"Το βεραμάν φόρεμα" γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας με προσφορά

Η Άννα Βαγενά και το θέατρο Μεταξουργείο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με μία έκπτωση στην τιμή του εισιτήριου για τον μονόλογο που έγραψε, σκηνοθετεί και ερμηνεύει η ηθοποιός.

Βεραμάν φόρεμα Γιώργος Σκιτζάκος©

Με μια προσφορά στην τιμή των εισιτηρίων, γιορτάζει το θέατρο Μεταξουργείο και η Άννα Βαγενά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3). Έτσι, όποια γυναίκα θέλει να δει την παράσταση "Το βεραμάν φόρεμα" το Σάββατο 9/3 ή την Κυριακή 10/3 θα καταβάλλει το ποσό των 10 €.

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις "Όταν", έγινε παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια, η οποία ερμηνεύει ενώ έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Το βεραμάν φόρεμα
© Γιώργος Σκιτζάκος

 

Λίγα λόγια για την πλοκή

Το "Βεραμάν φόρεμα” είναι μια ιστορία για δυο μοναχικούς ανθρώπους, σ’ έναν οίκο ευγηρίας. Από τη μία πλευρά έχουμε την Ειρήνη, που αν και έχει παιδιά η μοίρα τη φέρνει σε έναν τέτοιο χώρο. Από την άλλη, ο κύριος Φώτης, ένας εκ πεποιθήσεως εργένης. Τι  μπορεί να συμβαίνει στην ψυχή μιας μάνας όταν τα παιδιά της τη βάζουν σε οίκο ευγηρίας; Τι μπορεί να συμβαίνει στην ψυχή των παιδιών, όταν καταφεύγουν σε μια τέτοια λύση; Και ακόμα, πώς είναι ο έρωτας όταν η ζωή βαδίζει προς το τέλος της; Για όλα αυτά, μιλάει το "Βεραμάν φόρεμα", με φόντο την εποχή του κορονοϊού.

Βεραμάν φόρεμα
Γιώργος Σκιτζάκος©

 

Τη διαμόρφωση του σκηνικού χώρου υπογράφει ο Wasaf Butt και την επεξεργασία της μουσικής και τις ενορχηστρώσεις ο Θέμος "Apicos” Ρίζος

Για προπώληση μέσω more.com κλικ εδώ.

>> Μία επιθεώρηση αλλά κι ένα κοινωνικό έργο παίζουν επίσης στο θέατρο Μεταξουργείο. Μάθετε περισσότερα εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

...και για τους μικρούς μας φίλους:

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το βεραμάν φόρεμα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Μια ιστορία με αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία για δυο μοναχικούς ανθρώπους που βρίσκονται σε έναν οίκο ευγηρίας. Από τη μία, η Ειρήνη που, αν και έχει παιδιά, η μοίρα τη φέρνει σε έναν τέτοιο χώρο, και από την άλλη ο κύριος Φώτη, ένας εκ πεποιθήσεως εργένης. Τι μπορεί να συμβαίνει στην ψυχή μιας μάνας όταν τα παιδιά της τη βάζουν σε οίκο ευγηρίας; Τι μπορεί να συμβαίνει στην ψυχή των παιδιών, όταν τελικά καταφεύγουν σε μια τέτοια λύση; Και ακόμα, πώς είναι ο έρωτας όταν η ζωή βαδίζει προς το τέλος της; Για όλα αυτά, μιλάει το έργο αυτό (που αποτελεί δραματοποίηση του πρώτου διήγηματος της Άννας Βαγένα) με φόντο την εποχή του κορονοϊού.

Μεταξουργείο

Ακαδήμου 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.