"Συρανό", "Ο Θάνατος του εμποράκου", "Ο Γλάρος", "Όταν πέθανα", "Εγώ, εγώ… κι εγώ": Πέντε δυνατά έργα για όλα τα γούστα

Συρανό 'Συρανό'

Ξεκινάμε με τον "Συρανό", την ιστορία που σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο Μιχάλης Σαράντης, με τη Λένα Παπαληγούρα ως την αγαπημένη του, που αγνοεί τον εσωτερικό του κόσμο – ή μήπως όχι; (Αλκυονίς).

Ο Θάνατος του εμποράκου
"Ο Θάνατος του εμποράκου"

Στο Ζίνα βλέπουμε τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη σε μια κατάθεση ψυχής να υποδύεται τον κατεστραμμένο από το αμερικάνικο όνειρο Γουίλι στον "Θάνατο του εμποράκου". Στο πλάι του, η Έφη Μουρίκη, με σκηνοθέτη και εδώ τον Νανούρη.

Γλάρος
"Ο Γλάρος"

Παραμένοντας στα Εξάρχεια, συναντούμε στο Προσκήνιο (από 15/12) τον τσεχοφικό "Γλάρο" από τον Δημήτρη Καραντζά.

Όταν πέθανα
"Όταν πέθανα"

Από κωμωδίες αναμένουμε τη θεατρική επιστροφή του Λάκη Λαζόπουλου με το "Όταν πέθανα" (από 23/12, Βέμπο): Τι έχει να πει στην πρώτη του γυναίκα (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) και στον ψυχίατρό του (Διονύσης Ατζαράκης) ένας νεκρός που ζωντανεύει; Τέλος, πού τελειώνει το ψέμα και πού αρχίζει η αλήθεια θα αναρωτηθούμε στην κωμωδία "Εγώ, εγώ… κι εγώ", με τους Φάνη Μουρατίδη και Εβελίνα Παπούλια. Σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου (από 15/12, Αλάμπρα).

Εγώ, εγώ... κι εγώ
"Εγώ, εγώ… κι εγώ"

ΑΛΚΥΟΝΙΣ Ιουλιανού 42, Πλ. Βικτωρίας, 2108828100
ΖΙΝΑ Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, Εξάρχεια, 2106424414
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Καπνοκοπτηρίου 8, Εξάρχεια, 2108256838 Β
ΕΜΠΟ, Καρόλου 18, Μεταξουργείο, 2105221767
ΑΛΑΜΠΡΑ Στουρνάρη 53, Εξάρχεια, 2105220120
tagaristheatre.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"8 γυναίκες" βγαίνουν σε θερινή περιοδεία!

Η διάσημη αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά με έναν αχτύπητο γυναικείο θίασο περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/05/2024

Τι θα δούμε φέτος στη Σκιά των Βράχων;

Δείτε το πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων που προσφέρονται φέτος στο καθιερωμένο ραντεβού μας στο θέατρο Βράχων.

Χριστίνα Σουγιουλτζή: "Στην εποχή μας, έχουμε πάρει αποστάσεις ασφαλείας από το τελετουργικό του πένθους"

Η ψυχή της ομάδας χορευτών/ακροβατών "Κι όμΩς κινείται" μιλάει στο "α" για την πρωτότυπη δουλειά τους πάνω στους αριστοφανικούς "Βατράχους".

Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη: "Χρειάζεται αντίσταση για να μην κάνεις κατάχρηση της δύναμης που σου δίνεται"

Με αφορμή τη νέα της παράσταση "Ριχάρδος III*", η σκηνοθέτιδα έδωσε μια συνέντευξη στο "α" όπου μιλά για τη συνεργασία της με τον Ανδρέα Φλουράκη που υπογράφει και το κείμενο, ρίχνοντας μια λοξή ματιά στο σπουδαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για την κατάχρηση της εξουσίας.

Nέα αρχή στο θέατρο Άλμα με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στο τιμόνι

Με τη θεατρική μεταφορά μιας σκληρής ταινίας του "Δόγματος 95", το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου κι έναν μονόλογο με τη Στεφανία Γουλιώτη θα εγκαινιάσει τη σεζόν 24-25 το θέατρο Άλμα.

"Μπαμπάδες με ρούμι" κερνούν οι Ρέππας-Παπαθανασίου αυτό το καλοκαίρι

Τα ανοιχτά θέατρα της Αττικής (αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας) πρόκειται να υποδεχτούν αυτή τη θερινή περίοδο την επιτυχημένη κωμωδία με τους Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Σοφία Βογιατζάκη αλλά και τρεις νέες προσθήκες στο καστ.

Χορός επί τρία για αυτή την εβδομάδα

Μία μαμά με την κόρη της, ένα γυναικείο ensemble κι ένα χορευτικό σύνολο με έναν μη χορευτή ανεβαίνουν τις επόμενες ημέρες σε τρεις σκηνές της πόλης.