"Θα σε δω στον παράδεισο": Αυλαία για το τελευταίο έργο του Νιλ Σάιμον στο θέατρο Αλκμήνη

Τελευταία ευκαιρία για να δείτε το έργο για την απόλυτη αγάπη, που ενώνει την ζωή με τον θάνατο, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

Θα σε δω στον παράδεισο ©Αγγελική Κοκκοβέ

Το έργο "Θα σε δω στον παράδεισο" του Νιλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στο θέατρο Αλκμήνη, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Τι μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να μένει προσκολλημένος σε έναν μεγάλο έρωτα, ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή; Να συνυπάρχει μαζί του, να μιλάει μαζί του, να τον συμβουλεύεται, να κάνει έρωτα μαζί του... και όλα αυτά παρά τις έντονες αντιδράσεις του περίγυρου. Η πρωταγωνίστρια του έργου, Ρόουζ, την οποία υποδύεται η Άννα Αδριανού, ζει αυτήν ακριβώς την κατάσταση, τα τελευταία χρόνια, από την ημέρα που ο μεγάλος έρωτας της ζωής της, Ουάλς, ρόλο που ερμηνεύει ο Γιώργης Κοντοπόδης, πέθανε από ανακοπή την ώρα που οι δυο τους έκαναν μπάρμπεκιου στον κήπο. Η δεινή οικονομική κατάσταση της Ρόουζ, αναγκάζει το φάντασμα του νεκρού προστάτη - φύλακα άγγελού της, να επιστρατεύσει το τελευταίο ανολοκλήρωτο έργο του, προκειμένου η Ρόουζ να βγει από αυτό το αδιέξοδο. 

Θα σε δω στον παράδεισο
©Αγγελική Κοκκοβέ

Και έτσι βρισκόμαστε ένα απόγευμα του Σεπτέμβρη, μόλις έχει μπει το φθινόπωρο και τα φύλλα έχουν αρχίσει να πέφτουν στην παραθαλάσσια εξοχική κατοικία του έργου μας, με τη Ρόουζ, την πάντα πιστή βοηθό της Αρλέν, που επιφυλάσσει μια έκπληξη για τους θεατές και τον νέο συγγραφέα, Τζον, που επιφυλάσσει μια άλλη έκπληξη για την Αρλέν, να βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του Ουάλς, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί στις 12 μέρες που απομένουν, μέχρι το πνεύμα να περάσει στην άλλη διάσταση. Η παράξενη αύτη συνύπαρξη δημιουργεί πολλές αντιφάσεις, οι οποίες εντείνονται όσο προχωράει το έργο, προκαλώντας γέλιο, οξύμωρες καταστάσεις, παρεξηγήσεις και εξάρσεις, μέχρι φυσικά να έρθει η στιγμή της λύτρωσης για τη Ρόουζ , λίγο πριν το συγκινητικό φινάλε.

Θα σε δω στον παράδεισο
©Αγγελική Κοκκοβέ

Στους δύο άλλους ρόλους του έργου συναντάμε δύο νέους ηθοποιούς, τη Δανάη Καλοπήτα και τον Νίκο Καραγιαννίδη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Θα σε δω στον παράδεισο

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η Ρόουζ, μία θεατρική συγγραφέας αποσυρμένη πια στο εξοχικό της μαζί με την πιστή γραμματέα της, αναπολεί τις μέρες που ζούσε με τον έρωτα της ζωής της, τον Ουάλς, συγγραφέα με τεράστια καριέρα που την έχει στιγματίσει. Αν και εκείνος έχει πεθάνει εδώ και χρόνια, η Ρόουζ συνεχίζει να… ζει μαζί του. Οι άνθρωποι τριγύρω της δεν αντιλαμβάνονται την παρουσία του, μέχρι που -αναπόφευκτα- έρχεται η στιγμή που πρέπει να συνυπάρξουν στο ίδιο δωμάτιο μαζί του, εξαιτίας μιας ιδιαίτερης συνθήκης: ο νεαρός Τζον έρχεται για να ολοκληρώσει το τελευταίο και ημιτελές έργο του, υπό την καθοδήγηση του ίδιου μέσω της Ρόουζ.

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.