζί στην Αυστρία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ένα κορυφαίο ανέβασμα Μπέκετ από τον Θόδωρο Τερζόπουλο

Είδαμε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση τη μνημειώδη παράσταση που σκηνοθέτησε ο διεθνής Έλληνας δημιουργός με το ιταλικό Emillia Romagna Teatro.

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber