"Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας": Ποδαρικό στο Embassy για την πρώτη του υπερπαραγωγή

Η πρώτη παράσταση του ιστορικού κινηματογράφου του Κολωνακίου που γίνεται θεατρική σκηνή είναι γεγονός. Τι είπαν στη συνέντευξη τύπου για αυτήν ο Γιώργος Βάλαρης και ο «Γουίλι Γουάνκα» Αλέξανδρος Μπουρδούμης;

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας Πάνος Γιαννακόπουλος©

Μια ανάσα από την πλατεία Κολωνακίου, πάνω στην Πατριάρχου Ιωακείμ, βρίσκεται ένας κινηματογράφος που σίγουρα οι μεγαλύτεροι θα γνωρίζουν και θα θυμούνται. Ο λόγος για το Embassy, έναν χώρο ιστορικό που περνά σε νέα εποχή, αφήνοντας πίσω το "σελιλόιντ παρελθόν του" για να φιλοξενήσει τη μαγεία του σανιδιού. Κάπως έτσι περιέγραψε αυτή την νέα αρχή ο Γιώργος Βάλαρης στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στον ανανεωμένο χώρο με τους πράσινους γρανίτες, τα κόκκινα χαλιά και τους κρυφούς φωτισμούς στο πλαίσιο της πρώτης του παραγωγής, που δεν είναι άλλη από το "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας”. Η  ιστορία Ρόαλντ Νταλ, που έχει γίνει εις διπλούν ταινία και έχει σαρώσει το Broadway και το West End, έρχεται τώρα και στην Ελλάδα (από 22/12 και για όλη τη σεζόν).

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας

 

Διαβάστε Επίσης

"Θέλω να δώσω στο κοινό κάτι που να περνά ένα μήνυμα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάστερ των μιούζικαλ Γιώργος Βάλαρης, δείχνοντάς μας ότι ένα μεγάλο θέαμα είναι πολλά περισσότερα από ένα φαντεζί παρουσιαστικό. Βέβαια, ας το παραδεχτούμε: Χριστούγεννα είναι, και μια έξοδος σε μια παράσταση με εντυπωσιακά κοστούμια, σκηνικά, χορογραφίες, μελωδίες αλλά και video art που θα μείνει αξέχαστο σε μικρούς και μεγάλους. Στον ρόλο του εκκεντρικού ιδιοκτήτη του μαγικού εργοστασίου που παράγει κάθε λογής πειρασμό βρίσκεται ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος αποκάλυψε ότι, όταν είδε την παράσταση στο Λονδίνο, είχε ευχηθεί να ερμηνεύσει κάποτε ακριβώς αυτόν τον χαρακτήρα.  

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

 

Την παράσταση κλέβουν βέβαια οι μικροί πρωταγωνιστές, δηλαδή τα δύο παιδιά που θα ερμηνεύσουν τον περίφημο Τσάρλι Μπάκετ, ο οποίος κέρδισε το πολυπόθητο χρυσό εισιτήριο που του εξασφάλιζε μια θέση στην ξενάγηση στα άδυτα του εργοστασίου. Πρόκειται για τον Σπύρο Ντούγια, που ξεχώρισε στις "Άγριες μέλισσες”, αλλά και για τον πρωτοεμφανιζόμενο Γιώργο Καραμολέγκο. "Στις πρόβες δεν βαριόμαστε, κάνουμε πλάκα” είπε με περισσή αθωότητα ο μικρός Σπύρος, κάνοντας τον θίασο να ξεσπάσει σε γέλια, ενώ ο έτερος "Τσάρλι" εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για τη συμμετοχή του στο έργο.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Μέσα σε αυτό το χαλαρό κλίμα, το μικρόφωνο πέρασε και στους δημοσιογράφους. Με αφορμή τις ερωτήσεις μας, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης παραδέχτηκε ότι δεν μπήκε στον πειρασμό να ξαναδεί την ταινία που σφράγισε ο Τζόνι Ντεπ με την ερμηνεία του. Αυτή άλλωστε, έχει καταγραφεί στο υποσυνείδητο και εκεί θα μείνει, καθώς, όπως δήλωσε ο ηθοποιός, δεν μπήκε στη διαδικασία να τον μιμηθεί. O Μπουρδούμης καλείται επομένως μαζί με το υπόλοιπο καστ να δώσουν τη δική τους υπογραφή στο μιούζικαλ, σε μια παράσταση που υπόσχεται να είναι εφάμιλλη με τις παραγωγές του εξωτερικού, πάνω στην ώρα για τις γιορτές.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.

"Uncanny valley": Οι Rimini Protokoll συμμετέχουν με περφόρμανς στο Athens Digital Arts Festival

Η γερμανική θεατρική ομάδα που δημιούργησε το επιδραστικό θεατρικό κίνημα Reality Trend έρχεται στο Ρεξ, με μια περφόρμανς με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.