"Μαύρη μαγεία ή Άσε τους νεκρούς να πεθάνουν": Μια φαρσοκωμωδία για τους millenials

Ο σκηνοθέτης-συγγραφέας Γιάννης Αποσκίτης ("Οι προβοκάτορες"-Πειραματική Σκηνή Εθνικού) παρουσιάζει στο "Μπέλλος" μία παράσταση την οποία οι κριτικοί του μέλλοντος θα χαρακτηρίσουν "πένθιμο ντελίριο".

Μαύρη μαγεία ή Άσε τους κακούς να πεθάνουν

Ο Κωνσταντίνος Χελιδόνης είναι ο κεντρικός ήρωας στη νέα παράσταση που έρχεται στο θέατρο Μπέλλος δια χειρός Γιάννη Αποσκίτη (κείμενο και σκηνοθεσία). Στο "Μαύρη μαγεία ή Άσε τους νεκρούς να πεθάνουν", βλέπουμε έναν ξεχασμένο τηλεοπτικος σταρ μιας οικογενειακής σειράς του ‘90 που δέχεται επίσκεψη από τρεις δημοσιογράφους. Αφορμή της επίσκεψής τους ένα σκάνδαλο σχετικά με τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας του. "Επιτέλους" θα σεκφτεί ο Χελιδόνης καθώς του παρουσιάζεται αυτό που νομίζει ότι είναι μια ευκαιρία για να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο. Οι δημοσιογράφοι όμως έχουν ένα άλλο, πολύ πιο "σατανικό” σχέδιο στο μυαλό τους.

Μαύρη μαγεία ή Άσε τους κακούς να πεθάνουν

Το "Μαύρη μαγεία ή Άσε τους νεκρούς να πεθάνουν" (από 5/2, Δευτερότριτα) είναι το δεύτερο έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιάννη Αποσκίτη ("Οι Προβοκάτορες" - Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών Εθνικού Θεάτρου, 2022-23, σκην. Ορέστης Σταυρόπουλος): μετά από την μαύρη πολιτική σάτιρα της εποχής της μετά-αλήθειας και των fake news, ο νέος δημιουργός στρέφει το βλέμμα στην "ρίζα του κακού" της χώρας μας: στην απέθαντη ελληνική οικογένεια.

Πρόκειται στην ουσία για μια εφιαλτική φαρσοκωμωδία (ένα "πένθιμο ντελίριο" θα έλεγε ένας κριτικός του μέλλοντος -ή και όχι) η οποία διαπραγματεύεται τις προβληματικές οικογενειακές σχέσεις και την "διεστραμμένη" ενηλικίωση της γενιάς των millennials, που μεγαλώνοντας με το όνειρο μιας βέβαιης "συνταγής επιτυχίας", με "αποπνικτική" αγάπη και ένα "σίγουρο μέλλον" που κατακρημνίστηκε, και κάνοντας αυτό που διδάχθηκαν πως είναι σωστό, κατέληξαν να κοιτούν με αμηχανία την ιστορία να τους προσπερνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σε έναν κόσμο που φαντάζει όλο και πιο λάθος.

Τα σκηνικά της παράστασης είναι του Νίκου Κατσαμπάνη και της Καλύδημης Μούρτζη, τα κοστούμια είναι της Όλγας Ευαγγελίδου, τους φωτισμούς σχεδίασε ο Σωτήρης Ρουμελιώτης, ενώ η πρωτότυπη μουσική σύνθεση ανήκει σε μια μπάντα σε απόλυτη αρμονία με το vibe της παράστασης: τους Νεκροτσουλήθρα. Ερμηνεύουν ο Νίκος Γιαλελής, ο Γιώργος Κατσής, η Ελένη Κουλογιάννη κι ο Κωνσταντίνος Πλεμμένος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Θέατρο «Μπέλλος»

Κέκροπος 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.