"Anastasia: The musical": Demy, Παπακωνσταντίνου, Τσαλταμπάσης και Στρατής φέρνουν το Μπρόντγουεϊ στην Αθήνα!

Με άκρως γιορτινή διάθεση έρχεται για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή (συγκεκριμένα αυτήν του Παλλάς) το φαντασμαγορικό μιούζικαλ που εμπνέεται από το μυστήριο γύρω από την τύχη της Μεγάλης Δούκισσας Αναστασίας Ρομανόφ (από 23/12).

Anastasia the musical © Διονύσης Κούτσης

Η θερμοκρασία πέφτει, η πόλη έχει βάλει ήδη τα γιορτινά της και τι καλύτερο από το να τρυπώσουμε σε μια θεατρική σκηνή για να παρακολουθήσουμε μια παράσταση. Και όχι μια "απλή" παράσταση, αλλά ένα μοναδικό μιούζικαλ· και όχι σε μια "απλή" σκηνή, αλλά στον πολυτελή χώρο του θεάτρου Παλλάς. Εκεί, η μάστερ του είδους Θέμις Μαρσέλλου ("Η μελωδία της ευτυχίας", "Mamma mia!", "Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ' τη γη", για να θυμίσουμε μόνο μερικά παραδείγματα) επιστρέφει σκηνοθετώντας το "Anastasia: The musical" (από 23/12).

Anastasia The Musical

Εμπνευσμένο από την κινηματογραφική ταινία της Twentieth Century Fox Motion Pictures, το έργο αντλεί έμπνευση από τον μύθο για την τύχη της Μεγάλης Δούκισσας Αναστασίας Ρομανόφ. Ενώ όλη η οικογένειά της εκτελέστηκε από τους Μπολσεβίκους μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, οι φήμες ότι εκείνη είχε επιζήσει και κάπου βρισκόταν κατέκλυζαν την Αγία Πετρούπολη. Μάλιστα, πολλές ήταν οι γυναίκες που ισχυρίστηκαν ότι είναι η Αναστασία εκμεταλλευόμενες την ομοιότητά τους με εκείνη.

Και κάπου εδώ ξεκινά και η ιστορία του "Anastasia: The musical". Ένας πρώην αριστοκράτης, ο Βλαντ Πόποφ, και ένας απατεώνας, ο Ντμίτρι, προσπαθούν να βρουν μια κοπέλα που να μοιάζει στην πριγκίπισσα Αναστασία, ώστε να αποσπάσουν χρήματα από τη μοναδική εναπομείνασα Ρομανόφ, τη χήρα αυτοκράτειρα Μαρία. Χωρίς να το περιμένουν, βρίσκουν την Άνια, μια ταπεινή κοπέλα που προσπαθεί να φύγει για το Παρίσι σε αναζήτηση της καταγωγής της. Εκείνη δεν έχει παρά θολές αναμνήσεις από την οικογένειά της λόγω αμνησίας και μοιάζει απίστευτα στην Αναστασία, οπότε εξυπηρετεί τέλεια το σχέδιο των δύο ανδρών. Όσο εξελίσσεται όμως η πλοκή (και ένας έρωτας αρχίζει να φουντώνει), θα αποκαλυφθεί ότι η ομοιότητά της δεν είναι καθόλου τυχαία…

Anastasia the musical
Διονύσης Κούτσης©

Διαβάστε Επίσης

Η συνταγή της επιτυχίας γι’ αυτό το λαμπερό μιούζικαλ είναι φυσικά το διαλεχτό καστ του. Στο ρόλο της Άνια θα απολαύσουμε τη μοναδική Demy, η οποία επανέρχεται στο είδος μετά από επτά χρόνια, ενώ η πολύπειρη Μίρκα Παπακωνσταντίνου θα μεταμορφωθεί σε αυτοκράτειρα Μαρία. Στους ρόλους των Βλαντ Πόποφ και Ντμίτρι θα δούμε τους ταλαντούχους Θανάση Τσαλταμπάση και Ίαν Στρατή αντίστοιχα, οι οποίοι πλαισιώνονται από τους Θοδωρή Γιαννόπουλο, Ντόρα Γκέγκα, Μαρία Κοσμάτου, Πάνο Μαλακό, Κοσμά Μεταξόπουλο, Άνθια Ξυδά, Πάρι Παρασκευάδη, Στέργιο Περτσινίδη, Δανάη Τσούμου και τη σκηνοθέτρια. Μιούζικαλ όμως χωρίς ζωντανή ορχήστρα δεν γίνεται, γι’ αυτό και στη σκηνή του Παλλάς θα ακούσουμε τα τραγούδια του Στίβεν Φλάερτι (μουσική) και της Λιν Άρενς (στίχοι) από την επταμελή ορχήστρα που θα διευθύνει ο πιανίστας Νικόλας Γουάστωρ. Τέλος, οι εντυπωσιακές χορογραφίες της Άννας Αθανασιάδη και τα ακόμη πιο εντυπωσιακά κοστούμια της Παναγιώτας Κοκκορού συμπληρώνουν ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Anastasia The Musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 180 '

Η συγκλονιστική ιστορία της χαμένης πριγκίπισσας Αναστασίας Ρομανόφ με φόντο τη ρωσική επανάσταση, εμπνευσμένη από την κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1997 και το θεατρικό έργο της Μαρσέλ Μορέτ (διασκευή: Γκ. Μπόλτον). Εν μέσω της αναταραχής της ρωσικής επανάστασης με το καθεστώς των Μπολσεβίκων να βρίσκεται σε άνοδο, η Άνια βρίσκεται εγκλωβισμένη στην Αγία Πετρούπολη και αναζητά να ανακαλύψει ξανά το παρελθόν της, το οποίο πιστεύει ότι βρίσκεται στο Παρίσι. Μαζί με τον πρώην αριστοκράτη, Βλαντ Πόποφ κι έναν τολμηρό απατεώνα, τον Ντμίτρι, που θέλουν να την χρησιμοποιήσουν για να ξεγελάσουν τη μοναδική εναπομείνασα Ρομανόφ, τη χήρα αυτοκράτειρα Μαρία, ώστε να πιστέψει ότι η Άνια είναι η χαμένη Αναστασία, δραπετεύουν στο Παρίσι.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.