Οι "Βάκχες" σε παράσταση κλειστού χώρου στο Έναστρον

Σε σκηνοθεσία Θάνου Περιστέρη με τον θίασο της Δραματικής Σχολής Τράγκα παρουσιάζονται οι «Βάκχες» του Ευριπίδη.

Βάκχες από τον θίασο της Δραματικής Σχολής Τράγκα

Ο Θάνος Περιστέρης καλλιτεχνικός διευθυντής του θιάσου της Δραματικής Σχολής Τράγκα ανεβάζει τις "Βάκχες" του Ευριπίδη με τον θίασο της σχολής βασιζόενος στην εξαιρετική, ποιητικής εμβέλειας αλλά και ρεαλιστικής καθαρότητας μετάφραση του Κ. Χ. Μύρη. Η παρουσίαση αποτελεί μια προσπάθεια αναβίωσης ενός θεσμού, που η Σχολή Τράγκα είχε από την ίδρυση της. Ο Θίασος της Δραματικής ήταν μια ιδέα του Θάνου Τράγκα και είχε ως αρχικό στόχο να περιοδεύσει σε μέρη της Ελλάδος που δεν είχαν θεατρικές σκηνές. Έπειτα τον παρέλαβε η Μαίρη Τράγκα και ο Θίασος περιόδευσε και στην Ευρώπη. Οι "Βάκχες" του Ευριπίδη ήταν η τελευταία παράσταση του Θιάσου. Από τις 28/1 που είναι η πρεμιέρα ο Θάνος Περιστέρης, πιάνει το νήμα από εκεί που είχε μείνει.

Βάκχες από τον θίασο της Δραματικής Σχολής Τράγκα

Οι "Βάκχες" ανεβαίνουν στο Θέατρο Έναστρον με τους σπουδαστές/απόφοιτους της, οι οποίοι συνεργάζονται με επαγγελματίες του χώρου και καθηγητές της Σχολής για την δημιουργία της παράστασης, έχοντας την ευκαιρία να βιώσουν μια προσομοίωση μιας επαγγελματικής συνθήκης. Πρόκειται για μια προσέγγιση που εξετάζει τα όρια του ρεαλισμού και της σωματικότητας. Είναι μια ημιεπαγγελατική παράσταση κατάλληλη για θεατές άνω των 16 ετών. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, στις 8 μ.μ. Οι χορογραφίες είναι του Τάσου Μπεκιάρη, η πρωτότυπη μουσική του Αλέξανδρου Μήτρου, η φωνητική διδασκαλία της Γεωργίας Αχιλλεοπούλου [JoSoul], τα κοστούμια της Βάσως Καρανίκα και οι ακροβατικές χορογραφίες της Αναστασίας Δέλτα.

Η  υπόθεση

Λένε πως η κόρη του Κάδμου, η Σεμέλη, γέννησε παιδί του Δία. Πως κεραυνώθηκε θέλοντας να δει την θεϊκή μορφή Του. Στάχτη έγινε, λένε. Κι από τη στάχτη της πήρε ο Δίας το έμβρυο, το έραψε στο μηρό του, απ’ όπου γεννήθηκε ο Διόνυσος… Λένε πως μεγάλωσε δίπλα στην Ινώ και κατόπιν με τις νύμφες του όρου Νύσα. Λένε πως ίδρυσε πόλεις και διαδίδει την τέχνη της οινοποιίας. Λένε πως έχει ακολουθία… Λένε πως είναι κατακτητής… Λένε πως έρχεται…Έρχεται; Σσσς! Θα ακούσει ο Πενθέας!

Πληροφορίες από την Ανώτερη Δραματική Σχολή Τράγκα, κρατήσεις: 6945777570.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Άτλας της δεκαετίας του 2000": Νέες φωτογραφίες και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την παράσταση του Παντελή Φλατσούση

Βλέπουμε νέο υλικό από τη Κεντρική Σκηνἠ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου ο σκηνοθέτης θα έχει μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δημήτρη Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

"Άλλες εποχές": Βλέπουμε νέες φωτογραφίες από το έργο του Πίντερ για τα αινίγματα της μνήμης

Νέα ματιά στο σκηνοθετικό σύμπαν του Άρη Τρουπάκη μάς δίνουν οι φωτογραφίες από τη σκηνή του θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, όπου ερμηνεύουν ο Δημήτρης Αλεξανδρής, η Δέσποινα Κούρτη και η Ερατώ Πίσση.

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ένα κορυφαίο ανέβασμα Μπέκετ από τον Θόδωρο Τερζόπουλο

Είδαμε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση τη μνημειώδη παράσταση που σκηνοθέτησε ο διεθνής Έλληνας δημιουργός με το ιταλικό Emillia Romagna Teatro.

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.