Ξεχωριστά θεατρικά Χριστούγεννα στη Βικτώρια

Δύο κλασικά αριστουργήματα και ένα νέο ελληνικό έργο παρουσιάζονται στο θέατρο Πορεία, το σημαντικό θεατρικό τοπόσημο της περιοχής υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Τάρλοου.

Κουκλόσπιτο ©Μαρίζα Καψαμπέλη

Δύο κλασικά αριστουργήματα και ένα νέο ελληνικό έργο παρουσιάζονται στο θέατρο Πορεία, το σημαντικό θεατρικό τοπόσημο της περιοχής υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Τάρλοου. Ο ίδιος σκηνοθετεί το "Κουκλόσπιτο", το διαχρονικό, τολμηρό έργο του Ίψεν που εκθέτει την υποκρισία που μπορεί να διαποτίζει ένα γάμο. Tο παρουσιάζει σε μια σύγχρονη και άκρως ατμοσφαιρική εκδοχή, εμπλουτισμένη από την πρωτότυπη μουσική -που εκτελεί η ίδια επί σκηνής- της συνθέτριας Κρυσταλίας Θεοδώρου και εστιάζει στην ωραία βιτρίνα της οικογενειακής και συζυγικής ευτυχίας που θρυμματίζεται βίαια. Υπέροχες ερμηνείες από τους ηθοποιούς, με επικεφαλής τη Λένα Παπαληγούρα και τον Γιώργο Χριστοδούλου, στους ρόλους της Νόρας και του Τόρβαλτ, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Βίκυ Κατσίκα, Θανάσης Δόβρης, Κώστας Βασαρδάνης και Όλγα Δαλέκου.

Κουκλόσπιτο
Μαρίζα Καψαμπέλη©

Για 4 μόνο παραστάσεις (27, 30/12 και 3, 6/1) επιστρέφει η παράσταση-έκπληξη "Νυχιάνγκ", επίσης σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου. Μία συνταρακτική οικογενειακή ιστορία κρύβεται στο πρώτο θεατρικό έργο της νεαρής Ευαγγελίας Γατσωτή, που έκανε αίσθηση με τον παλμό και το σύγχρονο λόγο του. Μέσα από μία απολύτως καθημερινή συνθήκη, αυτή ενός μανικιούρ, αναδύονται καίρια θέματα που αφορούν στις οικογενειακές σχέσεις, σε ένα έργο γεμάτο σασπένς, χιούμορ και μεγάλες ανατροπές,  που αναδεικνύουν μοναδικά στην παράσταση η Αλεξία Καλτσίκη και η Θάλεια Σταματέλου.

Νυχιάνγκ
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Τέλος, ευκαρία να απολαύσετε τη δουλειά του πολυσυζητημένου σκηνοθέτη της τελευταίας σεζόν, Γιώργου Κουτλή, που ανεβάζει σε μία εκρηκτική μουσική εκδοχή το διήγημα του Ντοστογιέφσκι, "Το όνειρο ενός γελοίου". Απόσταγμα της φιλοσοφίας ζωής του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα,  δίνει το βήμα σε μία εκρηκτική μουσική παράσταση, σε πρωτότυπη σύνθεση του jazz συνθέτη Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη και ερμηνεία του Νικόλα Χανακούλα, που επιδίδεται σ’ ένα συναρπαστικό σόλο που συνομιλεί με τη μουσική και video art προβολές.

Το όνειρο ενός γελοίου
Χρήστος Συμεωνίδης©

Περισσότερες πληροφορίες

Το όνειρο ενός γελοίου

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 60 '

Το έργο που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού για τη ζωή ανεβαίνει σε ένα εκρηκτικό σόλο σε συνομιλία με video art και μια ζωντανή τζαζ χορωδία επί σκηνής.

Νυχιάνγκ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Η ιεροτελεστία του μανικιούρ γίνεται αφορμή για μια σκοτεινή κωμωδία που ξετυλίγει το κοινωνικό αφήγημα της γυναίκας του σήμερα αλλά και την εξέλιξη των οικογενειακών σχέσεων.

Κουκλόσπιτο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η Νόρα είναι μια παντρεμένη γυναίκα που αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο μετά την αποκάλυψη ενός ψέματος που βάζει φωτιά στα θεμέλια του γάμου της.

Πορεία at Victoria

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.