"Τα 39 σκαλοπάτια": Ο Μάκης Παπαδημητρίου προτείνει μια κωμική εκδοχή της νουάρ περιπέτειας

Ο δημοφιλής ηθοποιός σκηνοθετεί το έργο στο οποίο βασίστηκε η μεγάλη επιτυχία του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Τα 39 σκαλοπάτια ©Patroklos_Skafidas

"Τα 39 σκαλοπάτια", ένα θρίλερ κατασκοπείας με μία γενναία δόση κωμωδίας στο στυλ των Monty Python, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου. Η διασκευή του Πάτρικ Μπάρλοου βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τζον Μπιούκαν και στην ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ και αφηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια ενός άνδρα που ζει μια μάλλον βαρετή ζωή και ξαφνικά βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα πολύπλοκο σχέδιο κατασκοπείας, ρομαντισμού και θανατηφόρων μυστικών. Πρωταγωνιστούν τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί, ο Μάκης Παπαδημητρίου, η Γρηγορία Μεθενίτη, ο Γιάννης Λατουσάκης και ο Παναγιώτης Γουρζουλίδης, που ερμηνεύουν πλήθος διαφορετικών χαρακτήρων, σε μια σπιντάτη παράσταση.

Τα 39 σκαλοπάτια
©Patroklos Skafidas

Σημείωμα σκηνοθέτη

"Η ομορφιά αυτού του έργου δεν έγκειται μόνο στις γρήγορες σκηνές καταδίωξης ή στον συναρπαστικό ιστό που υφαίνουν χαρακτήρες και καταστάσεις, έγκειται στη μαγεία του θεάτρου. Αυτό το έργο μάς προκαλεί να επεκτείνουμε τη φαντασία μας, να δούμε ένα τρένο σε μερικά μπαούλα, ή μια σκηνή διαφυγής πάνω από μια γέφυρα στην σκάλα του θεάτρου. Είναι ένας φόρος τιμής στις ημέρες μιας κλασικότερης αφήγησης, όπου τα λίγα σκηνικά και η δύναμη των λέξεων μπορούν να δημιουργήσουν μια αξέχαστη ζωντανή και πολύ κωμική εικόνα. Στην παράστασή μας, στοχεύσαμε στην ενίσχυση της αίσθησης του παιχνιδιού. Οι γρήγορες αλλαγές χαρακτήρων, η φυσική κωμωδία και η ανεπιφύλακτη αγάπη για το θέατρο είναι όλα κεντρικά στο όραμά μας. Θέλουμε το κοινό να μην παρακολουθεί απλώς μια παράσταση, αλλά να ζει τη χαρά της δημιουργίας, να γελά με τις "ανοησίες” και να θαυμάζει την εφευρετικότητα. Ο κόσμος σήμερα συχνά απαιτεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας οπτικά εφέ, αλλά τα "39  σκαλοπάτια” είναι μια ευχάριστη υπενθύμιση ότι, μερικές φορές, όλα όσα χρειαζόμαστε είναι λίγη έξυπνη διανόηση, μια δόση φαντασίας και μια καρδιά γεμάτη πάθος. Είναι η γιορτή της απλότητας, της δημιουργικότητας και της αιώνιας τέχνης της αφήγησης".

Τα 39 σκαλοπάτια
©Patroklos Skafidas.

Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Μάκη Παπαδημητρίου, η κίνηση της Σεσίλ Μικρούτσικου, τα σκηνικά και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη, τα κοστούμια της Κλαιρ Μπρέσγουελ και η μουσική του Θοδωρή Οικονόμου. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται στις 30 Οκτωβρίου, στο θέατρο "Τζένη Καρέζη".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

«Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ένα κορυφαίο ανέβασμα Μπέκετ από τον Θόδωρο Τερζόπουλο

Είδαμε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση τη μνημειώδη παράσταση που σκηνοθέτησε ο διεθνής Έλληνας δημιουργός με το ιταλικό Emillia Romagna Teatro.

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber