Η Δήμητρα Παπαδήμα μάς αποκαλύπτει "Το πορτραίτο" της Πηνελόπης Δέλτα

Μια παράσταση ποιητική και ανθρώπινη, που φανερώνει το σκοτάδι της Πηνελόπης Δέλτα, με λεπτομέρειες που ίσως ως τώρα να μη γνωρίζαμε και αλήθειες που είχαν ξεχαστεί με τα χρόνια.

Το πορτραίτο Εβίτα Σκουρλέτη©

"Το πορτραίτο" της Δήμητρας Παπαδήμα σε κείμενο και ερμηνεία της ίδιας και σε σκηνοθεσία Θαλασσινής Βοσταντζόγλου παρουσιάζεται από 31 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη στο θέατρο Olvio. Ένας μονόλογος με "πολλά" πρόσωπα. Μια παράσταση ποιητική και ανθρώπινη, που φανερώνει το σκοτάδι της κόρης, γυναίκας, καλλιτέχνιδας, συζύγου, μάνας κι ερωμένης Πηνελόπης Δέλτα - με λεπτομέρειες που ίσως ως τώρα να μη γνωρίζαμε και αλήθειες που είχαν ξεχαστεί με τα χρόνια.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Πηνελόπη Δέλτα επί σκηνής συνομιλεί με τους ανθρώπους της ζωής της, τις ευαισθησίες, τους πόνους και τα απωθημένα της, χωρίς κάτω κείμενα και μισόλογα. Γράφει και σκίζει τα ανεπίτρεπτα πάθη της, συμβιβάζεται με το λίγο αν και δε σταματά στιγμή να ψάχνει το "ολόκληρο" και εν τέλει το μόνο που της μένει και αποζητά είναι ο θάνατος. Ψάχνοντας το νόημα της ύπαρξης, τον καλεί παραπάνω από μία φορές, τον διεκδικεί και τον αγαπά. Με αόρατους "συμπρωταγωνιστές" τη μητέρα και τον πατέρα της, τα παιδιά της, τον σύζυγό της Στέφανο Δέλτα και τον μεγάλο της έρωτα Ίωνα Δραγούμη, η Πηνελόπη για μια μοναδική φορά λέει όσα δεν τόλμησε να πει σε όλη της τη ζωή, συζητά μαζί τους και με τον εαυτό της, κατηγορεί τους πάντες, την ίδια και εντέλει τη ζωή αυτή καθ’ αυτή. Μέσα από την παράσταση θίγεται το μεγάλο θέμα και των ημερών μας. Η σχέση με τους γονείς και ειδικά τη Μητέρα. Η Πηνελόπη Δέλτα έπασχε από Μητρική Ανεπάρκεια. Στην παράσταση αναφέρονται και τα γνωστά έργα της. Όπως και η στιγμή και οι καταστάσεις που την ενέπνευσαν να γράψει.

Το Πορτραίτο
Εβίτα Σκουρλέτη©

Σκηνοθετικό σημείωμα

"Ξεκινήσαμε αυτή τη δουλειά με πολύ αγάπη και πολύ αγωνία, αφού πρώτη φορά δουλεύουμε μάνα και κόρη μαζί. Με πολλές πρόβες, πολλές κουβέντες και πολλή χαρά καταφέραμε να δέσουμε το κλασικό με το σύγχρονο, όπως νομίζω ότι ήταν η ψυχή αυτής της γυναίκας. Μέσα από αυτό το έργο που έγραψε η μητέρα μου, την κατάλαβα κι εγώ περισσότερο σαν άνθρωπο και το ίδιο πιστεύω και για εκείνη. Αυτή η σύνδεση μεταξύ μας, έφερε και το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Olvio

Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.