"Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας": Πρώτες φωτογραφίες από το μιούζικαλ που ανεβάζει ο Γιώργος Βάλαρης

Το διάσημο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ πάνω στο συναρπαστικό μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε απόδοση και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη με τριανταμελή θίασο, ζωντανή δεκαμελή ορχήστρα και εντυπωσιακά video art.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας Πάνος Γιαννακόπουλος©

Ο "Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας”, το δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ που έχει συναρπάσει εκατομμύρια θεατές, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε απόδοση και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη. Η ελληνική εκδοχή του μιούζικαλ των Μαρκ Σάιμαν και Σκοτ Γουίτμαν ζωντανεύει την ξεχωριστή μυθιστορηματική περιπέτεια του Ρόαλντ Νταλ με τριανταμελή θίασο, ζωντανή δεκαμελή ορχήστρα και εντυπωσιακά video art. Το ολοκαίνουργιο Embassy Theater, ο άλλοτε ιστορικός κινηματογράφος του Κολωνακίου που άλλαξε ταυτότητα και μετατράπηκε σε ένα υπερσύγχρονο θέατρο από την "Embassy Παραγωγές Πολιτισμού", θα φιλοξενήσει το feel-good οικογενειακό θέμα για όλη την οικογένεια από τις 22 Δεκεμβρίου. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ερμηνεύσει το ρόλο του εκκεντρικού σοκολατοποιού Γουίλι Γουόνκα, ο μικρός Σπύρος Ντούγιας αναλαμβάνει το ρόλο του Τσάρλι Μπάκετ, ένα από τα πέντε τυχερά παιδιά που θα καταφέρουν να βρουν το "χρυσό" εισιτήριο ανάμεσα σε εκατομμύρια σοκολάτες και να βρεθούν στο μυθικό "Εργοστάσιο της σοκολάτας”, ενώ ο Πέτρος Ξεκούκης θα υποδυθεί τον Παππού Τζο.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Λίγα λόγια για την ιστορία

Ο Τσάρλι Μπάκετ είναι ένα πολύ φτωχό αγόρι που ζει με τη μαμά του και τους τέσσερις παππούδες του σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Όλα αρχίζουν όταν η μικρή πόλη του Τσάρλι αναστατώνεται από την εμφάνιση ενός ζαχαροπλαστείου με τις διάσημες σοκολάτες Γουόνκα! Μεταμφιεσμένος ιδιοκτήτης ο εκκεντρικός Γουίλι Γουόνκα που ξαφνικά ανακοινώνει ότι θα ξανανοίξει τις πύλες του εργοστασίου του σε πέντε τυχερούς που θα βρουν το χρυσό χαρτάκι. Νικητές, ο λαίμαργος Αύγουστος Κλουπ, η κακομαθημένη Βερούκα Σολτ, η ποπ  ινφλουένσερ και σταρ της τσιχλόφουσκας Βιολέτα Μπορεγκάρ, ο εθισμένος τηλεορασόπληκτος Μάικ Τίβι και τελευταίος τυχερός ο σεμνός Τσάρλι Μπάκετ που λατρεύει  τις σοκολάτες Γουόνκα και πάντα ονειρευόταν να ζήσει από κοντά την εμπειρία της κατασκευής της σοκολάτας στο περίφημο εργοστάσιο Γουίλι Γουόνκα! Όταν οι πύλες ανοίξουν όλοι μαζί θα ξεκινήσουν ένα απρόβλεπτο ταξίδι στο παράξενο εργοστάσιο που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή τους, μέσα από τον κόσμο της φαντασίας του Γουίλι Γουόνκα, με ποτάμια ζεστής σοκολάτας, τρελούς σκίουρους στο εργοστάσιο με τα καρύδια, δάση με τεράστια χρωματιστά ζαχαρωτά και γλειφιτζούρια και άλλα υπέροχα μυστηριώδη σκηνικά τοπία, τα οποία αποκαλύπτονται από την ομάδα της περίεργης μικροσκοπικής φυλής των Ούμπα-λούμπα που φτιάχνουν τις περίφημες σοκολάτες Γουόνκα και δίνουν ένα απρόβλεπτο κωμικοδραματικό μάθημα ζωής στους τέσσερις υποψήφιους.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Όπως είπε ο Γιώργος Βάλαρης για το έργο σε συνέντευξή του στο "α”: "Ο Γουίλι Γουόνκα γίνεται παρατηρητής των αδυναμιών και των ιδιαίτερων συμπεριφορών του κάθε παιδιού, αποκαλύπτοντας με έναν αυστηρό και διδακτικό τρόπο τις συνέπειες του να λειτουργούμε εγωιστικά και με έλλειψη αξιοπρέπειας. Το καλό όμως θριαμβεύει στο τέλος, όπως και στα περισσότερα παραμύθια. Ο Τσάρλι αποδεικνύεται ένας γνήσιος χαρακτήρας που με την αυθεντικότητά του υπερνικά μοιραία τα ελαττώματα των άλλων παιδιών, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη ενός δύσκολου και εκκεντρικού ανθρώπου όπως ο Γουίλι Γουόνκα. Αυτή η πορεία των βασικών χαρακτήρων μιλάει για την αλήθεια της ζωής, τη γνησιότητα των συναισθημάτων και την υπερνίκηση κάθε εμποδίου προκειμένου να πετύχουμε το όνειρό μας. Σχετίζεται όμως και με το παγκόσμιο αίτημα του καιρού μας για αγάπη και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας”.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Το παιδικό βιβλίο "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας” κυκλοφόρησε το 1964 στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θεωρείται ως ένα από τα πιο δημοφιλή έργα παιδικής λογοτεχνίας και μεταφέρθηκε ήδη δύο φορές με επιτυχία στον κινηματογράφο με τις ταινίες "Ο Γουίλι Γουόνκα και το εργοστάσιο της σοκολάτας" (1971) με πρωταγωνιστή τον Τζιν Γουάιλντερ και "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας" (2005) με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ. Το Δεκέμβριο του 2023 αναμένεται και η κυκλοφορία της ταινίας prequel με τίτλο "Wonka" που εστιάζει στο πως ξεκίνησε ο Γουίλι Γουόνκα το εργοστάσιο της σοκολάτας, με τον δημοφιλή πρωταγωνιστή Τιμοτέ Σαλαμέ στον ομώνυμο ρόλο.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Η σουρεαλιστική ατμόσφαιρα του μυθικού εργοστασίου γίνεται το φόντο μιας μοναδικής θεατρικής υπερπαραγωγής, σε μουσική Μαρκ Σάιμαν, πρωτότυπο κείμενο Ντέιβιντ Γκρέιγκ, απόδοση πρωτότυπων στίχων των Μαρκ Σάιμαν και Σκοτ Γουίτμαν από τον Γιώργο Βάλαρη και την Φαίη Σούκου, σκηνικά από την Άννα Βεσκούκη, κοστούμια από την Παναγιώτα Κοκκορού, μουσική διεύθυνση από τον Ηλία Καλούδη, χορογραφία από τον Μάρκο Γιακουμόγλου, φωτισμούς από την Κατερίνα Μαραγκουδάκη, video art από το Χ square lab. Στην παράσταση θα δούμε τραγούδια από την κινηματογραφική ταινία των Λέσλι Μπρίκιους και Άντονι Νιούλι. 

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Συμπρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Γιάννης Βογιατζάκης, Γιώργος Βούντας, Έμιλυ Γουσγούνη, Ελένη Δήμου, Λία Ζάιου, Πέτρος Ιωάννου, Στέλιος Κέλλερης, Μάριος Μαριόλος, Γιώργος Μαρτίνος, Αδαμαντία Μαστροδούκα, Ζέτα Μαστροδούκα, Αρμάν Eδουάρδος Μενετιάν, Ιουλίτα Μωσαΐδου, Εύα Σταμάτη, Δανάη Τσιρώνη, Φαίδων Φαρίντ, Αννα Φιλιππάκη, Γιώργος Φράγκος.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com
 

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Δείτε το trailer της παράστασης "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας"
 

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/04/2024

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.