"Residencies": Το Eθνικό εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα πολιτισμικής ανταλλαγής

Η νέα δράση εξωστρέφειας απευθύνεται σε ανερχόμενους Ευρωπαίους δημιουργούς του θεάτρου (συγγραφείς, σκηνοθέτες/τριες, δραματουργούς).

Το Εθνικό Θέατρο δίνει φωνή και ανάσα

Το Eθνικό Θέατρο εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα εξωστρέφειας και πολιτισμικής ανταλλαγής που απευθύνεται σε ανερχόμενους Ευρωπαίους δημιουργούς του θεάτρου (συγγραφείς, σκηνοθέτες/τριες, δραματουργούς). Το πρόγραμμα "Residencies" χωρίζεται σε δύο σκέλη:

  1. Τρεις δημιουργοί του θεάτρου (συγγραφείς, σκηνοθέτες/τριες, δραματουργοί) με έδρα την Ελλάδα θα φιλοξενηθούν σε ευρωπαϊκά θέατρα (artistic residencies), όπου θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε έναν σημαντικό θεατρικό οργανισμό, να συνεργαστούν με το προσωπικό του, να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας του θεάτρου, με τα τρέχοντα καλλιτεχνικά ρεύματα και με την καλλιτεχνική ζωή της πόλης και της χώρας που τους/τις φιλοξενεί. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
  2. Τρεις Ευρωπαίοι δημιουργοί (συγγραφείς, σκηνοθέτες/τριες, δραματουργοί) θα φιλοξενηθούν από το Εθνικό Θέατρο και θα διευρύνουν την έρευνά τους σε διάλογο με το δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τη θεατρική δραστηριότητα και την καλλιτεχνική παραγωγή της χώρας μας, να συναναστραφούν με Έλληνες δημιουργούς και να εμβαθύνουν στα πεδία που τους ενδιαφέρουν. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η διάρκεια της καλλιτεχνικής φιλοξενίας είναι 75 μέρες και μπορεί να χωριστεί σε δύο περιόδους  –εάν αυτό κριθεί απαραίτητο– στο διάστημα Μάρτιος-Ιούλιος 2024.

Το Εθνικό Θέατρο καλύπτει:

  • Τα έξοδα μετακίνησης από και προς τη χώρα διαμονής και την έδρα του θεάτρου.
  • Τα έξοδα διαμονής και διατροφής για το διάστημα της καλλιτεχνικής φιλοξενίας.
  • Καλλιτεχνική αμοιβή για πιθανή διεξαγωγή εργαστηρίου.

Το έργο/δράση "Δράσεις Εξωστρέφειας του Εθνικού Θεάτρου" με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5167037 υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.