"Tchaikovsky Ballet Festival": Το Ukrainian Classical Ballet παρουσιάζει τρία από τα πιο αγαπημένα έργα του μεγάλου συνθέτη

Η αρχή γίνεται με τον γιορτινό "Καρυοθραύστη" και την φανταστική περιπέτεια της μικρής Κλάρας, ακολουθεί η αξεπέραστη ιστορία αγάπης της "Λίμνης των κύκνων" και τέλος η παραμυθένια "Ωραία Κοιμωμένη" των αδελφών Γκριμ.

Καρυοθραύστης - Tchaikovsky Ballet Festival

Το διεθνούς φήμης ουκρανικό μπαλέτο Ukrainian Classical Ballet παρουσιάζει το "Tchaikovsky Ballet Festival" στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών (22/12-7/1). Τρία από τα πιο αγαπημένα έργα του θρυλικού συνθέτη ζωντανεύουν σε ένα εναλλασσόμενο πρόγραμμα. Η αρχή γίνεται με τον γιορτινό "Καρυοθραύστη" και την φανταστική περιπέτεια της μικρής Κλάρας, ακολουθεί η αξεπέραστη ιστορία αγάπης της "Λίμνης των κύκνων" και τέλος η παραμυθένια "Ωραία Κοιμωμένη" των αδελφών Γκριμ. 

Το Ukrainian Classical Ballet είναι ένα διεθνούς φήμης μπαλέτο από την Ουκρανία, το οποίο αποτελείται από επαγγελματίες χορευτές με πάθος και μεράκι για την τέχνη τους. Οι χορευτές, απόφοιτοι κορυφαίων Ανωτάτων Σχολών χορού από όλη την Ουκρανία αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με την υψηλού επιπέδου τεχνική τους μας γοητεύουν και μας μεταφέρουν στον ονειρικό κόσμο του Τσαικόφσκι, δίνοντας ζωή στις ωραιότερες ιστορίες μπαλέτου.

"Καρυοθραύστης"

Καρυοθραύστης

Η πιο τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Η χορογραφία του Μαριούς Πετιπά και η μουσική του Τσαϊκόφσκι τον έχει καθιερώσει ως μία από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις.

Η Κλάρα, αποκοιμιέται ένα βράδυ Χριστουγέννων και μεταφέρεται σε έναν ονειρικό κόσμο γεμάτο εκπλήξεις. Γνωρίζουμε κι εσείς την αξιαγάπητη νεράιδα των γλυκών, τον δυνατό στρατό των ποντικών, τις μικρές χιονονιφάδες και τον χορό τους και φυσικά τον γοητευτικό Καρυοθραύστη. 

"Λίμνη των Κύκνων"

Λίμνη των Κύκνων

Ένα έργο σημείο αναφοράς στο κλασσικό μπαλέτο, αλλά και στα έργα του θρυλικού συνθέτη Τσαϊκόφσκι. Γνωρίζουμε την πανέμορφη Odette, μια κοπέλα η οποία εξαιτίας ενός κακού μάγου είναι καταδικασμένη να ζει η μισή ως κύκνος.

"Ωραία Κοιμωμένη"

Ωραία Κοιμωμένη

Η αγαπητή σε όλους ιστορία των αδελφών Γκριμ, ζωντανεύει μέσα από τη μουσική του Τσαϊκόφσκι αλλά και τους χορευτές του Imperial Classical Ballet σε μια παράσταση που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους. Η προφητεία μιας κακόβουλης μάγισσας, θα καταδικάσει μια μικρή πριγκίπισσα σε έναν αιώνιο ύπνο, όταν στα 16α της γενέθλιά θα τρυπηθεί από μια βελόνα. Η καλή νεράιδα όμως θα αλλάξει την προφητεία. Μόνο το φιλί ενός πρίγκιπα μπορεί να σώσει την πριγκίπισσα και να σπάσει τα μάγια.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

"Uncanny valley": Οι Rimini Protokoll συμμετέχουν με περφόρμανς στο Athens Digital Arts Festival

Η γερμανική θεατρική ομάδα που δημιούργησε το επιδραστικό θεατρικό κίνημα Reality Trend έρχεται στο Ρεξ, με μια περφόρμανς με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.

"Glorious Epic": Έχεις ξαναδεί σύγχρονο χορό στο Alcatraz Strip Club;

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει μια "ένδοξη έπικ παράσταση χορού", μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου στο πιο φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας.

Τα πρώτα residencies του Εθνικού Θεάτρου είναι γεγονός

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος "Residencies" του Εθνικού ξεκίνησε και τρεις καλλιτέχνες από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν σε σημαντικά ευρωπαϊκά θέατρα αλλά και ισάριθμοι από το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν από το Εθνικό.

Το 14ο "Off-off Athens" μάς αποκαλύπτει το πρόγραμμά του και μας παροτρύνει να κοιτάξουμε ψηλά

"Κοιτάμε ψηλά" είναι το μότο του φετινού φεστιβάλ του Επί Κολωνώ που αφιερώνεται στη νεανική θεατρική δημιουργικότητα. Ανακαλύψτε τις 30 ομάδες που συμμετέχουν και τις παραστάσεις τους.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 16 ως 22 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

"The party": Χορός σαν μαύρη κωμωδία στο Olvio

Η ομάδα χορού Dance Company Μαζί κι η Μαρία Μάργαρη παρουσιάζουν μια παράσταση σύγχρονου χορού εμπνευσμένη από την ομότιτλη ταινία της Σάλι Πότερ, όπου μία μάζωξη παίρνει απροσδόκητη τροπή μετά από κάποιες αποκαλύψεις.