"Βάκχες" σκηνοθετεί η Έλενα Μαυρίδου και οργανώνει ακρόαση

Μια νέα σκηνοθετική άποψη των "Βακχών" του Ευριπίδη θα δούμε το καλοκαίρι από την Έλενα Μαυρίδου, η οποία οργανώνει ακρόαση για τους ηθοποιούς που θα στελεχώσουν το Χορό.

Έλενα Μαυρίδου

Στις "Βάκχες" από τις συγκλονιστικότερες τραγωδίες του Ευριπίδη η λογική κονταροχτυπιέται με το παράλογο και η ιερή μανία, η μέθη της διονυσιακής λατρείας φτάνουν στο απόγειο τους. Γράφτηκε όταν ο Ευριπίδης ήταν σε μεγάλη ηλικία (405 π.Χ.) αυτοεξόριστος στην Μακεδονία και ερμηνεύτηκε μετά το θάνατο του. Ο βασιλιάς των Θηβών Πενθέας θέλει να εμποδίσει την εισαγωγή της λατρείας του Διονύσου στην πόλη του και κατασπαράζεται από τις ακόλουθες του θεού, τις Βάκχες. Το απολύτως τραγικό είναι ό,τι ο άνθρωπος που τις οδηγεί είναι η ίδια η μητέρα του, η Αγαύη, με τις αδελφές της.

Η Εταιρεία Τέχνης Ars Aerterna θα παρουσιάσει της "Βάκχες" το καλοκαίρι και πραγματοποιεί ακρόαση για τις ανάγκες του Χορού της παραγωγής που θα περιοδεύσει το καλοκαίρι 2023 σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου. Συγκεκριμένα, αναζητούνται γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιοί με καλή γνώση κρουστού οργάνου και ικανότητες στο τραγούδι και στην κίνηση. Οι ενδιαφερόμενες παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, με φωτογραφία και ένα self-tape όπου θα παίζουν κρουστά, τουλάχιστον ενός λεπτού, στο vakxes2023@gmail.com  έως τις 29/03. Στην ακρόαση θα κληθούν οι υποψήφιες που θα επιλεγούν με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα και θα ενημερωθούν στις 30/03 τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Απριλίου.  Οι υποψήφιες που θα επιλεγούν για την ακρόαση θα πρέπει να προετοιμάσουν απόσπασμα του χορού που θα σταλεί στα προσωπικά e-mail.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Άτλας της δεκαετίας του 2000": Νέες φωτογραφίες και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την παράσταση του Παντελή Φλατσούση

Βλέπουμε νέο υλικό από τη Κεντρική Σκηνἠ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου ο σκηνοθέτης θα έχει μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δημήτρη Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

"Άλλες εποχές": Βλέπουμε νέες φωτογραφίες από το έργο του Πίντερ για τα αινίγματα της μνήμης

Νέα ματιά στο σκηνοθετικό σύμπαν του Άρη Τρουπάκη μάς δίνουν οι φωτογραφίες από τη σκηνή του θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, όπου ερμηνεύουν ο Δημήτρης Αλεξανδρής, η Δέσποινα Κούρτη και η Ερατώ Πίσση.

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ένα κορυφαίο ανέβασμα Μπέκετ από τον Θόδωρο Τερζόπουλο

Είδαμε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση τη μνημειώδη παράσταση που σκηνοθέτησε ο διεθνής Έλληνας δημιουργός με το ιταλικό Emillia Romagna Teatro.

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.